Domniaczka Bezia u Bajki i Felisia: Eutychiusz razy dwa :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 22, 2020 18:14 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

mir.ka pisze:Tę poduchę (z zooplusa) musiałam szybko "zlikwidować", bo Bajka używała jej jako kuwety... W środku były te takie malutkie styropianowe kulki... A to był czas, kiedy Bajka przestawała właśnie lubić żwirek drewniany (o czym ja jeszcze nie wiedziałam). Teraz może, mając ulubiony swój drobniutki, nie użyłaby poduchy...
Obrazek

ten wzrok mówi - ja sikałam na poduchę? niemozliwe :(

:ryk:
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Śro sty 22, 2020 19:56 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Nul pisze:
mir.ka pisze:Tę poduchę (z zooplusa) musiałam szybko "zlikwidować", bo Bajka używała jej jako kuwety... W środku były te takie malutkie styropianowe kulki... A to był czas, kiedy Bajka przestawała właśnie lubić żwirek drewniany (o czym ja jeszcze nie wiedziałam). Teraz może, mając ulubiony swój drobniutki, nie użyłaby poduchy...
Obrazek

ten wzrok mówi - ja sikałam na poduchę? niemozliwe :(

:ryk:

Jestem niewinna! :201461
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro sty 22, 2020 19:59 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

A pewnie! wtedy jeszcze była niewinna :) Najpierw leżała, potem nasikała, nie odwrotnie :)

Ale w sumie to ja nie mam dowodów, że to ona :) Może akurat wtedy to by Feliks? Więc ja ją w sumie trochę obrażam! :)
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Czw sty 23, 2020 13:45 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Nul pisze:A pewnie! wtedy jeszcze była niewinna :) Najpierw leżała, potem nasikała, nie odwrotnie :)

Ale w sumie to ja nie mam dowodów, że to ona :) Może akurat wtedy to by Feliks? Więc ja ją w sumie trochę obrażam! :)

no jak tak można :201424
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sty 23, 2020 14:39 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

mir.ka pisze:
Nul pisze:A pewnie! wtedy jeszcze była niewinna :) Najpierw leżała, potem nasikała, nie odwrotnie :)

Hm, faktycznie... Ja w jej wieku (bez przeliczania na ludzkie!!!) jeszcze sikałam na to, co akurat było "pod spodem" :)

No dobrze, przeproszę ją dzisiaj oficjalnie! Howgh! :201461

Nul

Post » Czw sty 23, 2020 14:47 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Nul pisze:
mir.ka pisze:

Hm, faktycznie... Ja w jej wieku (bez przeliczania na ludzkie!!!) jeszcze sikałam na to, co akurat było "pod spodem" :)

No dobrze, przeproszę ją dzisiaj oficjalnie! Howgh! :201461

najlepiej czymś pysznym :catmilk:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Czw sty 23, 2020 15:43 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Aaa jest w domu parę przysmaczków, no to zrobimy z nich użytek :)

Ostatnio mamy nowości w sektorze przysmaczków-które-smakują-wszystkim-naszym-trzem-futrom. A to nie zawsze jest proste... Natomiast, nie reklamując oczywiście niczego, mogę stwierdzić, że napojami firmy miamor zapijają się wszystkie, nawet Bajka, która zwykłej wody z miseczki za bardzo do ust nie weźmie. Wypróbowaliśmy tylko smak kaczkowy, nie wiem, jak by było z innymi, ale tej kaczki fanklub . nasze koty założyły.

I drugi nowy przysmaczek - tym razem z gatunku suszonych (nie zawsze suszone było OK), nie pamiętam firmy, może wild freedom? Suszone serca kurze czy kurczacze - jako przekąska do rzucania i łapania, smakująca całej trójce, się sprawdza. Podobno 100% naturalne, co mnie osobiście cieszy :)

Nul

Post » Czw sty 23, 2020 15:54 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Łomatko , ale rozpuszczasz te swoje koty :D
Moje lubią zupki Cosmy, teraz pojawiły się też zupki Felixa, ale nie próbowałam jeszcze. Koty u mnie piją sporo, zwłaszcza Pusia. Rano czeka aż wymienię wodę i włączę fontanny. Wiem, że w wielu domach została takowa zakupiona i zero zainteresowania ze strony kotów, ale u mnie się bardzo sprawdzają. Fakt, taka Swan, przypominająca kran ma wadę, koty rozchlapują wodę, ale trudno, ważne, że piją.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw sty 23, 2020 18:06 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

U mnie zupki miamora lubi tylko Uszatka i Mini. Pozostale koty olewają kompletnie :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sty 24, 2020 10:53 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Wśród moich „znajomych”kotów też nie wszystkie polubiły - u koleżanki kocur polubił, a dwie kotki - nie.

ewar pisze:Łomatko , ale rozpuszczasz te swoje koty :D
Moje lubią zupki Cosmy, teraz pojawiły się też zupki Felixa, ale nie próbowałam jeszcze. Koty u mnie piją sporo, zwłaszcza Pusia. Rano czeka aż wymienię wodę i włączę fontanny. Wiem, że w wielu domach została takowa zakupiona i zero zainteresowania ze strony kotów, ale u mnie się bardzo sprawdzają.

Koty są do rozpuszczania! :)
Właśnie tego się trochę bałam - że wydam sporo na fontannę (podobała mi się taka ceramiczna), a koty, po ewentualnym początkowym zainteresowaniu, nie będą jakoś więcej piły. Natomiast te napoje zwykle rozcieńczam, a one i tak takie rozcieńczone pochłaniają, więc w sumie w ten sposób „zwykłą” wodę im też przemycam.

Spróbuję też innych zupek, dla odmiany...

Nul

Post » Pt sty 24, 2020 11:18 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Mnie się ta fontanna podoba
https://miaustore.com/pl/?gclid=EAIaIQo ... gKfUvD_BwE
Cena jednak zaporowa :(
Zaniosłam swoją fontannę do sąsiadów, do wypróbowania. Kotka podobno nie była zainteresowana.Przyznaję, u mnie też chwilę trwało, zanim się przekonały, że to fajna rzecz. Pierwszą kupiłam w szmateksie ( nową) za grosze, grzech byłoby nie kupić.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 24, 2020 14:22 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

A tak, fajna, tylko ta cena... Za grosze to taką też bym wzięła :)
Taką zwykłą ma sąsiadka u nas, jej koty początkowo podobno piły więcej, a teraz jakoś i tak piją ze zwykłej miseczki... Więc jakby odwrotnie...

Na szczęście kiedy (rzadko) futra dostają suche, to wtedy widzę, że piją z miseczki. Więc jednak swój rozumek mają :) I o nerki swoje dbają :)

edit:
PS. Bajeczkę przeprosiłam za niecne podejrzenia poduchowe :) niekoniecznie sprawiała wrażenie, by rozumiała, co to ja miauczę :D

Nul

Post » Sob sty 25, 2020 10:19 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Dziękujemy, MaryLux :kotek:

Nul

Post » Sob sty 25, 2020 12:17 Re: Domniaczka Dom. Bezia u Bajki i Felisia: Z archiwum Bajk

Nul pisze:Aaa jest w domu parę przysmaczków, no to zrobimy z nich użytek :)

Ostatnio mamy nowości w sektorze przysmaczków-które-smakują-wszystkim-naszym-trzem-futrom. A to nie zawsze jest proste... Natomiast, nie reklamując oczywiście niczego, mogę stwierdzić, że napojami firmy miamor zapijają się wszystkie, nawet Bajka, która zwykłej wody z miseczki za bardzo do ust nie weźmie. Wypróbowaliśmy tylko smak kaczkowy, nie wiem, jak by było z innymi, ale tej kaczki fanklub . nasze koty założyły.

I drugi nowy przysmaczek - tym razem z gatunku suszonych (nie zawsze suszone było OK), nie pamiętam firmy, może wild freedom? Suszone serca kurze czy kurczacze - jako przekąska do rzucania i łapania, smakująca całej trójce, się sprawdza. Podobno 100% naturalne, co mnie osobiście cieszy :)

u nas te smaczki są pyszne https://www.zooplus.pl/shop/koty/przysm ... sma/206657
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]