Moje koty Sabcia Usia Kitek Calinka Mini Kitka3 do zamknięci

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 28, 2019 9:51 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Aniu, rozumiem, dobrze że ociupinke je ale to nie są ilości do przytycia.moze faktycznie wzdecie. O której idziesz rozmawiać z wetami?kciuki i dobre myśli cały czas.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 28, 2019 18:33 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Witam, rozmawiałam dziś z panią wet prowadzącą, wcięłam się przed umówioną pacjentkę, bo urwałam się z pracy. Miałam wrażenie że pani była jakby zniecierpliwiona moją wizytą (sorry, nie wiem czy właściwe słowo użyłam, miałam wrażenie że przyjęła mnie niezbyt entuzjastycznie, jakby ze zniecierpliwieniem, weszłam 'na wcinę'). Nie będę opisywać szczegółów rozmowy, nie dowiedziałam się nic nowego oprócz tego, że ta pasta (ohydna, sama bym nie dała rady połknąć czegoś takiego, brr), z glinką, pomaga usunąć złogi które są takie twardsze przylegające do ściany jelita. Więc obiecałam że spróbuję jednak to kotu podać jakimś cudem :roll: I właściwie tyle. Odniosłam wrażenie, że chcą się mnie pozbyć i że to zrobią przy najbliższej okazji. Nie chcę urazić nikogo, muszę mieć gdzie chodzić z kotami.

Ok. Teraz odnośnie drugiej konsultacji. Takie coś zastałam w domu po powrocie z pracy:
Obrazek

Od lewej: Purina Proplan Nutri Savour kurczak, po środku chrupki Hepatic + z/d Hills i chyba 1 chrupek Royal Feline po prawej Winston kurczak z jajkiem....Te talerzyki nie stały tak razem, stały osobno w różnych miejscach, położyłam je obok siebie do zdjęcia.
Więc odpuściłam na dziś tą drugą konsultację, dam kotu choć trochę tej ohydnej pasty i resztę (po kawałku, pokruszonym do proszku) tej ogromnej tabletki z probiotykiem....

Dziękuję za kciuki i ciepłe myśli, i serdecznie pozdrawiam

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon paź 28, 2019 19:49 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Jak tyle opędzlowała, to na pewno żadnej czynnościowej niedrożności nie ma. Oby szło ku dobremu!
:ok: :ok: :ok:

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pon paź 28, 2019 22:14 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuniu super zjadłaś! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Oby już było dobrze!

Ja też dziś ladnie zjadłam i pasty i teraz mięsko (polędwiczki i mielone). Duża się strasznie cieszy, jak jem to mięsko, bo to normalny pokarm i bardziej syci :ok:
Reszta kotów też ładnie zjadła, tylko ktoś rzygał, ale Duża nie wie kto. Może Kitek, bo miał mniejszy apetyt.

Dobrej nocy wszystkim :201461
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto paź 29, 2019 6:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuniu, ciągle myślę i zaglądam tu m.inn. do Ciebie. Ładnie zjadłaś, wróć do zdrowia kotenko. Nie martw już Ciotek.

Sabciu, wyspałaś się kochanie?

Kitek ja też wczoraj puscilem pawia, ale to z lakomstwa, szybko szybko jadłem i się przejadlem. Moja Duża mówi że muszę po korek jeść, nie mogę zostawić miejsca na później.
Fuksio

Taka prawda! Dałam mu później trochę mniej i zjadł ładnie. Bez problemów. Teraz Też po małym śniadaniu, leży i się myje.
Łakomstwo :twisted:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Wto paź 29, 2019 6:07 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Zuniu, zdrowiej. Moje miski często są o wiele mniej wyjedzone.
Sabciu, Kitku, jedzcie
Pralcia
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto paź 29, 2019 7:40 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau, chcę miaupodziękować Wszystkim zaglądającym tutaj Ciociom, szczególnie Cioci Blue, że mi pomagacie :201494 :201494 :201494 Zunia

Na tych talerzykach nie było po całej saszetce, ale to nie ważne....Ten probiotyk w tabletce chyba coś pomaga, kot trochę lepiej je, nadal najbardziej to co go uczula, ale dobre i to. Zaczęłam podawać ohydną pastę z glinką kaolinową, wczoraj na początek odrobinę, zmieszaną z żółtkiem które się lepiej klei i lepiej przywiera do futerka niż sama pasta, którą łatwo zrzucić z łapki potrząsając nią. Muszę pilnować żeby dużo wody dolewać do mięska - mało wczoraj było siooo. I tak to wygląda, nie chcę się cieszyć za szybko, żeby nie zapeszyć, ale mam nadzieję, że idzie ku dobremu.

Miaupozdrawiam wszystkie Kotki i Ciocie, Zunia

Anna2016

Post » Wto paź 29, 2019 11:20 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Fuksiu, dobrze, że to było tylko przejedzenie. Ja to mam niby apetyt, ale nie jem bardzo dużo - wybredny jestem :oops: Dziś głównie zjadłem Cosma Nature mięsko w kurczaczka. Mini i Usi też smakowało. No i bardzo lubię suche, głównie renal teraz dostaję, bo mam trochę problemy nerkowe :oops:
Kitek

Ciociu Marzenia11, ciociu megan72, ciociu MaryLux, ciociu Moli25 - dziękuję, że zaglądacie do nas i trzymacie kciuki!

Zuniu, a jak było dziś z jedzeniem?
Pralciu, a Ty zjadłaś? (zaraz zajrzymy z Kitkiem na Twój wątek, to będziemy wiedzieć :D )

My zjedliśmy ładnie (tylko ja czekam na południe) i teraz sobie śpimy.
Duża zadowolona, bo wygląda na to, że wreszcie wszystkie nasze podwórkowe kotki będą wysterylizowane! Po ostatnim łapaniu na podwórku po drugiej stronie ulicy kotki z kociakami Teraz mamy chyba komplet wysterylizowanych kotków. Kotka z kociakami szczęśliwie znalazła dom, była bardzo miziasta, kociaki tez poszły do swoich domów, a my mamy teraz 3 koty pozadomowe - 2 kocury i kotkę. A wszystko dzięki pomocy cioci Ewy mrau - to ona nam wszystko zorganizowała, ustawiała klatki, przekładała koty z klatek do transporterów, woziła do lecznicy. Ciociu, bardzo, bardzo dziękujemy! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sabcia donosząca
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto paź 29, 2019 21:27 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau, dziękuję Ciociu Moli25, Ciociu MalgWroclaw, Ciociu Jolabuk5, czuję się tak sobie, wczoraj było lepiej, dziś jest ciut gorzej. Duża mówi, że nie będzie na forum zawracać głowy swoimi i moimi problemami: jest w życiu sama i musi sobie radzić sama.
Dobrej spokojnej nocy dla Waszych Kotków i dla Was.
Zunia

Anna2016

Post » Wto paź 29, 2019 21:34 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Miau wszystkim. Dobrze u Was wszystko ? Tak na szybko poczytałam i chyba niedobrze u Zuni ? Ale będzie dobrze ?
Duża mówi, że nie ma tak dużo czasu i może mieć jeszcze mniej, bo gdzieś do jakiejś szkoły mówi, że się zapisze i tam zajęcia do późna. Ona mówi, że się zapisze, a nawet nie poszła jeszcze i już jej się nie chce. Nie rozumiem.
Ja też pawia puściłam. Zjadłam trochę kwiatka (a w histerię Duża wpadła, że jej kwiatek żrę- stuknięta), ale podobno nie szkodliwy.
Chiko

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Wto paź 29, 2019 21:39 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Anna2016 pisze:Miau, dziękuję Ciociu Moli25, Ciociu MalgWroclaw, Ciociu Jolabuk5, czuję się tak sobie, wczoraj było lepiej, dziś jest ciut gorzej. Duża mówi, że nie będzie na forum zawracać głowy swoimi i moimi problemami: jest w życiu sama i musi sobie radzić sama.
Dobrej spokojnej nocy dla Waszych Kotków i dla Was.
Zunia

Aniu pisz. Bo to ważne jest. Zwłaszcza że możesz uzyskać wsparcie nie tylko emocjonalne, ale też merytoryczne.
Nieco jestem spokojniejsza, no ale nie do końca. Zaniepokoiło mnie jak odebralas postawę wet prowadzącej - jesli faktycznie tak się zachowywała (czasem w nerwach coś mozna nie do końca odpowiednio zinterpretować), to ja bym się zaniepokoiła, że oni nei bardzo mają pomysl na dalsze prowadzenie Zuni, a tego ci nie powiedzą.. Może jednak pogadaj jeszcze o Zuni z innym wet?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto paź 29, 2019 22:43 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

No pewnie, pisz ciociu! Martwimy się o Zunię! Zuniu jedz! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chiko, nie jedz kwiatków, bo po nich się rzyga! Kwiatki są do wąchania, nie do jedzenia!
Sabcia
MiauPS. Ładnie zjedliśmy kolację, ja zjadłam sporo mięska i Duża się cieszy :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Śro paź 30, 2019 6:03 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 3

Dobrze, że jesz, Sabciu. Wszyscy jedzcie, Zunia też.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]