KOTY, KOTY, KOTY..........

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 31, 2019 18:47 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Szczęśliwego Nowego Roku :kotek:
Obrazek
Mruczek i Inka

Advena

Od: Pon lut 08, 2010 22:00

Post » Śro sty 01, 2020 10:27 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochani Wszystkim pięknie dziękujemy za życzenia.

Napiszę krótko- bo jestem wykończona sytuacją na Lotnisku i tym co może jeszcze się wydarzyć.Ogromnie się boję o koty w domu i koty w naszym stadzie- tym bardziej że wieści są niepokojące.Wczoraj wyjątkowo nie pojechałam z Damianem w południe.Sklepy szybciej zamykali a ja musiałam zabezpieczyć i koty i dom we wszystko co niezbędne.

Zawsze jestem zmęczona okresem świąteczno- noworocznym .Generalnie nie lubię tych świat wolę te wielkanocne a sylwester to chyba mój najbardziej przeklęty dzień w roku.

Koty w domu były jak zwykle przestraszone.Te młodziutkie z lotniska chyba najbardziej bo czegoś takiego jeszcze nie przeżyły.Bardzo bałam sie o Dziubka bo dla niego to też nowość a przecież w jego stanie serduszko mogłoby nie wytrzymać.O dziwo zniósł to bardzo dzielnie i bez większych problemów.

O 24.00 zapukała sąsiadka.Chciała nas zaprosić na szampana.Powiedziałam ze nie mogę.Raz że wszyscy jesteśmy chorzy.Dwa Mąż już śpi bo rano wyjeżdza do pracy.Damian też już leży bo nie najlepiej się czuje.a ja ani nie mam ochoty na żaden alkohol ani też nie zostawię kotów samych.I Ona mi mówi to budż ludzi.....przecież jest sylwester.

Pomyślałam sobie stereotypy.Ja przecież już dawno od nich odbiegłam robiąc co robię.Każdy ma prawo decydować.Ja nie obchodzę od wielu wielu lat.

Nie stać mnie ani na kaca ani na chorowanie następnego dnia.Musze zrobić swoją robotę.

Mam kilka poważnych problemów jeśli chodzi o lotnisko.Sytuacja nieco przypomina tą sprzed wielu lat z kotkami z tęczy.Ale teraz jestem mądrzejsza.Mam więcej wiedzy i dzięki pomoc moze nie wielu ale mam ludzi tutaj na miejscu gotowych do pomocy w sytuacjach kiedy tego bardzo potrzebuję.

Do Was Kochani mam ogromną prośbę.Potrzebujemy suchej karmy.Byłabym wdzięczna bardzo gdyby to był Catelux.

:201461 Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku :201461
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sty 01, 2020 10:29 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Kochani poproszę Damiana wieczorem żeby zaaktualizował rozliczenie do końca roku.Nie zrobiliśmy ostatnich Waszych wpłat bo nie było głowy ani czasu.Nie mniej jednak pięknie :1luvu: Wam dziękujemy. :1luvu: Rozliczymy co trzeba i zamkniemy grudzień.

iza71koty

Post » Śro sty 01, 2020 19:28 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

W miejscu, gdzie jest Sówka i 5 Czarnych kotków ostatnio udało mi się porozmawiać z osobami, które mają działkę po sąsiedzku działki, na której czarne kotki urzędują. Pan,z którym rozmawiałem twierdzi, że są do dzikie, bezdomne koty. Nie do końca uwierzyłem we wszystko co mi powiedział. Twierdzi , ze Sówka jest mamą kotów, bo widział jak latała z malutkimi. Wcześniej widział ją z brzuszkiem. Pan twierdzi, ze są to koty niczyje i, że je karmi. Gdy dowiedział się, że my tez je karmimy oraz kilka innych kotów zaczął pytać, czy jesteśmy z jakiejś organizacji i, czy zwrócimy mu pieniądze za te wszystkie puszki, które kupił do tej pory.

Wydaje mi się, ze czasem coś może kotom rzuci,ale nie jest to ani dużo, ani regularnie. Czarne kotki są każdego dnia( ostatnio przychodziły 3, ale teraz znowu przychodzi 5) i czekają na sygnał, ze już czas karmienia.

Bardzo lubią chrupki:

Ale nie samymi chrupkami żyją kotki:

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro sty 01, 2020 21:19 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

A kto ci chrup nie lubi? :-)
Sasiad :201436
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Śro sty 01, 2020 22:15 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Też nigdy nie słyszałam żeby kto nie chrupał :201461

aistionnelle

Od: Nie mar 31, 2019 17:53

Post » Czw sty 02, 2020 14:47 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2020!!! :20141 :201498 :kotek:

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Czw sty 02, 2020 14:58 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Damian- iza71koty pisze:W miejscu, gdzie jest Sówka i 5 Czarnych kotków ostatnio udało mi się porozmawiać z osobami, które mają działkę po sąsiedzku działki, na której czarne kotki urzędują. Pan,z którym rozmawiałem twierdzi, że są do dzikie, bezdomne koty. Nie do końca uwierzyłem we wszystko co mi powiedział. Twierdzi , ze Sówka jest mamą kotów, bo widział jak latała z malutkimi. Wcześniej widział ją z brzuszkiem. Pan twierdzi, ze są to koty niczyje i, że je karmi. Gdy dowiedział się, że my tez je karmimy oraz kilka innych kotów zaczął pytać, czy jesteśmy z jakiejś organizacji i, czy zwrócimy mu pieniądze za te wszystkie puszki, które kupił do tej pory.

Wydaje mi się, ze czasem coś może kotom rzuci,ale nie jest to ani dużo, ani regularnie. Czarne kotki są każdego dnia( ostatnio przychodziły 3, ale teraz znowu przychodzi 5) i czekają na sygnał, ze już czas karmienia.

Bardzo lubią chrupki:

Ale nie samymi chrupkami żyją kotki:

wyjątkowe piękne czarnidełka :1luvu:

lepszego roku Izuniu :201461

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw sty 02, 2020 23:21 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Ida
Obrazek

Hania
Obrazek

Szarak Opiekun wirtualny Cindy
Obrazek

Dzikusek
Obrazek

Misiu
Obrazek

Frodo Opiekun wirtualny Marmolada18
Obrazek

Bąbel 1
Obrazek

Szarusia Opiekun wirtualny Willow_
Obrazek

Murzynek 1
Obrazek
Obrazek

iza71koty

Post » Pt sty 03, 2020 13:20 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Dobrze zobaczyć Kociaki.
Piękne zdjęcie Idy.
I nigdy nie pomyśłałabym, że Hania ma ciemny ogon, a z Szaraczka taki miłośnik motoryzacji :)

aistionnelle

Post » Pt sty 03, 2020 14:31 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

aistionnelle pisze:Piękne zdjęcie Idy.

Że niby inne zdjęcia nie są piękne??? :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pt sty 03, 2020 17:14 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Gdzież tam nie są! Oczywiście, że są ! I zdjęcia i przedstawione na nich ..kocie osoby :)
Będę zgadywać, na pierwszym jest Szylcia ?Kolejno Mona i ..Hardy- łapie fale(radiowe i nie tylko) ;) uszami ? :kotek: :kotek:
Tylko MIstera M :1luvu: coś ostatnio nie widać...
Ani moich chłopaków, Henryka szczególnie

aistionnelle

Post » Pt sty 03, 2020 18:07 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

aistionnelle pisze:Gdzież tam nie są! Oczywiście, że są ! I zdjęcia i przedstawione na nich ..kocie osoby :)
Będę zgadywać, na pierwszym jest Szylcia ?Kolejno Mona i ..Hardy- łapie fale(radiowe i nie tylko) ;) uszami ? :kotek: :kotek:
Tylko MIstera M :1luvu: coś ostatnio nie widać...
Ani moich chłopaków, Henryka szczególnie

Na zdjęciach są Szylcia, Siostra Maksia i Maksiu.
A Mona i Hardy niżej:

Mona
Obrazek

Hardy
Obrazek

Staramy się jak najkrócej być przy karmionych kotach. Dlatego też zdjęcia przez jakiś czas będą rzadziej. Jak tylko będzie mozliwe to jakieś fotki porobimy.

Damian- iza71koty

Post » Pt sty 03, 2020 18:35 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Damian- iza71koty pisze:
Na zdjęciach są Szylcia, Siostra Maksia i Maksiu.
A Mona i Hardy niżej:

Mona
Obrazek

Hardy
Obrazek

Staramy się jak najkrócej być przy karmionych kotach. Dlatego też zdjęcia przez jakiś czas będą rzadziej. Jak tylko będzie mozliwe to jakieś fotki porobimy.

Noo ja jestem Mistrz :(
Rozpoznać jednego kota na 3 sztuki !
Po dwóch ostanich widać przecież,że rodzeństwo
Rozumiem, że zdjęć mniej, macie teraz mnóstwo innej pracy

aistionnelle

Post » Nie sty 05, 2020 0:31 Re: Co w trawie piszczy? Ponad 70 kotów. Szczecin.

Ida jest po prostu bardzo fotogeniczna z tym swoim ciemniejszym noseczkiem i bursztynowymi oczkami. Zawsze przykuwa moja uwage. :1luvu: Jednak wszystkie te kotki sa sliczne, zadbane, puszyste, i widac, ze maja zadowolone pysiaczki, co jest najwazniejsze:-)
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]