Moderator: Estraven

Nul pisze:U nas też nie zawsze dobrze z piciem, zwłaszcza Bajkę rzadko widzę przy miseczce z wodą - ostatnio odkryłam Miamor Vitaldrink i wszystkie trzy koty piły, aż im się uszy trzęsły, dopominając się o więcej. Nie chcę tu nic reklamować! Ale może to by pomogło "dowodnić" kicię?
Na jonogramach się nie znam, nie zinterpretuję...

Bastet pisze:Kochana Mziel52, po cichu mam właśnie nadzieję, że to wynika z odwodnienia, i że da się cofnąć...
Jonogram miała robiony i tak:
fosfor ma 1,64 (0,800 - 1,90)
wapń ma 2,30 (2,30 - 3,00)
potas ma 4,74 (3,00 do 4,80)
sód ma 157,5 (145 - 158)
Stosunek albuminy/Globuliny ma 0,731 (0,500 - 1,10)
Globuliny ma 45,0 (19,0 - 66,0)
Magnez ma pośrodku normy.
Mocz będzie miała dopiero badany. A co myślisz o tym jonogramie?

mziel52 pisze:Fosfor to nie białko, zdrowe nerki go przefiltrują.
Bastet pisze:Nul pisze:U nas też nie zawsze dobrze z piciem, zwłaszcza Bajkę rzadko widzę przy miseczce z wodą - ostatnio odkryłam Miamor Vitaldrink i wszystkie trzy koty piły, aż im się uszy trzęsły, dopominając się o więcej. Nie chcę tu nic reklamować! Ale może to by pomogło "dowodnić" kicię?
Dobry pomysł Nul, aczkolwiek próbowałam już kiedyś właśnie jakiś taki napój, tyle, że nie pamiętam, z jakiej firmy. Tośka oczywiście olała... Chociaż, gdy jest teraz na tym peritolu, to może by ruszyła. Spróbuję zamówić jakąś puszeczkę tego vital drinku. A nuż... dzięki![]()
Dzisiaj bardzo ładnie zjadła od rana trzy małe miseczki mięska z sosikiem.

mir.ka pisze:Bastet pisze:Nul pisze:U nas też nie zawsze dobrze z piciem, zwłaszcza Bajkę rzadko widzę przy miseczce z wodą - ostatnio odkryłam Miamor Vitaldrink i wszystkie trzy koty piły, aż im się uszy trzęsły, dopominając się o więcej. Nie chcę tu nic reklamować! Ale może to by pomogło "dowodnić" kicię?
Dobry pomysł Nul, aczkolwiek próbowałam już kiedyś właśnie jakiś taki napój, tyle, że nie pamiętam, z jakiej firmy. Tośka oczywiście olała... Chociaż, gdy jest teraz na tym peritolu, to może by ruszyła. Spróbuję zamówić jakąś puszeczkę tego vital drinku. A nuż... dzięki![]()
Dzisiaj bardzo ładnie zjadła od rana trzy małe miseczki mięska z sosikiem.
a co to za sosik do mięska? bo mięso to surowe?
a z dodatkiem wody by nie jadła?
Użytkownicy przeglądający ten dział: AnkaCzajka, Anna2016, Baidu [Spider], zuzia115 i 33 gości