Filemon miesiąc temu dostał kataru, zaczęliśmy go leczyć tak jak przy infekcji , a ponieważ było coraz gorzej (kot miał kłopoty z oddychaniem) kazałam zrobić badania krwi, RTG i test na białaczkę . Okazało się , że Filemon ma mocną anemię i jest pozytywny

Wdrożyliśmy leczenie (w międzyczasie były ponowne badania krwi, USG), ale stan Filemonka się pogarszał. Ostatnio było już tak źle , że kot tracił przytomność

Ponowne badania oraz przepłukanie noska i wet stwierdził, że w nosie (prawa dziurka) jest jakaś przeszkoda. Teraz czekamy na wynik testów bakteriologicznych i cytologicznych. Następnym etapem będzie prawdopodobnie tomografia lub rinoskopia. Koszty bardzo duże , na ten moment na leczenie Filemona wydałam już ponad 700 zł (za ostatnie badanie jeszcze nie zapłaciłam), ponadto zamówione zostało EPO . Jeśli wet uzna za stosowne to go podamy, jeśli nie to i tak prawdopodobnie będę musiała za zamówienie zapłacić (chyba, że uda się go zwrócić do hurtowni). Przed nami jeszcze sporo wydatków

Przedmiotem bazarku są wyroby własne mojej siostry - coś na poprawę humoru (sprawdzone osobiście przeze mnie

W tym roku było mało deszczu więc smak nalewek różni się od tamtegorocznych ( i cena owoców była wyższa)
1. Nalewka malinowa 0,1 l. robiona na wódce , słodka, w sam raz na babskie posiadówki

oczywiście samo zdrowie, dobra na przeziębienie

Cena - 12 zł
mam dwie sztuki :

2. Wiśniówka 0,1 l. z wiśni drylowanch i pestek , robiona na wódce i spirytusie, lekko wytrawna , w tym roku wyszła bardziej kwaskowa, oczywiście też samo zdrowie

Właściwie zgodnie z przepisem powinna jeszcze poczekać do spożycia przez 3 miesiące, ale ja spożywałam teraz i była OK

Cena - 12 zł przecena - 10 zł
mam dwie sztuki :

3. Likier Cassis 0,1 l. z czarnej porzeczki z nutą cynamonu i goździkami, robiony na wódce i spirytusie, słodki
oczywiście też samo zdrowie

Cena - 14 zł
mam dwie sztuki :

Bazarek ma formę KUP TERAZ
Koszty przesyłki wg cennika PP lub paczkomatem - ponosi szczęśliwy nabywca

Zapraszam serdecznie na zakupy

przesyłkę można oczywiście połączyć z zakupami z bazarku misz-maszowego