Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 08, 2020 21:46 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Ćśśśśś... Czekamy na sobotę...
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro sty 08, 2020 21:47 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Bastet pisze:Ćśśśśś... Czekamy na sobotę...
Obrazek

Czy to są nowe dzieci dla mnie i Dropsa?
Lusia

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 08, 2020 21:48 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Obrazek
Może... Nic jeszcze nie wiadomo. Cicho sza! ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro sty 08, 2020 22:02 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Jest taka dziewczyna, z którą prowadzę rozmowy o tych dwóch kociątkach. Kociaki są u jej dziadka, który mieszka w czymś, co można nazwać raczej meliną. Jest kocia mama, ale dzikawa. I kociaki też są dzikawe. Żeby dały się oswoić, trzeba na już je zabrać. Trwają rozmowy. Niby w sobotę mam tam jechać. Zobaczymy...
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Śro sty 08, 2020 22:19 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Bastet pisze:Jest taka dziewczyna, z którą prowadzę rozmowy o tych dwóch kociątkach. Kociaki są u jej dziadka, który mieszka w czymś, co można nazwać raczej meliną. Jest kocia mama, ale dzikawa. I kociaki też są dzikawe. Żeby dały się oswoić, trzeba na już je zabrać. Trwają rozmowy. Niby w sobotę mam tam jechać. Zobaczymy...

:ok: :ok: :ok:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro sty 08, 2020 22:54 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

:ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw sty 09, 2020 7:05 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Trzymam kciuki żeby Pan oddał kociaki.
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Czw sty 09, 2020 8:29 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Białe 8O , bielusieńkie 8O , no trudno, mogą być chłopaki, wszystko jedno, już je, po ciiiiiiiiiichutku kocham :1luvu:
O imionach pomyślę, bo teraz czasa ni ma. Roboty mam pełne łapki 8) .
Przesyłam moc kciuków dla całej czwórki doroślaków :ok: :D
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 09, 2020 17:48 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

ewkkrem pisze:Białe 8O , bielusieńkie 8O , no trudno, mogą być chłopaki, wszystko jedno, już je, po ciiiiiiiiiichutku kocham :1luvu:
O imionach pomyślę, bo teraz czasa ni ma. Roboty mam pełne łapki 8) .
Przesyłam moc kciuków dla całej czwórki doroślaków :ok: :D
Drops.

Ja też już je kocham, Dropsie, ale nie wiem, czy uda mi się je stamtąd wydostać... :placz: Ponadto ich mama jest wiekową kotką w wieku lat 13, ma niewydolność trzustki i cystę na jajniku. A trzeba jej podawać syrop na zatrzymanie laktacji, jeśli je zabiorę. Czy mogę mieć pewność, że ten dziadek będzie jej go podawał? A jak z lekceważy to, a ona nabawi się zapalenia listwy mlecznej? Ponadto boję się o tę cystę kotki. Czy macica nie oberwie przy podawaniu syropu? A jeśli nie dostanie go, to alternatywą jest zapalenie sutków i nawet śmierć.
Kurde... Dziadek mi jej nie da do domu na miesiąc, a jak zostawię przy niej kociaki, to zdziczeją do reszty i wylądują na ulicy... Co robić...? :placz:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw sty 09, 2020 17:55 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Myślę, że jedyne wyjście to zostawić maluchy i zabierać jak mama przestanie karmić. Nie bałabym się, że zdziczeją tylko prędzej, że jak już mama będzie miała za mało pokarmu to maluchów dziadek dokarmiać nie będzie. Tak źle i tak niedobrze :placz: . Na dodatek, przydałoby się coś dla mamy zrobić :( . Mam na myśli kastrację, ale czy dziadek i finanse pozwolą?
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 09, 2020 18:05 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Dziadek nie pozwoli. To ciemnogród. On ma zupełnie inne myślenie. Niby to jego kotka, o którą się boi, że coś jej się stanie, a karmi byle czym, nie przestrzega diety trzustkowej, nie wykastrował jej i nie wykastruje, bo chora trzustka. I kółko się zamyka... :roll:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw sty 09, 2020 18:12 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Wziąć kotkę na parę dni (może dziadek da) żeby jeszcze parę dni karmiła maluchy i niby pójdzie się z nią do weta żeby jej coś podał na zatrzymanie laktacji. A oddać już wyciachaną :twisted:
Chyba że trzustka jest przeciwwskazaniem... :20147
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 09, 2020 18:17 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

No właśnie trzustka jest przeciwwskazaniem... Najchętniej wzięłabym ją na tydzień na czas podawania tego leku na zatrzymanie laktacji i obserwowała te sutki. Ponoć już są nabrzmiałe. A to chyba dlatego, że dziadek dokarmia maluchy chlebem i mlekiem ( :201422) i one już tak jej nie ssą... Dureń. (Jeden kociak jest mniejszy i słabo rośnie. Boję się o niego. I że jeśli ich teraz nie zabiorę, to za chwilę nie będzie kogo zabierać). To tym bardziej kotka powinna dostawać Galastop. Kurde. Co robić...?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw sty 09, 2020 18:40 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

Ok. Rozmawiałam przed chwilą z wnuczką tego dziadka przez tel. Powiedziała mi, że kotka też odpycha już małe. To dlatego dziadek je dokarmia. Czyli w sumie przesądzone. Zabieram je jak się da. Tylko muszę się upewnić, że będą kotce podawać coś na zatrzymanie tej laktacji.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Czw sty 09, 2020 19:11 Re: DT u Bastet. Matriś, Tosia i Goście, Goście! ♥

O rany, biedne maluchy... chlebem... oj...
Niech im się uda!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

[poprzednia][następna]