Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków w DS-ie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 17, 2020 15:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Oczywiście. Gucia nie tknie żadnej surowizny, dla Beni przysmakiem są ...nerki :( Smak dzieciństwa, to dostawała na działce. Nie ode mnie wprawdzie, ale dostawała. Gabryś kochał nawet chleb, bo to dostawał między innymi pod szemraną knajpą. Dzisiaj z "ludzkich" rzeczy kocha wyłącznie szynkę i to dobrą. Lucy ma denerwujący mnie zwyczaj zaglądania do mojego talerza, ale je normalne, kocie jedzonko. Pusia MUSI wieczorem dostać wołowinę. Wiem, że to niezbyt dobra dla niej dieta już teraz, ale lepiej żeby jadła i się nie stresowała niż odchodziła od miski głodna. Jakoś trzeba to ogarnąć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt sty 17, 2020 15:44 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

ewar pisze:Oczywiście. Gucia nie tknie żadnej surowizny, dla Beni przysmakiem są ...nerki :( Smak dzieciństwa, to dostawała na działce. Nie ode mnie wprawdzie, ale dostawała. Gabryś kochał nawet chleb, bo to dostawał między innymi pod szemraną knajpą. Dzisiaj z "ludzkich" rzeczy kocha wyłącznie szynkę i to dobrą. Lucy ma denerwujący mnie zwyczaj zaglądania do mojego talerza, ale je normalne, kocie jedzonko. Pusia MUSI wieczorem dostać wołowinę. Wiem, że to niezbyt dobra dla niej dieta już teraz, ale lepiej żeby jadła i się nie stresowała niż odchodziła od miski głodna. Jakoś trzeba to ogarnąć.

dla Daisy każde mięso jest niedobre, obojętnie czy surowe czy gotowane :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt sty 17, 2020 18:21 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

O, a Bajka wołowinę to niekiedy zostawia, nie chce... Zdecydowanie woli indyka. Pozostałe - wszystkojedzące. Za to Bajka bardzo lubi kocie drożdże w proszku tak o, czasem jej nimi dosmaczam mięsko, wtedy nie grymasi :) Wychodzi z tego taki barf na raty :)

Fajnie, że czwartek wczoraj był :) Tzn. fajnie, że Jadzia :)
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt sty 17, 2020 18:30 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Któryś z kotów ( czyżby Pusia ? 8O ) pięknie się odkłaczył. Na szczęście na podłogę. Biedne kocisko cierpiało bardzo, bo wyrzuciło z siebie kłąb zbitych kłaków. Musi odczuwać teraz ulgę. Nic, trzeba podać chrupki na kłaczki i już.
Nul pisze:O, a Bajka wołowinę to niekiedy zostawia, nie chce...

Wołowina musi być dla Pusi, pozostałe mięsożerne wolą wieprzowinę.
Killatha złapała na swojej działce młodziutką, piękną trisię. Już po sterylce, po testach, dostała też stronghold, czyli wszystko, co można było zrobić na raz. Kotka była we wczesnej ciąży, chociaż wet ocenił jej wiek na ok.6 miesięcy. Środek zimy, ale pogoda wariuje i niedługo można już spodziewać się kociaków :( Trisia kochana, miziasta, słodka, już bezpieczna. Ale się cieszę :lol:

ewar

Post » Pt sty 17, 2020 21:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

:D
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711

Nul

Post » Sob sty 18, 2020 8:01 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Nie wiem, czy pronefra działa, czy tak po prostu miało być, ale jestem bardzo zadowolona ze stanu Pusi. Tak trzymać :ok: Kotka ma apetyt, pięknie korzysta z kuwety, myje się zawzięcie, czyli zachowuje tak, jak każdy zdrowy kot. To chyba ona się wczoraj odkłaczyła, bo zaraz potem poszła na posłanko i go ugniatała, była bardzo zadowolona. Najśmieszniejsze jest to, że nie muszę patrzeć na zegarek, kiedy jest 18-ta. Dokładnie o tej godzinie Pusia domaga się jedzonka. To podwieczorek, bo kolację wszystkie koty dostają godzinę później.
Dzisiaj mam zabiegany dzień, zakupy weekendowe, potem szykowanie jedzenia i jazda do bezdomniaków. Przydałoby się ogarnąć mieszkanie i zrobić jakiś bazarek, ale to już chyba w przyszłym tygodniu. Chciałabym odpocząć od wizyt u weta, ale pani od Meli coś wspominała, że koty są chyba zarobaczone. Ma zebrać kupę do badania i oby okazało się, że wszystko w porządku. Zostanie jeszcze kocurek do kastracji, ale tu mam nadzieję, że nie będzie kłopotów. Kurier z karmą będzie w poniedziałek, na jakiś czas będzie zapas.

ewar

Post » Sob sty 18, 2020 11:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob sty 18, 2020 13:19 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Jadzi nie było dzisiaj, u Kulek tylko to piękne srebrne. Pan od pekinek, jak sądzę przyniósł kotom jakąś wędlinę. Srebrnemu posmakowała sucha karma. Jakoś szczególnie głodny nie był. Srok nie widziałam, jest więc szansa, że koci maruderzy się załapią na dobre jedzenie.

ewar

Post » Sob sty 18, 2020 18:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Taaa... nie co dzień czwartek :)

O, czyli teraz pora kolacji? Tak sobie czytam poprzedniego posta :) no to smacznego, koteczki! Pusiu, bądź zdrowa, pozostałe wszystkie też!

Nul

Post » Sob sty 18, 2020 19:24 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Koty już po kolacji, ale w miskach coś jeszcze jest, więc podjadają. Pusia musi dostawać pronefrę tuż przed lub tuż po jedzeniu i jest problem. Na śpiąco podałabym bez problemu, ale Pusia dostaje szału, jak widzi cokolwiek w mojej ręce. Na razie ma podcięte pazury, ale odrosną i nie wiem, co będzie.
Dzisiaj podcięłam pozostałym pazurki, został mi tylko Mimek, jego muszę złapać, jutro rano to zrobię, kiedy będzie dobre światło.

ewar

Post » Nie sty 19, 2020 9:43 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Paskudnie jest dzisiaj, wilgotno, ponuro, ale wyjścia nie ma, trzeba iść do kościoła, potem jechać do bezdomniaków. Nie wiem, czy Jadzia się pojawi, zobaczymy.
Koty już po śniadaniu, nawet niektóre po drugim, bo jak kroiłam mięso dla bezdomniaków to i im musiałam coś dać. Leki podane, oczka Lucy zakropione, kuwety wyczyszczone, jest cisza i spokój.

ewar

Post » Nie sty 19, 2020 9:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Jadziuniu przyjdź :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Nie sty 19, 2020 13:57 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Nie przyszła. Nic na to nie poradzę.
U Kulek byłam, oczywiście srebrne było. Z daleka zobaczyłam kocią mamusię. Ona tak się boi, że podejdzie najwyżej na odległość 100 metrów. Nałożyłam szybko do misek, nalałam czystej wody, dałam sikorkom słonecznik i szybciutko odjechałam, żeby koty zjadły ciepłe jedzonko. Byłam u siostry, ale niedługo i w drodze powrotnej tam jeszcze wstąpiłam. Kociej mamusi już nie było, a to srebrne coś jadło. Zniknęło mięso, prawie cały kartonik Smilli i trochę suchej. Dołożyłam dwie saszetki, tak na wszelki wypadek, ale była cała micha wędliny. To pewno pan od pekinek im dał.
Dowiedziałam się, że to małe czarne z poranionym grzbietem pojawiło się na moim podwórku. Pani z sąsiedniego bloku, która ma kota i wychodzi z nim jak z psem, dała temu małemu jeść. Chciała to złapać, ale uciekło. Ma dać mi znać, kiedy się pojawi. Dużo ludzi wie o tym kocie, mam nadzieję, że go namierzymy. O zielonookiej szylci też się dowiedziałam od sąsiadów. Jest już bezpieczna. Oby i z tym się udało.
Sreberko dzisiaj
Obrazek

ewar

Post » Nie sty 19, 2020 18:20 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

no tak :( , dzisiaj była niedziela, a nie czwartek
Obrazek

mir.ka

Post » Pon sty 20, 2020 16:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Parka kociaków.Stella w DS.

Chodzę i szukam tego rannego czarnego kota, znajoma także go szuka i nic :( Otrzymałby pomoc, miałby DT ( u znajomej, nie u mnie). Pewno cierpi, marznie, jest głodny, nie mogę przestać o nim myśleć.Trzymajcie kciuki, aby się pokazał.
Rzecz niebywała 8O Pusia i Benia śpią obok siebie, dotykają się, może wkrótce będą przytulone? Kto by pomyślał?

ewar

[poprzednia][następna]