Przeczytałam szóstą część opowieści. Podziwiam Cię za wielką cierpliwość dla kochanych zwierzaczków.

Kiedy masz jeszcze czas na malowanie obrazów gdy towarzystwo to indywidualiści ?!

Zdrowia życzę całej rodzince

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
mir.ka pisze:
jakie ładne
jolabuk5 pisze:Bardzo ładne - obrazy i kotki![]()
Sądząc po opisach - to masz w domu koci koncert!
Szalony Kot pisze:Ten niebieski cudny!
Senanta pisze:Dzień dobry.
Przeczytałam szóstą część opowieści. Podziwiam Cię za wielką cierpliwość dla kochanych zwierzaczków.Szacunek
![]()
Kiedy masz jeszcze czas na malowanie obrazów gdy towarzystwo to indywidualiści ?!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zdrowia życzę całej rodzince
Kotina pisze:Jestem emerytką, a malowanie zawsze było moją pasją. Jednak nie sądzone mi było skonczyć ASP. Dlatego teraz, gdy mam więcej czasu, maluję .... bo lubię.
Czasami nawet uda mi się sprzedać jakiś obraz - mam wtedy na wyżywienie moich podopiecznych.
W tygodniu rzadko mam czas na malowanie, bo pomagamy z mężem w opiece nad wnuczkiem - naszym ukochanym skarbem.
Trzeba też często sprzątać, robić zakupy itp - a sił coraz mniej .... zgodnie z wiekiem![]()
Dlatego staram sie, aby co drugi week był tylko i wyłącznie mój![]()
![]()
![]()
...........
![]()
Ale nigdy o tym nie mówię głosno, bo koty swoim 7-ym zmysłem od razu to wyczują i ... np. rozchorują się
Kotina pisze:Jestem w szoku![]()
![]()
![]()
Pierwszy raz od 16 lat udało mi sie obciąć pazurki Tysi. Broniła ich zawsze wściekle i nawet we dwie osoby obcinałysmy najwyzej 1-2 pazurki
Często musiałam z nią chodzić do weta tylko aby zrobił porządek z pazurami.
Dzisiaj siedziałam sobie w fotelu i czytałam, a Tysia swoim zwyczajem wcisnęła sie obok mnie. Pomyziałam kota i sięgnęłam ukradkiem po obcinaczkę. Nic. Tysia nadal spokojnie leżała obok mnie.
Zdziwiłam się, do tej pory wystarczyło, że sięgnęłam po "narzędzie tortur", a kotka od razu sie ulatniała ....
Więłam za łapkę - nic, siedzi spokojnie. Obcięlam jeden, kota nadal siedzi jakby nigdy nic![]()
Kota mi podmienili czy co ?
Nie zastanawiając się dłużej spokojnie obcięłam reszte ... ze strony kotki brak jakiejkolwiek reakcji ... Zbaraniałam![]()
![]()
Tysia oczywiście została wymiziana, ułozyła sie obok i ... po chwili spała. Wróciłam do czytania, nie chciałam jej budzic![]()
Całe życie z kotami, a one ciagle mnie zaskakują![]()
Dlaczego po tylu latach przestała panicznie wyrywać się, a nawet czmychac na sam widok obcinaczki ?![]()
mir.ka pisze:Kotina pisze:Jestem w szoku![]()
![]()
![]()
Pierwszy raz od 16 lat udało mi sie obciąć pazurki Tysi. Broniła ich zawsze wściekle i nawet we dwie osoby obcinałysmy najwyzej 1-2 pazurki
Często musiałam z nią chodzić do weta tylko aby zrobił porządek z pazurami.
Dzisiaj siedziałam sobie w fotelu i czytałam, a Tysia swoim zwyczajem wcisnęła sie obok mnie. Pomyziałam kota i sięgnęłam ukradkiem po obcinaczkę. Nic. Tysia nadal spokojnie leżała obok mnie.
Zdziwiłam się, do tej pory wystarczyło, że sięgnęłam po "narzędzie tortur", a kotka od razu sie ulatniała ....
Więłam za łapkę - nic, siedzi spokojnie. Obcięlam jeden, kota nadal siedzi jakby nigdy nic![]()
Kota mi podmienili czy co ?
Nie zastanawiając się dłużej spokojnie obcięłam reszte ... ze strony kotki brak jakiejkolwiek reakcji ... Zbaraniałam![]()
![]()
Tysia oczywiście została wymiziana, ułozyła sie obok i ... po chwili spała. Wróciłam do czytania, nie chciałam jej budzic![]()
Całe życie z kotami, a one ciagle mnie zaskakują![]()
Dlaczego po tylu latach przestała panicznie wyrywać się, a nawet czmychac na sam widok obcinaczki ?![]()
może sie przekona , ze obcinanie pazurków to nic strasznego
zuza pisze:Jaka dzielna kotełka! Może doczytała, że Całek nie wie o co chodzi z tym całym obcinaniem?I tylko go fakt zdumiewa.
Biedny Fitulek i biedni Wy z tym polewaniem. Kurcze, dlaczego wszyscy sie na starosc tak psuja
Nie da sie mordce odmowic Ona jest jak szalenstwo malarza :P
MonikaMroz pisze:Elu jesteśmy i czytamy![]()
Jeśli chodzi o Tole... jej wolno. Znaczy dobrze się kotenka czuje i oby tak zostało
jolabuk5 pisze:Ciekawe, czy jeszcze jakiś kotek pójdzie w ślady Tysi
Użytkownicy przeglądający ten dział: haaszek, Hana, januszek i 55 gości