koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 11, 2020 16:43 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Oczy oryginalne, zwłaszcza u wolno żyjącego kota :)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob sty 11, 2020 17:25 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Pani Izo P.Damianie .Widzialam wynik testu na pp wszystko się zgadza i zwracam honor ale zastanowił mnie fakt ze w opisie jest podany wiek kota 2 lata i 11 miesiecy czyli kot 3 letni Natomiast Pani A jednym ze swoich postów napisisala ze pobrala Pani próbki od kotka tegorocznego czyli rozumiem ze w grudniu mial jakies 6 -7 miesiecy . Byc moze wet pomylil sie w ocenie wieku

tudor

Od: Nie gru 29, 2019 0:47

Post » Sob sty 11, 2020 17:46 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Tia :roll: jak nie futerko to wiek kota, co będzie następne?

Wydawało mi się, że najważniejszy jest wynik testu :twisted:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob sty 11, 2020 18:03 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

LimLim pisze:Tia :roll: jak nie futerko to wiek kota, co będzie następne?

Wydawało mi się, że najważniejszy jest wynik testu :twisted:

Pewnie sugerowanie, ze lapowke wreczylismy weterynarzowi. :mrgreen: :mrgreen: Dokument byl wypisany dzisiaj. Tak wiec lekarz wpisal co popadlo i wiedzieliśmy, ze Ktos sie przyczepi. Najwazniejsze, ze u gory jest napisane-KOT LOTNISKO.

tudor nie można zwrócić czegoś- czego się nie odebrało. LOL. To tak w kwestii honoru.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Sob sty 11, 2020 18:12 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

tudor pisze:Pani Izo P.Damianie .Widzialam wynik testu na pp wszystko się zgadza i zwracam honor ale zastanowił mnie fakt ze w opisie jest podany wiek kota 2 lata i 11 miesiecy czyli kot 3 letni Natomiast Pani A jednym ze swoich postów napisisala ze pobrala Pani próbki od kotka tegorocznego czyli rozumiem ze w grudniu mial jakies 6 -7 miesiecy . Byc moze wet pomylil sie w ocenie wieku

Wiek kota czy kolor futerka nie mają znaczenia.Ma znaczenie fakt że próbkę pobierałam osobiście od młodego tegorocznego kocurka maści biało-czarnej.Jeśli to konieczne odszukam tutaj jego zdjęcie.Na wątku jest też zamieszczone zdjęcie tej sterylnej próbki.Ponieważ ciała były na lotnisku znajoma rano dostarczyła mi próbnik i jak najprędzej pojechałam z Damianem wziąść wymaz tak jak mnie poinstruowała lekarka.Wymaz musiał zostać pobrany od kotka który odszedł najpóżniej - czyli ostatnie znalezione ciałko.Próbkę musiałam dostarczyć natychmiast do badania.

Oczywistym jest ze próbkę musiałam pobrać sama bo żaden Gabinet nie przyjmie mi kota ryzykując epidemię- tym bardziej gabinet prywatny.A już wtedy miałam takie podejrzenia dlatego wcześniej prosiłam TOZ o sekcje i badanie na pp- ale niestety tego nie zrobili.Jedynie oględziny na temat obrażeń czy zmian wewnętrznych których nie stwierdzono.

Ten dokument o który prosiłam telefonicznie dzisiaj odbierała moja znajoma - bo ja w tym czasie miałam inną kocia robotę i poprostu nie zwróciła uwagi na ten szczegół.Ale jest na dokumencie data badania jak i wynik.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 11, 2020 18:38 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Próbka pobrana była od tego czarno-białego kotka.
Obrazek

Drugie zdjęcie tego kocurka- tutaj
https://www.fotosik.pl/zdjecie/fa3bd5836295157b

iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 18:53 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Duduś
Obrazek

Hugo
Obrazek

Kropeczka
Obrazek

Ziutka
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 19:32 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Szanowna P.Izo i również sznowny P.Damianie .O ile wiem co piszę to nie sugerowalam żadnych zarzutów odnośnie brania i dawania łapówek . Nie wiem dlaczego dorabia Pani takie ideologie do tematu (domyślam się. podejrzewam wiem nie wiem przypuszczam (itd i tp) stwierdzenie ze wet pisze co popadnie powaliło mnie dokladnie chyba przestane jeździć ze zwierzętami bo może i diagnozy w przypadku chorujących zwierząt wystawiają na zasadzie co któremu do głowy przyjdzie w poście który niestety nie ukazał się napisałam że umieszczanie zdjęć to dla mnie czarna magia wydobylam od pewnej osoby zdjęcia. Które widziałam w Tel jak to zrobić ?

tudor

Od: Nie gru 29, 2019 0:47

Post » Sob sty 11, 2020 19:38 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

tudor pisze:Szanowna P.Izo i również sznowny P.Damianie .O ile wiem co piszę to nie sugerowalam żadnych zarzutów odnośnie brania i dawania łapówek . Nie wiem dlaczego dorabia Pani takie ideologie do tematu (domyślam się. podejrzewam wiem nie wiem przypuszczam (itd i tp) stwierdzenie ze wet pisze co popadnie powaliło mnie dokladnie chyba przestane jeździć ze zwierzętami bo może i diagnozy w przypadku chorujących zwierząt wystawiają na zasadzie co któremu do głowy przyjdzie w poście który niestety nie ukazał się napisałam że umieszczanie zdjęć to dla mnie czarna magia wydobylam od pewnej osoby zdjęcia. Które widziałam w Tel jak to zrobić ?

A to chyba nie do mnie?Ja ze swojej strony szczegółowo wyjaśniłam jak było.Jeśli są jakieś wątpliwości to adres Gabinetu gdzie przeprowadzano badanie jest widoczny.Jakich dowodów jeszcze Pani oczekuje - bo nie bardzo rozumiem?No ja w kwestii zdjęć nie pomogę.Robi to z telefonu Damian a w tej chwili kończy karmić ostatnią grupkę kotów- więc może Ktoś z Forum pomoże.

iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 19:55 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Trzeba wrzucić zdjęcie na serwer. Albo płatny, albo darmowy. Na darmowych zdjęcia utrzymują się tylko jakiś czas, potem są kasowane. Potem trzeba w poście podać adres zdjęcia. Jednym z darmowych serwerów jest:
https://naforum.zapodaj.net
Ten serwer sam generuje adres zdjęcia łatwy do przekopiowania i wklejenia tutaj.

tudor - przestań mataczyć i manipulować. Odpowiadam Ci pomimo ostatnich Twoich akcji tylko dlatego, że mnie poproszono.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Sob sty 11, 2020 20:00 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Mam nadzieję że te zdjęcia uda się wstawić- choć prawdę powiedziawszy nie wiem jakie ma to odniesienie do obecnej sytuacji i obecnego dobrostanu kotów.Nadal nikt z nas nie dowiedział się ani przez kogo były robione ani kiedy.To jakaś tajemnica?Dzisiaj Damian wstawił zdjęcia bieżące.Robione dzisiaj.Codziennie aktualizuje świeżymi zdjęciami.Więc nawet jeśli takie istnieją które dają inne światło na stan rzeczy- to chyba nie bardzo są one aktualne?Mało tego nie bardzo rozumiem co Pani sugeruje- że jest to dowód na co?Jak dla mnie to tylko na zaniedbanie wieloletniej Karmicielki.

iza71koty

Post » Sob sty 11, 2020 20:00 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

He, he weci tak czasem mają. Kiedyś kończyły się mojej kotce! Klarze leki, które bierze na stałe więc zadzwoniłam, że TZ wpadnie po pracy po receptę. W aptece TZ zdębiał jak wykupował leki kiedy farmaceutka odczytując receptę przeczytała, że to dla pieska! :ryk:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Sob sty 11, 2020 20:03 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

LimLim pisze:He, he weci tak czasem mają. Kiedyś kończyły się mojej kotce! Klarze leki, które bierze na stałe więc zadzwoniłam, że TZ wpadnie po pracy po receptę. W aptece TZ zdębiał jak wykupował leki kiedy farmaceutka odczytując receptę przeczytała, że to dla pieska! :ryk:

:lol: :lol: :lol: :lol:
ja też miałam kilka razy receptę na innego kota niz ten, który potrzebował leku, po prostu wet wpisał pierwsze imię z mojego stada, ale kota nie psa
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sty 11, 2020 20:11 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

trzy próbki od trzech kolejno sedowanych futer
próbki do labu
pojechały z jednym imieniem i wiekiem kota, którego wśród trzech sedowanych ni było tego dnia
:lol:
komunikat z labu bezcenny - w jakiej cenie mamy to zrobić, skoro to trzy takie same próbki, aż tyle materiału nie potrzebujemy!
:lol:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob sty 11, 2020 20:15 Re: Tak tam dalej być nie może...Mamy dramat

Pełna instrukcja wstawiania zdjęć:

https://naforum.zapodaj.net/

1. Poprzez przycisk "przeglądaj" wstawiamy zdjęcie z dysku. W kolejnych okienkach można wstawić następne- max. 5 zdjęć.
2. Po wstawieniu zdjęć poprzez przeglądaj należy zaznaczyć wielkość- zalecam 500x500.
3. Klikamy na "zapodaj".
4. Jeśli wklejamy kilka zdjęć to wybieramy w górnym lewym rogu "Pokaż razem", jeśli jedno patrz punkt kolejny.
5. Kopiujemy link z okna :"BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę)"
6. Wklejamy w poście( warto sprawdzić poprzez podgląd, czy jest ok).
7. Wysyłamy post.

Jeśli jest kłopot to proponuje pomoc. prosze o wysłanie wszystkich zdjęć do mnie na adres mailowy i ja wszystkie wstawię, lub prześlę w wiadomości prywatnej gotowe linki żeby mogła Pani wstawić poprzez swój nick. :
Mój adres mailowy:
781443238@wp.pl

Damian- iza71koty

[poprzednia][następna]