(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 28, 2019 13:15 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Dobrze, że Milenka je! Teraz tylko żeby się szybko goiło :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 28, 2019 13:23 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Zdrowiej Milenko :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw lis 28, 2019 13:58 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Boże szumiący! Byłam pewna, że najmniej obsługiwalnym kotem w moim stadzie była Mikunia... i ze z Milenką problemów większych nie będzie. Naiwności!! W efekcie kroplówka i dwa zastrzyki zrobione, ale ile mnie to kosztowało zachodu i ile się nasłuchałam to ja wiem. Ona się wije jak gibki wąż, ma niesłychaną siłę i prężąc się wyrywa się, ma taką moc ciałka ze nie mogę jej utrzymać półtorej ręką (pół ręką przytrzymuję igłę, żeby nie wyszła z ciałka podczas wygibasów).
Odpocznę. Teraz. W pracy :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lis 28, 2019 14:59 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Podziwiam, że sobie poradziłaś! Ja bym nie dała rady przy protestującym kocie! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lis 28, 2019 15:25 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

O kurczę, długo masz jej podawać jeszcze kroplówki i zastrzyki?
Mam taką kotkę, której ledwo jestem w stanie podać tabletkę. Kiedyś próbowałam jej zrobić zastrzyk to się wyrwała i uciekła z igłą w plecach. Jest najmniejsza z moich kotów, waży zaledwie 3 kilo.
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw lis 28, 2019 15:31 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

fili pisze:O kurczę, długo masz jej podawać jeszcze kroplówki i zastrzyki?
Mam taką kotkę, której ledwo jestem w stanie podać tabletkę. Kiedyś próbowałam jej zrobić zastrzyk to się wyrwała i uciekła z igłą w plecach. Jest najmniejsza z moich kotów, waży zaledwie 3 kilo.

Kroplowka i dwa zastrzyki jeszcze jutro. W sobote i niedziele i poniedzialek juz tylko jeden zastrzyk, antybiotyk.

Słuchajcie, to jest tak, jakby Milenka sie skladala jak harmonijka - i wtedy chowa szyje - jest glowa i od razu tułów. A jak sie juz wbije w te skurczoną szyję to w trakcie kroplówki ona np się prostuje, albo zaczyna odwracac glowe itp. I wtedy igla sie ustawia pod innym kątem i np przestaje lecieć plyn.
No taka kicia zdolniacha :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 15:33 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

O matko, muszę sprostować - oczywiście chodzi mi o skórę na karku - nie wbijam się w szyję, skrót myślowy! :ryk:

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 17:10 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

W zooplusie jest szaleństwo w postaci cyberweek - są dobre oferty- ja nie kupuję takich dużych opakowań, ale może komuś się ta informacja przyda!

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 20:44 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Żadne szaleństwo , pic na wodę. To tylko tak wygląda że jest taka obniżka a w rzeczywistości nic specjalnego. To kolejny chwyt z ich strony
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw lis 28, 2019 20:48 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

majencja pisze:Żadne szaleństwo , pic na wodę. To tylko tak wygląda że jest taka obniżka a w rzeczywistości nic specjalnego. To kolejny chwyt z ich strony

naprawdę? Ja niewiele z tych rzeczy uzywam, więc nie mam porównania za bardzo, ale żwirek jest trochę tańszy...

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 21:34 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Tak, jedno wielkie oszustwo. Wild Freedom w Cyber week kosztuje 69,80 zł za 4 kg gdzie ta cena jest od dłuższego czasu.
Czekam na jakąś promo na 2kg. ale się chyba nie doczekam.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Czw lis 28, 2019 22:05 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

To chamstwo, faktycznie. Ja znalazłam op 400g purizona za 5zł i żwirek za 35zł a normalnie kosztuje chyba 46..

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 23:42 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Tak ale w tej kwocie trzeba doliczyć przesyłkę.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Czw lis 28, 2019 23:52 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

majencja pisze:Tak ale w tej kwocie trzeba doliczyć przesyłkę.

Nie no dodałam jeszcze chrupki i saszetki... nic juz prawie nie mam, i tak musiałam zamówić..

Marzenia11

Post » Czw lis 28, 2019 23:54 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic.

Jak wróciłam Milenka wyglądała marnie - oczka przyćmione, nie wyszła z budki, taka lekko półrzytomna. Podałam (z trudem, wrrr) bunondol i po jakimś czasie oprzytomniała i teraz zjadła sporą kolację.
Czyli bolało ją. Teraz śpi.
Dobrej nocy wszystkim :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]