jolabuk5 pisze:Ojej, ojej Lucasku, bardzo jesteś biedniutki! Przeziębienie to paskudna choroba i bardzo cię mocno przytulam, żebyś szybko wyzdrowiał. Dobrze, że szukasz bliskości Dużej!!! Teraz wszystko od niej zależy, bo musi ci dawać leki i dbać o Ciebie Bardzo Cię Twoja Sabcia
Ja mam stara komórkę i też w niej nie mam polskich znaków, chociaż teoretycznie powinny być, funkcja włączona, ale nie działa
Hallo Sabciu, Lucas jest naprawde biedniutki. Zachowuje sie jak cień kota. Prawe oko nie otwiera mu sie wcale. Lucas 2014
jolabuk5 pisze:Mój Biedny Lucasek… Dbaj o niego Ciociu, proszę!!! Niech wraca do zdrowia Sabcia
Pani weterynarz nie przepisala Lucasowi kropelek do oczu tylko z tego powodu zeby nie stresowac go jeszcze dodatkowo. Musi miec duzo spokoju. On jest taki... Lucas 2014
Dzisiejszy KĄCIK MUZYCZNY chciałam poświęcić jednemu koncertowi, ale za to jak pięknemu i pełnemu emocji! Mam na myśli II Koncert fortepianowy c-moll op.18 Sergiusza Rachmaninowa. Znalazłam wersję z podkładem zdjęciowym ale... Ale jest też wersja zupełnie wyjątkowa, bez żadnych obrazków, za to muzyka po prostu olśniewa, wywołuje szybsze bicie serca i gęsią skórkę... Trudno, zaryzykuję i przedstawię Wam przede wszystkim tę właśnie wersję, w genialnym wykonaniu Krystiana Zimermana z towarzyszeniem Boston Symphony Orchestra pod dyrekcją Seiji Ozawy. Najpierw 3 kolejne części (łatwiejsze do posłuchania oddzielnie, bo mało kto może od razu poświęcić całe pół godziny na Kącik Muzyczny ), a potem jeszcze link do całości:
1. Moderato
2. Adagio sostenuto
3. Allegro scherzando
Całość:
Podczas premiery w 1897, I Symfonia Rachmaninowa, chociaż teraz uważana za jego znaczące osiągnięcie, została źle przyjęta przez ówczesnych krytyków. W połączeniu z problemami osobistymi spowodowało to, że Rachmaninow popadł w kilkuletnią depresję. Jego II Koncert fortepianowy przypieczętował całkowite wyjście z choroby. Zadedykował go Nikolaiowi Dahlowi, terapeucie, który pomógł mu ponownie uwierzyć w swoje możliwości jako kompozytora.
Nie, nie wszystko Często też muszę poszukać w Wikipedii, no, chyba, że rzecz dotyczy Placido Domingo... Ale nawet cytując anegdotki z jego bogatej kariery muszę niekiedy zajrzeć do źródła Bo pamięć, bo pamięć nie ta Bardzo się cieszę, że słuchasz, ciekawe czy będzie Ci się podobalo