KOTY, KOTY, KOTY..........

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 03, 2020 14:10 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Maksiu Opiekun wirtualny aga66
Obrazek Obrazek

Szaruś Opiekun wirtualny Afatima
Obrazek Obrazek

Iduś
Obrazek Obrazek

Mordusia
Obrazek Obrazek

Hal
Obrazek

Henio Opiekun wirtualny aistionnelle
Obrazek Obrazek

Józio
Obrazek

Misiu
Obrazek Obrazek

Dzikusek
Obrazek Obrazek

Szara z bazy rybackiej
Obrazek

Czarny Nosek w towarzystwie młodzików z bazy rybackiej. Na bazie są trzy tegoroczne kotki( na zdjęciach 2 jedzą z Czarnym Noskiem i jeden samotnie). Iza ustaliła ich płeć- same kocurki. Mama młodzików to Szara z bazy rybackiej.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Pon lut 03, 2020 15:32 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

[quote="Damian- iza71koty"]Hania
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
moja faworytka :1luvu:
:201461 :201461 :201461 :201461
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto lut 04, 2020 13:08 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochani skończyło nam się suche jedzonko. :( Proszę jeśli Ktoś może nas wesprzeć. :oops: :oops: :oops:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lut 04, 2020 21:49 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Słabość mnie jakaś nachodzi.Nie że doły mam ale...sama nie wiem.Za dużo może mam na głowie - za dużo trzeba codziennie ogarnąć.I co chwile coś .A to pellet trzeba dokupić a to Damian melduje że końcówka węgla w worku.Do Duszka chodzę drzewo żebrać- no nie dałam rady kupić w styczniu :oops: :oops: :oops: - żeby porobić rozpałki.

Odsapnąć bym czasem chciała ale tak naprawdę - zamknąć się gdzieś nie patrzeć na koty.Nie wiem siedzieć cały dzień nie wychodzić jak teraz - czy leje czy nie leje. :roll:

Jemy jakoś tak zawsze na szybko.Tak żeby głód zaspokoić bo czasem w ciągu dnia nie bardzo jest kiedy.Wiele rzeczy w biegu.Damian dzisiaj kotkę ratował.Jezu co ona tam robiła i jak się dostała nie mam bladego pojęcia :roll: :oops: ani co go tknęło że ona tam jest i sprawdził.Krew kociarza chyba w nim płynie albo ma jakiś węch tropiący.

O właśnie Damian dopiero wrócił.Pytam co tak długo- był na naszych działkach.Koty macał. :oops: Płeć sprawdzał.Tych młodych od tej srebrnej kotki.Ponoć kocurki same.No i mnie poinformował ze gaz się skończył.Super.A my tam musimy codziennie grzać bo przecież Dzwoneczek mieszka w altance i jeszcze jakiś jeden staruszek sie na strych wprowadził.Nawet nie wiem jak wygląda.

Kochani mamy parcie na butlę z gazem.Może Ktoś zasponsorować kotkom?Nie dam rady no nie dam sama tego wszystkiego ogarnąć.

Czasem w nagrodę za cały dzień kociej ciężkiej roboty oglądamy film póżnym wieczorem.Mogę dwa polecić jeśli nie znacie .Jeden to niemiecki Odcięci - Abgeschnitten 2018r drugi Słowik- The Nightingale 2018 r.Polecam i czekam na komentarze.

Pozdrawiam.

iza71koty

Post » Wto lut 04, 2020 21:59 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochani a może jakiś Duszek by dla nas uszykował jakiś skromny bazarek? :oops: :roll: O to by było cudownie. :ok: Pamiętam czasy jak robiono dla nas i jaka radocha była. :D :oops: No u nas teraz kiepsko z inwestycjami.W ubiegłym miesiącu klęskę poniosłam. :oops: :( Oszukano mnie na Olx.odechciało mi się solidnie....To pomyślcie Dziewczyny- może coś zalega...... :wink:

iza71koty

Post » Wto lut 04, 2020 22:00 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Damian jest przygnębiony :| - mówi ze nikt nie patrzy na kotki a On się tak napracował.Patrzycie Dziewczyny prawda? :roll:

iza71koty

Post » Wto lut 04, 2020 22:03 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Ejjj, no, patrzę prawie codziennie :) I zauważyłam, że Frodusia dawno nie było na zdjęciu :( przychodzi na jedzonko?

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Wto lut 04, 2020 22:07 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:Ejjj, no, patrzę prawie codziennie :) I zauważyłam, że Frodusia dawno nie było na zdjęciu :( przychodzi na jedzonko?

Jezu no jest :ok: żyje.Teraz karmi go Damian.Widział go dzisiaj ale pogoda u nas dzisiaj do bani i był już zmrok wiec nie warunki na ładne zdjęcia.Ja jak chodzę do Misia i Dzikuska to też do niego zachodzę - ale ostatnio widziałam go z 4 dni temu jak wychodził z budki.

iza71koty

Post » Wto lut 04, 2020 22:13 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

To się cieszę. Mógł sobie zmienić stołówkę, bo kiedyś pisałaś, ze on chyba z kilku korzysta. Ale jak przychodzi i nawet mieszka, to super :D
A inne kotki zawsze są śliczne :) Dzisiaj najlepsza Hania z plotkiem :)

Marmolada18

Post » Wto lut 04, 2020 22:19 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:To się cieszę. Mógł sobie zmienić stołówkę, bo kiedyś pisałaś, ze on chyba z kilku korzysta. Ale jak przychodzi i nawet mieszka, to super :D
A inne kotki zawsze są śliczne :) Dzisiaj najlepsza Hania z plotkiem :)

On generalnie korzysta z 3 stołówek.Wczoraj dla przykładu był u Lizy.W sumie on się porusza może po niezbyt rozległym - ale dobrze znanym sobie terenie - wie gdzie papu - wie gdzie ciepły suchy kąt do spania - da radę.

No Hania fajniutka jest.Dzisiaj w tym terenie Damian szukał Idy.Nie było jej kilka dni.Mieliśmy czarne myśli - bo to kotka która przychodzi zawsze.No i dzisiaj ją odnalazł.W dziwnym bardzo dziwnym miejscu.Była zamknięta ale bardziej się zastanawiamy nad tym- jakim cudem się tam dostała.Ale to może On sam już potem opisze.

iza71koty

Post » Wto lut 04, 2020 22:33 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochany kocio :1luvu: :1luvu:
A Damian piękne zdjęcia robi :ok: :ok:
O, niech napisze, jak znajdzie chwilkę, bo ciekawe, gdzie Kicia utknęła. Ale nic jej nie jest?

Marmolada18

Post » Wto lut 04, 2020 23:00 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:Kochany kocio :1luvu: :1luvu:
A Damian piękne zdjęcia robi :ok: :ok:
O, niech napisze, jak znajdzie chwilkę, bo ciekawe, gdzie Kicia utknęła. Ale nic jej nie jest?

Tak ma dobre oko. :D :ok: napisze pewnie jutro.Kiepski jest.Padało akurat podczas najdłuższych naszych tras.Ja zaliczałam Hom i szukanie kotki a Damian w tym czasie lotnisko.Tyle że na lotnisku wiadomo jakie podłoże.Ja tam byłam z nim w niedzielę- bo chciałam polarków do budek dołożyć oraz sprawdzić czy nie przemakają - bo padało kilka dni z rzędu.Ale o dziwo mile się zaskoczyłam.Wszędzie ciepło i sucho.Ale zrobiłam co było w planie i jeszcze zabezpieczyliśmy jedną nie swoją budkę- bo wiemy że kot w niej śpi- więc dostał solidnie cieplutkie posłanie oprócz grubej podwójnej folii w celu zabezpieczenia.

Będziemy ją obserwować.Na razie wiemy że była bardzo głodna przestraszona i kiedy Damian umożliwił jej ucieczkę z zamknięcia wyleciała jak strzała.Potem pobiegła do jedzenia złapała kawałek i uciekła z nim w krzaki.Kiedy Damian jechał na lotnisko zajechał jeszcze do niej bo prosiłam.Siedziała jadła i jadła i jadła.......

iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 12:46 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochani wkleję i tutaj dla przypomnienia.Jakby Ktoś chciał wesprzeć zbiórkę i kotki z lotniska. :roll: :oops: :wink:

https://pomagam.pl/q4lnkyh7

iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 13:41 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Marmolada18 pisze:O, niech napisze, jak znajdzie chwilkę, bo ciekawe, gdzie Kicia utknęła. Ale nic jej nie jest?

Ida ma bardzo dużo schronień tam, gdzie urzęduje. Jest tam także ogrodzony teren z działką i czymś w rodzaju altany- murowany budynek. Duża ilość pomieszczeń, ale wszystkie są otwarte, albo nie mają drzwi, lub okien. Ostatnio chcieliśmy od "właścicieli" pożyczyć klucz, bo jest tam także styropianowa budka i Iza planowała wymienić polary. Z tej budki korzysta Bandziorek. Klucza nam nie pożyczono, wiec się włamaliśmy :oops: Ogrodzenie w większości ma około 1,5 metra wysokości, natomiast przy furtce ok. 2 metry(furtka tez jest bardzo wysoka). Weszliśmy i wymieniliśmy polary i sprawdziliśmy pomieszczenia, które są porzucone. Okazało się, że jest jedna altanka, której drzwi są zablokowane gwoździem- Iza uważa, ze właśnie dlatego nam nie dano klucza, żebyśmy się po altanie nie kręcili.

I właśnie w tej altanie, zamknięta siedziała Ida. Nie wołała o pomoc. Jak otworzyłem drzwi to widać było, że spała. Jak tylko zobaczyła, że otwarte to pędem wyleciała po jedzenie. W biegu chwyciła co się dało i pomknęła w krzaczki. Była bardzo wystraszona. Nie wiem jak tam weszła i, czy mogła stamtąd wyjść, bo do pomieszczenia nie wchodziłem. Nie wiem też, czy jest możliwe, ze po prostu może tam swobodnie wchodzić i wychodzić- ostatnio padało i może nie przychodziła na czas do jedzenia. W każdym razie, cieszę się, ze się znalazła.

Damian- iza71koty

Post » Śro lut 05, 2020 14:13 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kiciula

Damian- iza71koty

[poprzednia][następna]