Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 26, 2020 11:41 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:A czemu bez białego, Gosiu? Bez Lukierka?

Słodziaki :)
Obrazek

Z Lukierkiem koniecznie myślałam o takim białym na dworze. Co prawda Lukierek i Liptonik wystarczą :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 26, 2020 11:41 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

maczkowa pisze:chodzi chyba o wierszyk na obrazku- że nie ma śniegu.

Kasia, a tak mi przyszło do głowy- bo Gwiazdka u Ciebie była chwilkę, a u Twojej koleżanki znacznie dłużej. Czy u Niej nie ma wylęgu pcheł?

Jesteśmy w kontakcie. Tak. Są. Jej kotka też się drapie. Już dałam jej obróżki dla dorosłych kotów, których nie mogłam dać małym, bo były od 4 miesiąca, a Gwiazdka dostanie Vectrę, którą wzięłam od weta dla niej. Podzielimy się też flee sprayem, jak przyjdzie. :ok:
Ostatnio edytowano Nie sty 26, 2020 11:41 przez Bastet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

jeszcze mi się przypomniało, a propos kuwet. Nie przypominam sobie, żebym robiła jakąś zbiorową wymianę kuwet, a pamiętałabym raczej przy 8 sztukach, ale u mnie tak, przy każdej wymianie, jak i w miarę regularnie ( co 2,3 dni ) wysypuję kuwety dodatkowo agrisanem, a on an owady i na larwy też działa
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Nie sty 26, 2020 11:43 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Aha. Ja wypsikam kuwety wewnątrz (żwir) flee, jak przyjdzie. I wymieszam dokładnie. Powinno być ok. Poza tym dwa dni temu całkowicie wymieniłam cały żwir. Powinno być ok.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie sty 26, 2020 11:55 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:o są obróżki p/pchłom. Odstraszają. Ja też nie lubię obróżek, ale to teraz konieczność.

Ależ wiem. Moje trzy kloniki, czarne puchatki musiały nosić coś w rodzaju obróżek, bo były nie do rozróżnienia. Dostawały oridermyl, nie mogłam się pomylić.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sty 26, 2020 15:38 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

ewar pisze:
Bastet pisze:o są obróżki p/pchłom. Odstraszają. Ja też nie lubię obróżek, ale to teraz konieczność.

Ależ wiem. Moje trzy kloniki, czarne puchatki musiały nosić coś w rodzaju obróżek, bo były nie do rozróżnienia. Dostawały oridermyl, nie mogłam się pomylić.

:ok:
Oglądamy film... :1luvu:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie sty 26, 2020 15:48 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

My? Chyba Ty :lol: cudny biały króliczek :1luvu: jaki ufny, wtulony w Twoją dłoń. Jak sobie przypomnę, co o nich pisalas na początku, że takie dzikie...Nie do uwierzenia, jak szybko przekonały się do Ciebie :kotek:
Mocne kciuki za Gwiazdkę, żeby ten dom tymczasowy był już JEJ domkiem, chyba jest tam szczęśliwa :201461

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Nie sty 26, 2020 16:01 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:A czemu bez białego, Gosiu? Bez Lukierka?

Słodziaki :)
Obrazek

Cudneeee :1luvu:
A Ty potrzebujesz nowe legowisko :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie sty 26, 2020 17:16 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Chłopaki sama słodycz. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Dla Gwiazdeczki dużo :ok: :ok: :ok: :ok:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Nie sty 26, 2020 20:48 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:Jeszcze kilka zdjęć dla Was z rana, i uciekam sprzątać chałupę. Jestem wykończona po wczorajszej podróży do Wrocławia i z powrotem, poprzedzonej kilkudniowym starannym myciem, odkurzaniem i sprzątaniem do późnej nocy. Dziś muszę też omyjkowac wszystko i poodkurzać, bo jeszcze nie mam flee spray'u. Będzie jutro...

Dziki dzik:
Obrazek

"Co tam mówisz??"
Obrazek

Aha, a ciekawe, gdzie ja mam spać...?
Obrazek

Brakuje jeszcze dwójeczki. A Ty... no cóż. Obok łóżka, żeby kotki miały miękkie lądowanie jak nie daj spadną z łóżka.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie sty 26, 2020 22:01 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Jak to gdzie masz spać? Na podłodze...

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie sty 26, 2020 22:34 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Ano... Rzeczywiście... Podłoga teraz czyściutka... :mrgreen:

Jestem po generalnym sprzątaniu pokoju dużego. Wszystko wymyte myjką parową (kanapa, fotele, drapak} lub wodą z octem (drewno, powierzchnie - parapety, blaty).
Najpierw jeździła roomba. Potem listwy przypodłogowe potraktowałam myjką parową - taką końcówką mocno syczącą. Potem podłoga myjką normalną. Odsunęłam szafkę wysoką i komodę, w razie gdyby pchłom przyszło do głowy za nimi zamieszkać.

Duży pokój prawie przygotowany na pryskanie flee sprayem, jak jutro przyjdzie...

Zostało mi jeszcze tylko:

- wnętrze łóżka potraktować parownicą;

- Wyprać Ciuchy z szafy raz jeszcze, bo były w niej w postaci malowniczej, wypranej ale jeszcze nie wyprasowanej kupy, a ja je tydzień temu wywaliłam z szafy na brudną podłogę w poszukiwaniu gaci... I leżały tak przez cały zeszły weekend, bo nie miałam weny ich sprzątać.... :roll:

- wyprać firany i zasłony, bo kotki ocierały się o nie, jak chodziły. A jeszcze nie były wtedy odpchlone...

To w dużym pokoju. A jeszcze muszę jak zwykle odkurzyć i omyjkować drugi pokój, kuchnię,przedpokoj i łazienkę. Padam.... :crying:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Nie sty 26, 2020 23:04 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Pracowity weekend miałaś, oby te lokatorki na gape wyginely. :201410 :201410

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie sty 26, 2020 23:05 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

:201416 bedziesz mogła startować w konkursach ma najpiękniejsze mieszkanie...
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

[poprzednia][następna]