Przewiana norka Alienorka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 27, 2019 14:19 Re: Świąteczna norka Alienorka

ewkkrem, uratowałaś morelową :wink:
A czemu tylko jedno? I jeszcze morduchny nie widać...

A dla Alienor a propos spacerków z psem:
https://demotywatory.pl/4963454/A-jedna ... e-nie-chce
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt gru 27, 2019 14:28 Re: Świąteczna norka Alienorka

Bo inaczej jak gdy odplynie to trochę trudno zrobić...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob gru 28, 2019 18:40 Re: Świąteczna norka Alienorka

Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob gru 28, 2019 18:40 Re: Świąteczna norka Alienorka

Sorki zdublowało mi się. Przez Ofelię zasłaniającą mi monitor ogonem
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie gru 29, 2019 1:05 Re: Świąteczna norka Alienorka

Primo - to ulica Chrobrego w Gdańsku. Secundo - dzięki temu że jest tyle mało wybrednych dowcipów o Sosnowcu i cała Polska z nich rechocze nie tylko moje miasto traci rocznie miliony złotych w podatkach, ale i np. ja + Ala i kotomstwo (oraz circa 10 tys. luda, w tym pacjenci kliniki pediatrycznej na Klimontowie) byliśmy przytruci, bo gównociągi gównianośląskie uznały że sosnowiczanie mogą pić wodę z coli, metalami ciężkimi i h.j wie czym jeszcze (skoro nie nadawała się nawet do mycia naczyń jak się okazało). Z tego powodu takie dowcipy mało mnie śmieszą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie gru 29, 2019 9:43 Re: Świąteczna norka Alienorka

Sorki :oops:
Mnie akurat bawi, ale ja nie z Sosnowca. A dowcipów o Koszałkowie akutrat nie ma - ciekawe dlaczego? Chyba to taka dziura że mało kto o niej wie.
Na przeprosiny:
Obrazek

PS. Skąd wiedziałaś że to Gdańsk? 8O
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie gru 29, 2019 12:20 Re: Świąteczna norka Alienorka

W komentarzach pisze, że to Gdańsk. Cóż, pozostaje mi poczekać, aż o Koszalinie zaczną krążyć takie dowcipy, skutkujące ogólnopolskim hejtem na mieszkańców, dzięki czemu przy każdej okazji będziemy się dowiadywać, że Koszalin to tylko spalić razem z mieszkańcami/że jak mają zanieczyszczoną wodę, to dobrze im tak, powinni być przyzwyczajeni do picia gówna, skoro z nich takie po.eby/ że oby więcej wyzdychało. No i powstanie strona nakręcająca hejt a firmy dbające o pr nie będą otwierać tam biur/oddziałów.

Alienor

Post » Nie gru 29, 2019 16:22 Re: Świąteczna norka Alienorka

Cóż, jeszcze trochę i sama zacznę wymyślać dowcipy o Koszałkowie.
A swoją drogą, co ludziska mają do Sosnowca? Bo szczerze mówiąc nie znam miasta, nigdy nie byłam, chyba nie jest jakoś gorsze od innych? (poza wodą i transportem)
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie gru 29, 2019 16:45 Re: Świąteczna norka Alienorka

Od czasów Gierka ludzie z Sosnowca (i innych rejonów Polski) mieli na Śląsku przewagę nad miejscowymi ( w sumie to od końca II wojny światowej) bo rodowici Ślązacy z założenia nie mogli mieć stanowisk kierowniczych. Co powodowało różne niemiłe komentarze i dowcipy - ale nie wychodziło to poza standardowe dosrywanie sobie między sąsiednimi miastami. Tylko że potem znaleźli się debile, którzy nie rozumieli kontekstu i poszło to w kampanię hejtu. A syf w wodzie to zasługa Wodociągów Gównośląskich, mieszczących się w Katowicach... Komunikacja to ztm,ale nie jest gorsza (także jeśli chodzi o stan taboru) niż w innych miastach - po prostu mnie dość często przydarzają się rzeczy, które w serialu uznałabym za przekombinowanie/przeszarżowanie ze strony scenarzysty. Taki dżos jak mówiła nieoceniona MeiMei.

Alienor

Post » Nie gru 29, 2019 17:29 Re: Świąteczna norka Alienorka

Ahaaaa... Już jaśniej. Czyli to nie jest sosnowiecka wersja Wąchocka, tylko upolityczniona wersja Pawlaka i Kargula.
Mam rację że jestem antypolityczna.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie gru 29, 2019 22:04 Re: Świąteczna norka Alienorka

Inaczej - polityka spowodowała niesprawiedliwość. Niesprawiedliwość podkręciła tradycyjne przepychanki/docinki między regionami. Docinki przekształciły się w hejt :( , tym bardziej podkręcany, bo ktoś uznał, że to fajny sposób na promowanie się. No i poszło...
Ci co fejsbuczą dostali Hesia na spacerze :D . Ewie podesłałam zdjęcie Odyska - tym razem z mordką. Abesolutnie przełurocze. Nieuroczo było jak nażarł się trawy, co spowodowało, że kupa wyjść nie chciała za bardzo, trzeba było trawę obklejoną sami wiecie czym wyciągać mu z pupy - wrzeszczał i się strasznie wiercił oraz drapał jak oszalały moje ręce. Ale mam wrażenie, że generalnie jest lepiej. W sensie kupa nieco bardziej konkretna, plus z moją pomocą szybciej wychodzi. Aha, cudownie kradnie mięso z deski do krojenia i radzi sobie calkiem nieźle nawet z dużymi kawałkami pręgi (aż 13zł/kg za pręgę b/k a nie 10...)

I pukają już.

Alienor

Post » Pon gru 30, 2019 13:28 Re: Świąteczna norka Alienorka

Obrazek
Najpiękniejszy Sosnowiczanin - Odyseusz :1luvu: .
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Pon gru 30, 2019 16:19 Re: Świąteczna norka Alienorka

Dzięki ewkkrem :1luvu: . Za wklejenie i za komplement.
BTW już się cieszyłam że z małym lepiej, że kupki bardziej zwięzłe - a tu dziś znów luźniejsze poszły :( . I wrzasku było więcej, zwłaszcza że 2x musiałam mu myć tyłeczek a przecież jak każdy normalny kot tego nie lubi.

Alienor

Post » Pon gru 30, 2019 18:24 Re: Świąteczna norka Alienorka

Jaki on ślicznyyyyyy! :1luvu:

Biedaczek słodziutki :201461 że też musiało mu się trafić z tym kupkaniem.
Cena pręgi mnie powaliła. Za 13 zeta za kilo to ja mogę kupić w promocji filet z kurczaka. Co prawda dziś kupiłam tenże za 10 zeta, ale pewnie z racji wolnego 1-go i wyprzedawania "zapasów" mięsnych. Jak jutro upoluję jeszcze jakieś odfiletowane nogi to machnę pannicom barfa bo znów się kończy.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon gru 30, 2019 23:52 Re: Świąteczna norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:Jaki on ślicznyyyyyy! :1luvu:

Biedaczek słodziutki :201461 że też musiało mu się trafić z tym kupkaniem.
Cena pręgi mnie powaliła. Za 13 zeta za kilo to ja mogę kupić w promocji filet z kurczaka. Co prawda dziś kupiłam tenże za 10 zeta, ale pewnie z racji wolnego 1-go i wyprzedawania "zapasów" mięsnych. Jak jutro upoluję jeszcze jakieś odfiletowane nogi to machnę pannicom barfa bo znów się kończy.

Targ w Będzinie :smokin: . Generalnie na koniec handlu to przy zakupie większej ilości mięcha to pręga bez kości do 10-11 potrafi zejść. I dostałam kości cielęce gratis i strzeliłam towarzystwu rosół z dużą ilością tkanki łącznej. Swoją drogą po podwyżce serce wołowe po 6 zł. Podobnie jak ścinki wołowo - wieprzowe. A cycek kurzęcy to ostatnio był w biedrze po 10zł, tylko w dużej paczce.

A Odyś jest naprawdę cudowny i słodki i zabawny i przytulaśny i w ogóle sama słodycz. Z Fio i Kotori już prawie sztama. No i ogląd oraz smarowanie pupy Karamby zaliczył raz, ale nie wchodzili w żadne relacje. No i tak sobie żyjemy...

Alienor

[poprzednia][następna]