[quote="Damian- iza71koty"]
Iza dzisiaj zawiozła kocie ciałka. Odebrało je od nas
nieodpłatnie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie. Musieliśmy zawieźć je sami- a więc znaleźć transport. Iza dogadała się ze Znajomym, który zgodził się pomoc. TOZ poinformował nas, że ciałek nie odbierze ze względu na ryzyko przeniesienia pp do nich. Natomiast Schronisko odbiera tylko na miejscu. TOZ prawdopodobnie dostarczy nam koce/kołdry na nowe posłania w miejscach, gdzie są potrzebne. Po za tym prawdopodobnie TOZ pokryje koszty transportu, na jakie Iza dogadała się ze Znajomym.
Iza wcześniej Kupiła specjalny środek dezynfekujący, który dzisiaj wykorzystaliśmy do zabezpieczenia kocich ciałek. Schronisko nakazało nam owinięcie każdego ciałka w materiał, a następnie umieszczenie każdego osobno w worku. Worki zdezynfekowaliśmy,a potem włożyliśmy kocie ciałka do większej torby. Torbę zdezynfekowaliśmy i włożyliśmy do kolejnej.Łącznie kocie ciałka umieściliśmy w dwóch dużych torbach.
Schronisko odebrało od Izy 9 kocich ciałek o łącznej wadze 28,5 kg.
Zachowaliśmy maksymalnie możliwie wszystkie środki ostrożności. Mamy nadzieję, ze to wystarczy.
Niestety, ale znalazłem jednego nieżywego kotka u P. Doroty kilka dni temu- dzisiaj zawieziony. Nie pisałem wcześniej o tym. Natomiast od trzech dni jest spokój- na szczęście nie znalazłem żadnego nieżywego kotka. Codziennie jesteśmy miedzy 10-12 i sprawdzamy wszystkie kocie budki. Szukamy kotów, wołamy do jedzonka. Sprawdzamy zakamarki, zarośla.
Kilka dni temu zaginęły 2 koty u P.Doroty( ciałka mogła znaleźć Karmicielka). Obecnie próbowałem policzyć i na całym terenie jest ponad 30 kotów( może ok. 40).
Drugi raz jadę sam do kotów na lotnisku ok 16-17. Znowu sprawdzam wszystkie budki. Patrzę, które koty przyszły, które widziałem rano,a których nie ma. Szukam po krzakach i zakamarkach, czy czasem jakiś chory kot gdzieś nie leży.
Łącznie już 2 tygodnie tak to wygląda. 2 razy karmienie, ciągłe sprawdzanie budek, krzaków, zakamarków.
Oby więcej złych informacji z tego miejsca nie było.i tego się trzymajmy
dość już tego, stanowczo wystarczy