Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 04, 2020 16:51 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

milva b pisze:
Bastet pisze:Zobaczcie, tu widać to kółeczko białe na tle beżowym. Nie było tego. To chyba jest to ghost marking?

Obrazek

Kurde, faktycznie ciemnieją gówniarze. Byli jaśniejsi....

Klasyczne pręgi :) Pytanie teraz czy to tylko ghost marking czy kocurek jest rzeczywiście pręgowany, czyli genetycznie AA lub Aa, czyli agouti :D
Okaże się za kilka tygodni :D
A tło tych ślimaczków jeszcze będzie ciemnieć i ciemnieć....... 8)

Abstrahując od kolorów :kotek:
Szczerze powiedziawszy, nie oddałabym nikomu tego drania :1luvu:

A jak jaśnieją to jednak nie chce tych drani :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 04, 2020 17:09 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:A ile masz swoich?

Ale z tego, co pamiętam, to całe stado biegało na Twoich filmikach... :D

No właśnie mam stado :)
I styknie :mrgreen:
Milva B
Obrazek
Nasze Koty: http://www.divine-cats.eu

milva b

Od: Czw mar 30, 2006 21:24

Post » Wto lut 04, 2020 17:09 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Moli25 pisze:
milva b pisze:
Bastet pisze:Zobaczcie, tu widać to kółeczko białe na tle beżowym. Nie było tego. To chyba jest to ghost marking?

Obrazek

Kurde, faktycznie ciemnieją gówniarze. Byli jaśniejsi....

Klasyczne pręgi :) Pytanie teraz czy to tylko ghost marking czy kocurek jest rzeczywiście pręgowany, czyli genetycznie AA lub Aa, czyli agouti :D
Okaże się za kilka tygodni :D
A tło tych ślimaczków jeszcze będzie ciemnieć i ciemnieć....... 8)

Abstrahując od kolorów :kotek:
Szczerze powiedziawszy, nie oddałabym nikomu tego drania :1luvu:

A jak jaśnieją to jednak nie chce tych drani :lol:

No oby właśnie mnie się takie domki nie trafiły, co tylko na wygląd patrzą.... :201494 :201494

Moli25, Kochana, Ciebie o to nie podejrzewam.. :wink:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Wto lut 04, 2020 17:54 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Ale tak na poważnie, to będzie mi je strasznie ciężko oddać. Wolałabym 100 razy bardziej, aby to był forumowy domek... :|
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 18:59 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Mysle że ciężko bedzie wsrod nas znaleźć szczęśliwca. Każdy ma zakocone domki, lub z wyboru 1,2 kotki z różnych względów.

Ja mam głupi humor czasami. Zartuje często. Wiem że tu mogę bo mnie tu rozumiesz :lol:

One sa takie cudne ze nawet nie wiesz jak bardzo bym je chciała :lol:
Nawet jakby nagle miały stać się koloru sinokoperkowego :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto lut 04, 2020 19:17 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Wiem, Kochana, wiem. Tu wszyscy zakoceni. Tak sobie tylko wzdycham. ;)
Ale dziękuję Wam za Wasze zachwyty. I wsparcie. I ocenę "rasowości", hahah :lol:
Pewnie to jedyne w swoim rodzaju pointy u mnie, będzie co wspominać... Oby domek okazał się super super.

A może w umowie wpisać wymóg rejestracji na miau i zdawania relacji?? :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 19:30 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:Wiem, Kochana, wiem. Tu wszyscy zakoceni. Tak sobie tylko wzdycham. ;)
Ale dziękuję Wam za Wasze zachwyty. I wsparcie. I ocenę "rasowości", hahah :lol:
Pewnie to jedyne w swoim rodzaju pointy u mnie, będzie co wspominać... Oby domek okazał się super super.

A może w umowie wpisać wymóg rejestracji na miau i zdawania relacji?? :twisted:

Ostatnie zdanie - popieram!!!
I ustalić widzenia z rodzicami! (chociażby wirtualne :D)
Tata Drops :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto lut 04, 2020 21:12 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Pokazałam brygadę LL mojej sąsiadce. Też kocha koty i ma 2 dziewczyny w małej kawalerce.
Jak tylko zobaczyła chłopaków to się rozpłynęła. Po chwili wrócił jej rozum i stwierdziła, że jej koleżanka też ma takiego łobuza tylko starszego i pręgowanego.
Już wiemy dlaczego pręgowany ;)
A tu jego fotki
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto lut 04, 2020 21:14 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Śliczny, ten jest prawdziwym pręgusem, a ściślej kotem cętkowanym, nie ma duchów :) U maluszków Bastet nie ma pewności jeszcze czy są pręgowane, czy tylko "duszaste" :)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 21:22 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

A pingwiny są "duszaste" :D ? milva b jesteś wspaniała :1luvu: To pierwsze pytanie zadał Drops (bo on pingwin) a ... ciekawa jestem :D Miałam koteczkę Ruzię[*] caaaaaaaaaaała czarna ale miała trzy włoski na krzyż, na brzuszku, białe. Dla mnie było to dziwne :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto lut 04, 2020 21:25 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

O matko, jaki piękny! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ale wydaje mi Się, Sylwio, że te moje nie będą aż takie ciemne. Twoja Dziewczynka - ta, co ją tu wklejałaś, była ciemniejsza od chłopaków już w 14 dniu, czy jakoś tak. A potem całkiem ściemniała. A oni mają już 2.5 miesiąca. Około 3 w zasadzie, i ciemnieją powolutku...

Teraz to futerko ich gdzieniegdzie wygląda jak taka panna cota z karmelową warstwą potraktowaną z góry palnikiem...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 21:28 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

A czym się pręgowane różni od cętkowania - tak profesjonalnie?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Wto lut 04, 2020 21:30 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Twoje maluszki też pociemnieją ;) Zobaczysz. Nie teraz to za 2-3 lata :)
Pifko, ojciec Orki w wieku 2,5 miesiąca był bardzo jasny. Teraz ma 6 lat i już widziałaś jak wygląda :)
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 21:35 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

Bastet pisze:A czym się pręgowane różni od cętkowania - tak profesjonalnie?

pręgowania są 3 rodzaje, a właściwie 3 i pół :)
Jest pręgowanie dzikie, czyli abisyńskie, czyli ticking, jedyne całkowicie dominujące najczęściej oznaczane genetycznie jako Ta
Jest pręgowanie cętkowane lub tygrysie, kodominujące, za które odpowiada ten sam genTs, które czasem tworzy paski na kocie, a czasem te paski są poprzerywane i tworzą cętki
Jest też pręgowanie klasyczne, jedyne recesywne z wszystkich wzorów, oznaczane tb, które może być w kształcie kółek, czyli tzw. ślimaków, a może być takie poszarpane "marmurkowe" jak np. u wielu kotów bengalskich.
Milva B
Obrazek

milva b

Post » Wto lut 04, 2020 21:38 Re: DT u Bastet. ♥ Lipton & Lukier. Spiczaste oczy kota...

A, ok. Czyli one są... To znaczy Lukier - jest pręgowany klasycznie, bo ma tego ślimaka.

A tu jest ogonek jego. Lukra znaczy. Od spodu pręgowany - z góry bardziej jednolicie ciemny. Ciekawe...

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]