Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 19, 2019 0:05 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Ojej Kitku ale się porobiło :( my też się zmartwiłyśmy :( podtrzymamy kciuki i łapki żeby Ci te leki pomogły! Wet internista tez mówil kiedyś dużej ze test pcr jest lepszy....może te niskie leukocyty mają związek z nerkami? No bo skąd by u Ciebie takie chorobsko???
Kitku :201461 :1luvu:
Zunia

PS. Duża za szybko się ucieszyła moim apetytem. Juz jej radość przeszła jak zobacżyła wyglad wieczornego urobku w kooowetce . Chyba nie trawie tego smacznego RC Digest Care :? :? Nie ma łatwo. Nie ma lekko.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw gru 19, 2019 0:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Kitek ma złe wyniki. Mocznik i kreartynina trochę podwyższone, lekka anemia, ale przede wszystkim w usg jedna nerka bardzo powiększona - 5 cm zamiast 2 cm, bolesna przy ucisku. Za to w drugiej ogromny kamień w samym środku. Do tego leukocyty na poziomie 2 000, a norma dolna to 5 500. Podejrzanie to wyglądało i wyszedł Felv dodatni. Poprosiłam o test pcr, chociaż wynik paskowy był zdecydowanie na plus, nie jakiś watpliwy. Zamówiłam interferon. Poza tym mam podawać antybiotyk codziennie do niedzieli i coś jeszcze (nieopisane) przez 2 dni. W sobotę metacam. W poniedziałek kontrolne usg, czy nerka się zmniejszy.
Strasznie się zmartwiłam.

Ojej... Nie brzmi to dobrze... A to niemiła niespodzianka... :( Bardzo kibicuję Kitkowi... Może po lekach się poprawi... Trzymam kciuki :201461 :201461 :201461
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Czw gru 19, 2019 2:10 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dlaczego metacam? Niszczy nerki bardzo. Sa inne przeciwbolowe...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw gru 19, 2019 3:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dziękujemy Zuniu i ciociu Bastet :1luvu: Bedziemy pisać, co z Kitkiem.
Zuniu, a może to tak jest, że Ty nie wchłaniasz tego, co zjadasz i dlatego są brzydkie koopki i chudnięcie mimo jedzenia?
Zjedliśmy kolację, ja troszkę mięska zjadłam i wylizałam kilka past.
Sabcia

Marzenko, to może nie podawać tego metacamu? Szczególnie, że Kitek nie zachowuje się, jakby go coś bolało. Wprawdzie śpi dużo i mocno, dużo siusia i dużo pije, apetyt ma mniejszy, ale je (tylko bardziej wybrzydza), a suche uwielbia (głównie RC Renal), a do tego bawi się, mizia, przytula. To może odpuścić ten metacam, skoro szkodliwy?
Właściwie nie wiem, co w pierwszej kolejności leczyć.
Ciągle nie mam aktualnych wyników i nawet nie mogę poprosić o radę, jak ich nie mam. Wetka twierdzi, że wysłała mailem, a u mnie nie ma.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw gru 19, 2019 4:11 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Sprawdz spam.
Zapytaj wet po co metacam i czy mozna podac inne leki przeciwbolowe. Jest np bunondol. Milenka z racji podniesionych parametrow nerkowych mimo ze ma tsk od zawsze a w usg nerki sa ok to juz nie dostala po zabiegu metacamu tylko bunondol.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw gru 19, 2019 4:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016, tez pomyslalam o problemie z wchlanianiem plus o.. robakach.

Marzenia11

Post » Czw gru 19, 2019 4:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Spam od razu sprawdziłam, nie ma. Jutro napiszę maila. Trudno się tam dodzwonić, bo jedna wetka nieobecna, a druga nie wie, w co ręce włożyć, bo lecznica oblegana.
Metacamu nie podam. W poniedziałek zasugeruję bunodol. Kitek nie wygląda na bardzo cierpiącego. Może chodziło o to, że strasznie płakał przy usg i dlatego chcą, żeby był cały czas na przeciwbólowych.
Dzięki Marzenko :201494
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw gru 19, 2019 5:39 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Kitku , może błędnie wpisali Twój adres email i dlatego nie doszło. ....? Jak Wam minęła nocka?

Zunia miała badana kupkę teraz tzn pod koniec października. ...
Tak jakby ciut lepiej jadła po tym probiotyku.....wchłanianie moim zdaniem tak. Wątroba tak. I trzustka tez ciut tak...no zobaczymy....

Anna2016

Post » Czw gru 19, 2019 6:35 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Kitku kochany. Boję się nawet powiedzieć Pralci, choć ona na pewno wie. Martwimy się bardzo.
Mejle ze śle wpisanym adresem wracają do nadawcy, może został przegapiony. Jeśli dostajesz inne mejle, to nie w Twojej skrzynce leży problem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 19, 2019 7:50 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau, zobacz Ciociu: viewtopic.php?f=1&t=77072
Zunia

Anna2016

Post » Czw gru 19, 2019 8:09 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Warto by się czegoś dowiedzieć od autorki tego wątku. Tylko, że ostatni wpis na miau był trzy lata temu.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw gru 19, 2019 12:41 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Wyniki Kitka przyszły, mało się różnią od tych z września. Mam mieć dla niego interferon. Zamówię ten preparat na obnizenie mocznika i jakiś wyłapywacz fosforu - który polecacie?
Niedługo wpiszę wyniki.
Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.
Koty ładnie zjadły, nawet Sabcia.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw gru 19, 2019 12:50 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

za Kitka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw gru 19, 2019 14:04 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

jolabuk5 pisze:Kitek ma złe wyniki. Mocznik i kreartynina trochę podwyższone, lekka anemia, ale przede wszystkim w usg jedna nerka bardzo powiększona - 5 cm zamiast 2 cm, bolesna przy ucisku. Za to w drugiej ogromny kamień w samym środku. Do tego leukocyty na poziomie 2 000, a norma dolna to 5 500. Podejrzanie to wyglądało i wyszedł Felv dodatni. Poprosiłam o test pcr, chociaż wynik paskowy był zdecydowanie na plus, nie jakiś watpliwy. Zamówiłam interferon. Poza tym mam podawać antybiotyk codziennie do niedzieli i coś jeszcze (nieopisane) przez 2 dni. W sobotę metacam. W poniedziałek kontrolne usg, czy nerka się zmniejszy.
Strasznie się zmartwiłam.

Przeczytałam raz jeszcze.
Jeśli nerka jest bolesna w badaniu to może boleć go i np stąd duzo spi. Milenka reagowała też sennością i brakiem aktywności na ból zębów. DeeDunia też, zanim się dowiedziałam jak bardzo jest chora. Ale i tak mocno bym dyskutowała z wet na temat zasadnośxi podnia metacamu=loxicam i inne temu podobne nazwy to to samo jest tylko innej firmy. Naprawdę jest wysoce toksyczny dla nerek , ale weci go podają ze względu na niewielkie możliwości lecenia bólu u kotów. Bo oprócz metacamu jest tolfedina, bunondol (silny ludzki opiat) i onsior.. i to tyle. Przynajmniej z tego co ja wiem, a troche w ostatnim roku doświadczeń z leczeniem bólu u kota miałam do czynienia.
Trzymam kciuki, martwiący jest też dodatni wynik testu bo.. co z innymi kotami?

Marzenia11

Post » Czw gru 19, 2019 16:15 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Wyłapywacz fosforu podobno najlepiej zbijający go to renagel. Potwornie drogi, ale na podforum dla kotów nerkowych jest wątek, w którym ludzie kupuja razem jedno opakowanie. koszt tabletki, gdy kupowałam dla Mikuni był ok 5zł, teraz nie wiem ile.. I nie umiem powiedzieć z własnego doświadczenia czy dziala , bo Mikuni nie robiłam kontrolnych badan, z wiadomych powodów..

Marzenia11

[poprzednia][następna]