MILI i AMY -♥♥♥ i Bagirka z nami w nowym domu

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 03, 2020 11:27 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:Urinovet zakwasza. Dawałam Notce przy krwiomoczu, po śmierci Miki zachorowała na zapalenie pęcherza własnie na tle stresowym...

Dostałam takie kapsułki brązowe. Urinowet właśnie-1x dziennie mam dawać. I je RC Urinary. Poczekam do piatku. Jak sie nic nie zmieni to po pracy z nia pójdę albo sama. Muszę złapać siki. Albo ma tak wysokie ph że RC HD trzeba zastosować.
W ogólę to chcę kupić Hill's jej ale jest tyle rodzai Urinary ze nie wiem który dla niej :roll:

Nie ma sensu wozić kota bez badania moczu.
Ja dawałam swopim RC High Dilution, bo ona silniejsza jest od zwykłego urinary.
Ale musisz jej dawać suchą karmę? Pytam pod kątem odchudzania.. ta stresowa - jeśli musisz to ja bym ją kupiła- to mimo zapewnień producenta, ze jest niskokaloryczna ma ogrom węglowodanów..
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 03, 2020 11:31 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Marzenia11 pisze:
MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:Urinovet zakwasza. Dawałam Notce przy krwiomoczu, po śmierci Miki zachorowała na zapalenie pęcherza własnie na tle stresowym...

Dostałam takie kapsułki brązowe. Urinowet właśnie-1x dziennie mam dawać. I je RC Urinary. Poczekam do piatku. Jak sie nic nie zmieni to po pracy z nia pójdę albo sama. Muszę złapać siki. Albo ma tak wysokie ph że RC HD trzeba zastosować.
W ogólę to chcę kupić Hill's jej ale jest tyle rodzai Urinary ze nie wiem który dla niej :roll:

Ale musisz jej dawać suchą karmę? Pytam pod kątem odchudzania.. ta stresowa - jeśli musisz to ja bym ją kupiła- to mimo zapewnień producenta, ze jest niskokaloryczna ma ogrom węglowodanów..

Marzenko u mnie panny tylko surowego kurczaka jedza albo cosmę tuńczyk (bez wartosci i minerałów) lub felixa. Nie próbowałam ich na surowe przestawić bo one dwa dni pod rząd zjedza mięso a na trzeci dzien już nie tkną bo juz sie znudziło.

Będę ten mocz próbowała złapać dzisiaj. jak nie dziś to w srodę mam urlop i od 14 bede w domu juz. Musze wiedzieć czy ma struwity czy ma to zapalnie od ph wysokiego przez stress (nie wiem czy to logiczne :roll: )
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lut 03, 2020 11:42 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Moje jedzą kattovit Urinary - dobrze rozpuszcza kamienie (Kitek i Uszatka mają), a jest mniej smaczny od RC HD, więc trochę mniej go jedzą :wink: Staram się dawać głównie mokre, ale wszystkie kochają suche, niestety :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lut 03, 2020 11:44 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:
MonikaMroz pisze:

Marzenko u mnie panny tylko surowego kurczaka jedza albo cosmę tuńczyk (bez wartosci i minerałów) lub felixa. Nie próbowałam ich na surowe przestawić bo one dwa dni pod rząd zjedza mięso a na trzeci dzien już nie tkną bo juz sie znudziło.

Będę ten mocz próbowała złapać dzisiaj. jak nie dziś to w srodę mam urlop i od 14 bede w domu juz. Musze wiedzieć czy ma struwity czy ma to zapalnie od ph wysokiego przez stress (nie wiem czy to logiczne :roll: )

No tak... u mnie jest łatwiej bo wszystkie uwielbiają mięso...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 03, 2020 11:57 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Ja wiem że mam trochę hopla na punkcie diety kotów i barfa, a do gotowych karm podchodzę z dużą ostrożnością, sorki, nabrałam przyzwyczajenia do czytania składów karm (jak się ma kota alegrika to się zawsze czyta skład). To RC urinary ma bardzo marketowy skład. Z tym że niektóre marketówki mają lepszy. Hills wcale nie wygląda lepiej. Jedyne co w nich jest warte uwagi do dodatek środka zakwaszającego mocz. Na logikę można by go dodać do innej karmy albo podać osobno.
Już lepiej wygląda kattovit.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lut 03, 2020 12:01 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MB&Ofelia pisze:Ja wiem że mam trochę hopla na punkcie diety kotów i barfa, a do gotowych karm podchodzę z dużą ostrożnością, sorki, nabrałam przyzwyczajenia do czytania składów karm (jak się ma kota alegrika to się zawsze czyta skład). To RC urinary ma bardzo marketowy skład. Z tym że niektóre marketówki mają lepszy. Hills wcale nie wygląda lepiej. Jedyne co w nich jest warte uwagi do dodatek środka zakwaszającego mocz. Na logikę można by go dodać do innej karmy albo podać osobno.

Marlena wiem ze sklad jest dupny.
Ale wiem ze RC HD na pewno pomaga. Mili szybko sie ogarnęła na tej karmie kilka lat temu.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lut 03, 2020 12:13 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

MonikaMroz pisze:
MB&Ofelia pisze:Ja wiem że mam trochę hopla na punkcie diety kotów i barfa, a do gotowych karm podchodzę z dużą ostrożnością, sorki, nabrałam przyzwyczajenia do czytania składów karm (jak się ma kota alegrika to się zawsze czyta skład). To RC urinary ma bardzo marketowy skład. Z tym że niektóre marketówki mają lepszy. Hills wcale nie wygląda lepiej. Jedyne co w nich jest warte uwagi do dodatek środka zakwaszającego mocz. Na logikę można by go dodać do innej karmy albo podać osobno.

Marlena wiem ze sklad jest dupny.
Ale wiem ze RC HD na pewno pomaga. Mili szybko sie ogarnęła na tej karmie kilka lat temu.

Mi tylko chodzi o to że pomagać owszem może składnik dodatkowy. Karma sama w sobie - nie. I wiem że masz ciężkie zadanie bo trzeba wybrać właściwą karmę. Tak czy inaczej decyzja należy do ciebie bo lepiej znasz swoje koty i ich upodobania smakowe.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon lut 03, 2020 12:14 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

sprawdź jeszcze karmy na Zooart
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro lut 05, 2020 10:29 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lut 05, 2020 10:42 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

W dniu urodzin Monika Życzę Ci wszystkiego co najlepsze.
Abyś byla pogodna i szczęśliwa, zawsze <3 ♡♡♡

:torte: :torte: :torte: :torte: :torte:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Śro lut 05, 2020 11:03 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Ojej, Ciocia MonikaMroz ma urodziny :birthday: wszystkiego najlepszego Ciociu :201440
Zunia

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro lut 05, 2020 13:51 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Obrazek

Spełnienia marzeń i szybkiej stabilizacji w domu.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Śro lut 05, 2020 17:17 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Anna2016 pisze:Ojej, Ciocia MonikaMroz ma urodziny :birthday: wszystkiego najlepszego Ciociu :201440
Zunia

Ciociu, my też Ci życzymy wszystkiego najlepszego i żeby się kotki dogadały :1luvu: :1luvu: :1luvu: :dance: :dance2: :piwa: :1luvu:
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro lut 05, 2020 18:24 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Obrazek
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro lut 05, 2020 18:30 Re: MILI i AMY - wariatki ze wsi ♥♥♥ i Bagirka :)

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

[poprzednia][następna]