Szalony Team. Jest nas mniej... Kropcia (*). Tęsknię :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 06, 2020 10:39 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:
SabaS pisze:zamówiłam na zoo+ żwirek z Puriny do przetestowania. Małe opakowanie 7 litrów jest w promocji wychodzi taniej za litr jak duże ;)

Testujemy od kilku dni żwirek. Właściwie to tylko Tereska testuje,bo na razie tylko ona korzysta z kuwety :)
Po tych paru dniach wiem że:
Z zalet - Żwirek jest ultralekki, drobnoziarnisty, raczej bezwonny i nie pyli
Wady i to dość duże - nie nalepiej się zbryla a bryłki się rozpadają, zbryla się dość wolno, przez co mimo bardzo grubej warstwy zwirku bryłki przyklejają się do dna. Ratuje go fakt, że nie tworzy się błotko i łatwo od dna odchodzi.
No nic będziemy testować dalej :)

pozostałe koty nie korzystają z kuwety? 8O 8O 8O 8O
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 06, 2020 10:47 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

mir.ka pisze:
SabaS pisze:
SabaS pisze:zamówiłam na zoo+ żwirek z Puriny do przetestowania. Małe opakowanie 7 litrów jest w promocji wychodzi taniej za litr jak duże ;)

Testujemy od kilku dni żwirek. Właściwie to tylko Tereska testuje,bo na razie tylko ona korzysta z kuwety :)
Wady i to dość duże - nie nalepiej się zbryla a bryłki się rozpadają, zbryla się dość wolno, przez co mimo bardzo grubej warstwy zwirku bryłki przyklejają się do dna. Ratuje go fakt, że nie tworzy się błotko i łatwo od dna odchodzi.

też tak zrozumiałam :ryk: :ryk: :ryk: biedactwa.. zła pańcia :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt mar 06, 2020 10:48 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

tak na temat :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Pt mar 06, 2020 11:06 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Nie ma lepszego żwirku niż kukurydziany Prince z Rossmanna. Niestety, cena powala, 5 l kosztuje 15,99 zł. Kupiłam za 4,80 :ok: , bo opakowanie było czymś pomazane.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt mar 06, 2020 11:26 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Marzenia11 pisze:
mir.ka pisze:
SabaS pisze:

też tak zrozumiałam :ryk: :ryk: :ryk: biedactwa.. zła pańcia :mrgreen:

Dziewczynyyyy jak możecie mnie podejrzewać o takie okrucieństwo :twisted: pozostałe wolą swoją kuwetę i swój stary benkowy żwirek i burzę pyłową przy zakopywaniu tegoż :)

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Pt mar 06, 2020 11:48 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Jutro mija pierwsza rocznica...Kotydwa12 (*) pamiętamy...
Wierzę, że czuwasz nad swoimi kotami i nie pozwalasz im zrobić krzywdy... A te które już pobiegły za Tęczowy Most, są przez Ciebie zaopiekowane i otoczone miłością, jaką tylko Ty potrafiłaś im dać...
Dziękuję Ci za to, że pozwoliłaś, by Kropka trafiła właśnie do mnie, bo mogło potoczyć się różnie. Mam nadzieję, że czujesz, jak bardzo mi na Kropeczce zależy, że z całych sił staram się dać jej wszystko co najlepsze, by Ciebie nie zawieść...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

SabaS

Post » Pt mar 06, 2020 12:21 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Jutro mija pierwsza rocznica...Kotydwa12 (*) pamiętamy...
Wierzę, że czuwasz nad swoimi kotami i nie pozwalasz im zrobić krzywdy... A te które już pobiegły za Tęczowy Most, są przez Ciebie zaopiekowane i otoczone miłością, jaką tylko Ty potrafiłaś im dać...
Dziękuję Ci za to, że pozwoliłaś, by Kropka trafiła właśnie do mnie, bo mogło potoczyć się różnie. Mam nadzieję, że czujesz, jak bardzo mi na Kropeczce zależy, że z całych sił staram się dać jej wszystko co najlepsze, by Ciebie nie zawieść...

na pewno wie o tym
Obrazek

mir.ka

Post » Pt mar 06, 2020 17:58 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Jutro mija pierwsza rocznica...Kotydwa12 (*) pamiętamy...

Jaka cudna Kropcia :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie mar 08, 2020 8:54 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie mar 08, 2020 18:09 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Dziękuję, dla Ciebie też wszystkiego naj Gosiagosia :1luvu:

SabaS

Post » Śro mar 18, 2020 18:44 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Byłam dziś u weta po leki dla Kropki. W poczekalni pusto, sama przychodnia czynna krócej, a w środku mogą czekać tylko 3 osoby ze zwierzakami. I jest zakaz przychodzenia całymi rodzinami, a chorzy w ogóle mają się nie pokazywać :) leki też nie do konca takie jak miały być, ważne że jakos możemy kontynuowac leczenie przed kolejnymi kontrolnymi badaniami krwi i moczu.

SabaS

Post » Czw mar 19, 2020 9:10 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Byłam dziś u weta po leki dla Kropki. W poczekalni pusto, sama przychodnia czynna krócej, a w środku mogą czekać tylko 3 osoby ze zwierzakami. I jest zakaz przychodzenia całymi rodzinami, a chorzy w ogóle mają się nie pokazywać :) leki też nie do konca takie jak miały być, ważne że jakos możemy kontynuowac leczenie przed kolejnymi kontrolnymi badaniami krwi i moczu.

a ceny leków sie nie zmieniły? bo jak ja byłam ostatnio w lecznicy, było po nowej dostawie i wet mi mówił, ze większość przyszła droższa
Obrazek

mir.ka

Post » Czw mar 19, 2020 9:23 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

nie wiem, chyba raczej nie.

SabaS

Post » Wto mar 31, 2020 6:16 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

Nadal się diagnozujemy z Kropcią :201461 wczoraj był kuj i oj ojojooooj, bo Kropka trzy fiolki krwi musiała oddać. Ma zrobiony pełny panel, morfologia, jonogram, elektrolity i poziom tauryny. Kwota?? 272 złote :roll: miał być jeszcze mocz do badania, ale Kropka postanowila nie współpracować. Nie ma jedzenia nie ma kuwety. Nie dała mi żadnej szansy na łapanie moczu. Czekam na telefon od wet. Zobaczymy, czy przyplątało się zapalenie pęcherza i leczenie pomogło, czy to jednak nerki :( cholewcia boję się :(

SabaS

Post » Wto mar 31, 2020 7:09 Re: Szalony Team.Łatwo przyszło-nasze początki...

SabaS pisze:Nadal się diagnozujemy z Kropcią :201461 wczoraj był kuj i oj ojojooooj, bo Kropka trzy fiolki krwi musiała oddać. Ma zrobiony pełny panel, morfologia, jonogram, elektrolity i poziom tauryny. Kwota?? 272 złote :roll: miał być jeszcze mocz do badania, ale Kropka postanowila nie współpracować. Nie ma jedzenia nie ma kuwety. Nie dała mi żadnej szansy na łapanie moczu. Czekam na telefon od wet. Zobaczymy, czy przyplątało się zapalenie pęcherza i leczenie pomogło, czy to jednak nerki :( cholewcia boję się :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]