Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 24, 2020 0:48 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Olejki eteryczne mogą uczulać koty, z tym bym nie szalała.
Uważałabym też, aby nigdzie nie zostały fragmenty roślin zawierających dużo tujonu (wrotycz, piołun), którymi mogłyby się bawić maluchy.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt sty 24, 2020 0:49 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Pewnie, że się nie bój, fakt, roboty masz przy tym od metra, ale dorosłe koty już mają obróżki, małe możesz potraktować cytryną w płukance albo roztworem octu jabłkowego, podobno też jest skuteczny.
Wietrz wszystko jak najczęściej, te skunksy nie lubią słońca, mrozu i świeżego powietrza.

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Pt sty 24, 2020 1:00 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Olejkiem możesz przetrzeć tam, gdzie koty nie wchodzą, np. za szafami, albo półki na dole. Ktoś jeszcze radził kocie posłanka przykryć jasnym materiałem (pocięte prześcieradło?). Pchły będzie widać, martwe i żywe. Sobie też ubierz jakąś maksymalnie jasna pościel może?
A piolun, lawenda itp chyba najlepiej zaszyć w male woreczki z materialu. Pachniec bedzie, a koty się nie dobiora. Może można kupic takie gotowe woreczki? Popatrzę.
Dywany może dac do pralni? I inne grube rzeczy, które nie wchodzą do pralki?

Marmolada18

Post » Pt sty 24, 2020 1:29 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

To już naprawdę ostatni post :) Wyczytałam jeszcze, że warto kupic drożdże suplementacyjne i podawać kotkom z problemem na "p" :) podobno krew kocia z drożdżami jest dla pcheł bardzo fuj.
I przy czesaniu Kotecka patrz, czy nie ma pchlich odchodow w futerku, wyglądają jak taki czarny piasek.
P.S. A tymi 2 latami się nie przejmuj, podobno to tylko specjalny gatunek pchel tak ma, gdzieś na pustyni. :)
Dobranoc, pchly na noc :evil: (yyyy... tak naprawde, to nie) :)

Marmolada18

Post » Pt sty 24, 2020 7:11 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet, wytoczyłaś ciężkie działa, uda się.Pamiętam, że byłam załamana, myślałam, że nie pozbędę się tego paskudztwa, a raptem okazało się, że ich nie ma i nie pojawiły się więcej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 24, 2020 9:55 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Paruj parownica nawet codziennie wtedy małpy wygina.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt sty 24, 2020 14:31 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Kochane, tak mi cudnie kibicujecie :1luvu:
Obiecuję, że potem odpiszę na Wasze posty, a na razie tylko króciutkie pytanie, bo lecę sprzątać. Mam chwilę akurat na sprzątnięcie:

Przyszła dziś obroża dla kociaków bio protecto. Założyłam. Olejek cedrowy i geraniowy. Tylko odstrasza.
Ale czy ja mogę im jeszcze podać w poniedziałek ten spot on, o którym Maczkowa pisała?
https://www.tukan24.pl/pess-bio-spot-on ... -3908.html

Czy ta obróżka plus spot on, to nie będzie za dużo?
Bo ten spot on dodatkowo niszczy jaja i larwy. A obróżka nie. On zawiera ten sam dimetikon, co Flee spray. Oba środki są bezpieczne dla kociąt...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt sty 24, 2020 15:39 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Marmolada18 pisze:To już naprawdę ostatni post :) Wyczytałam jeszcze, że warto kupic drożdże suplementacyjne i podawać kotkom z problemem na "p" :) podobno krew kocia z drożdżami jest dla pcheł bardzo fuj.
I przy czesaniu Kotecka patrz, czy nie ma pchlich odchodow w futerku, wyglądają jak taki czarny piasek.
P.S. A tymi 2 latami się nie przejmuj, podobno to tylko specjalny gatunek pchel tak ma, gdzieś na pustyni. :)
Dobranoc, pchly na noc :evil: (yyyy... tak naprawde, to nie) :)

Aaa, to może dlatego, odpukać, u nas jeszcze pchlego hotelu nie było? Bo jadamy drożdże (tz. te suplowe) nawet luzem (Bajka) :)

Wiecie co, nie będę już cytpwac, ale się usmiałam z tych wierszyków i opisów sanatorium czy jak to było, ze dwie strony wstecz (znów czytam z zaległościami!) :ryk:
Bastet, współczujemy ogromnie, ale to kibicowanie śmiechem to ja osobiście doceniam :) W razie gdyby pchli hotel się zdarzył u nas, będę zerkać do tego wątku po porcję sniechowego lekarstwa...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt sty 24, 2020 19:00 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

A miałam pisać i zapomniałam w końcu.
Dimetikon w czystej postaci możesz dość tanio kupić w sporej buteleczce.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt sty 24, 2020 23:32 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

:ok: :ok: :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob sty 25, 2020 0:55 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Padam na nos... A jutro... W zasadzie dziś.. Jadę po Gwiazdkę... Zdjęcie dla Was:
Liptonek
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Sob sty 25, 2020 1:03 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Liptonku i Lukierku, dobranoc :1luvu: :1luvu: Aaa, kotki dwa :201461 :201461
Gwiazdeczko Odważna, tak bardzo mi przykro, życzyłam Ci domku na zawsze, a nie na tydzień :cry: Bądź dalej odważna i nie martw się, to nie był jeszcze TEN Domek. Na pewno znajdzie Cię właściwy. :1luvu: :1luvu:

Marmolada18

Post » Sob sty 25, 2020 1:29 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:Padam na nos... A jutro... W zasadzie dziś.. Jadę po Gwiazdkę... Zdjęcie dla Was:
Liptonek
Obrazek

Liptonku, jakiś ty elegancki :D
Gwiazdeczko, gdzieś na pewno jest domek dla Ciebie :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sty 25, 2020 12:30 Re: DT u Bastet. Lukier i Lipton ♥ Apartamenty dla pcheł "TO

Bastet pisze:Padam na nos... A jutro... W zasadzie dziś.. Jadę po Gwiazdkę... Zdjęcie dla Was:
Liptonek
Obrazek

elegancik :1luvu:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]