Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2020 11:23 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 07, 2020 11:24 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Właśnie wyszliśmy od weta. Matrix nie widzi... :(
Jestem zdruzgotana.
Musimy umówić się na rezonans głowy do Wrocławia...

Tu jedynie dostaje antybiotyk i steryd, ale nic więcej nie umieją mu pomóc. Czekamy jeszcze na wyniki krwi na toxoplazmozę. Nie wiem, co więcej napisać. Chce mi się płakać.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob mar 07, 2020 11:26 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Biedactwo... Ale dobrze, że jest jakaś diagnoza, teraz trzeba ustalić przyczynę! Za Matrisia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 07, 2020 11:30 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Właśnie wyszliśmy od weta. Matrix nie widzi... :(
Jestem zdruzgotana.

Tu jedynie dostaje antybiotyk i steryd, ale nic więcej nie umieją mu pomóc. Czekamy jeszcze na wyniki krwi na toxoplazmozę. Nie wiem, co więcej napisać. Chce mi się płakać.

ale powiedzieli dlaczego mógł stracić wzrok?

moja Kaja nagle z dnia na dzień straciła wzrok, ale w miarę dobrze funkcjonowała, była na lekach przez prawie 3 lata

niech to będzie przejsciowe u Matrixa :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob mar 07, 2020 11:36 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Tu na pewno utrata wzroku jest tylko jednym z objawów. Dzieje się coś jeszcze i mocno "mózgowo" to wygląda :(

Jesli to toxo a leczenie podziała to jest szansa na odzyskanie wzroku. Zresztą jego trwała utrata to nie koniec świata, koty sobie z tym zwykle dobrze radzą. Najważniejsze by szybko postawić diagnozę i by była dla kocurka łaskawa
Są już jakieś wyniki krwi??

Ale się porobiło :(

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Sob mar 07, 2020 11:41 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Właśnie wyszliśmy od weta. Matrix nie widzi... :(
Jestem zdruzgotana.

Cholera!
Skontaktuj się z Blue.Zmień tytuł. Poczytaj wątek Tabo10 o Małym Misiu co stracił wzrok. Ona, za radą Blue , zaczęła podawać silny antybiotyk by zwalczyć toxo. Zanim przyszły wyniki. MM widzi i ma się dobrze. Tutaj czas gra rolę.
Kciuki ogromne :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Sob mar 07, 2020 11:45 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Tak, Matrix dostaje Enrocin, który podobno pokonuje dobrze barierę krew-mózg..

Tu wyniki wczorajsze. Nie zrobili obszerniejszych, bo w grudniu miał robiony cały pakiet.

Obrazek

Zaraz wkleję grudniowe.

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 11:50 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

To na pewno był inny antybiotyk.
Mam wątek. Od 17 strony
viewtopic.php?f=1&t=182546&start=240
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 07, 2020 11:52 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

ASK@ pisze:To na pewno był inny antybiotyk.
Mam wątek. Od 17 strony

Ok. Poczytam. Zasugeruję wetowi. Mam nadzieję, że da się to odwrócić.. :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 12:03 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:
ASK@ pisze:To na pewno był inny antybiotyk.
Mam wątek. Od 17 strony

Ok. Poczytam. Zasugeruję wetowi. Mam nadzieję, że da się to odwrócić.. :(

U MM się cofnęło. Tylko ważny jest czas. I dobrze dobrany antybiotyk.
Kciukasy ogromne :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 07, 2020 12:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

MM dostawał Dalacin C..

Ten opis jest taki, jakbym widziała mojego Matrixa..

"Niestety mam wrażenie,że przestaje widzieć. Dziwnie się zachowuje,oczy otwarte bardzo szeroko,nasłuchuje,wącha.Jakby się czegoś bał.."

Zaraz Wam filmik wstawię, to zobaczycie...

I on tak miauczy "przed siebie"...

A tam przed nim jest ściana. Nie ma czego wypatrywać... :( Może nic nie widzi i usiłuje coś zobaczyć za wszelką cenę... Jest taki zdezorientowany i wystraszony.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 12:55 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Nie wiem czy lek który podajecie działa na tego pierwotniaka, nie słyszałam żeby był stosowany w tym celu, ale to nic nie znaczy oczywiście.
Ogólnie poleca się Dalacin właśnie. Czasem w towarzystwie innych leków - bo przy nerwowej postaci toxo jest to walka typu: rzut na taśmę. Nie wiem czy Twoje biedactwo ma toxo (bo to nie jedyny patogen ktory atakuje mózg :(), nie wiem czy mózg jest zajęty - bo nie musi, choć na to wygląda, takie leżenie w otępieniu, z otwartymi oczami nie jest charakterystyczne dla samej utraty wzroku, wręcz przeciwnie. Ale skoro i tak bierze antybiotyk który przekracza podobno barierę krew-mózg, to posmęciłabym wetom o zmianę na Dalacin. To lek sprawdzony. Chyba że z tym co podają też mają dobre doświadczenia. Bo może tak jest.
Przy nagłej utracie wzroku kot może być zagubiony, zdezorientowany - ale u ludzi w takich sytuacjach często mózg generuje różnego rodzaju rozbłyski, plamki, maziaje (koty nie powiedzą jak to u nich jest) bo nie lubi nagłego odcięcia od bodźców i sobie ich sam dostarcza. To może sprawiać wrażenie że kot ma halucynacje.

W jakim wieku jest Matrix?

Blue

Post » Sob mar 07, 2020 12:57 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Matrisiu.....
Zupełnie nie wiem co napisać, tak mi przykro...Kasiu, musimy wszyscy mieć nadzieję, że właściwa, dokończona diagnoza pozwoli opanować sytuację. Ja się kompletnie nie znam na takich chorobach i objawach, ale dziewczyny piszą, że jest szansa, aby to było przejściowe i tego na razie się trzeba trzymać. Bardzo jestem z Wami, bardzo.
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Sob mar 07, 2020 13:01 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Blue, dzięki, że jesteś i że podczytujesz wątek... Matrix ma 11 lat.
A czy coś z tych badań wynika? Bo wet mówi, że są dobre - same w sobie...

Czitko, dzięki, że jesteś... To się liczy najbardziej. Po prostu obecność...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 07, 2020 13:40 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Wyniki nijak nie tłumaczą tego co się dzieje.
Pocieszający jest stosunek a/g - to niczego nie determinuje oczywiście, ale o wiele lepiej mieć taki jak wyszedł niż niższy.
Wiek też tu jest dobrą wiadomością - w temacie FIPa jako ewentualności o wzięcia pod uwagę. Oczywiście, zdarza się u kotów w tym wieku, ale o niebo rzadziej niż u młodych czy ewentualnie staruszków.

Jakie Ty masz możliwości diagnostyczne u siebie?
Bo nadal uważam że trzeba by Matrixowi ciśnienie zmierzyć. Przyczyna tego wszystkiego może być w silnym nadciśnieniu.
Fajnie by było gdyby oczy obejrzał okulista albo wet który się na tym zna i ma sprzęt. Informacja co z oczami dokładnie się dzieje dużo mówi - można na tej podstawie ocenić czy nie ma obrzęku mózgu (nie da się go wykluczyć ale da potwierdzić), czy jest zapalenie naczyniówki czy nie ma, czy coś innego się dzieje.

Rezonans to dobrą droga - ale po zmierzeniu ciśnienia i zbadaniu oczu (chyba że były dokładnie obejrzane już przez okulistę), mam też nadzieję że wyniki na toxo szybko przyjdą.

Kiedy badaliście tarczycę?

Blue

[poprzednia][następna]