Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
milva b pisze:Applaws wcale nie jest taką dobrą karmą![]()
milva b pisze:Alergikom nie powinno się w ogóle podawać karm gotowych, ani suchych ani mokrych, bo zawsze jakiś składnik się znajdzie, który je uczuliA spróbuj potem dojść co to było..... skoro tych składników do wykluczenia jest długa lista.
milva b pisze:Jeszcze odnośnie tycia, ja wiem, że devony to żarłoki z natury. Ona właściwie tyją po wszystkim. Widziałam nie raz u różnych znajomych jak devony rzucają się na jedzenieMoje koty tego nie robią. Skubią sobie pod odrobince. Dodatkowo myślę, że u kotów nadwaga często spowodowana jest brakiem ruchu, nie samym jedzeniem. Albo problemami zdrowotnymi. Warto zawsze tyjącego kota zbadać, warto też próbować rozruszać.
milva b pisze:Moje koty w tej chwili jedzą Eden Country Cuisine, ale w ramach przekąski. Nie jest to podstawa ich diety
Podstawą jest mięso: kaczka, wołowina, królik, wieprzowina, czasem jagnięcina.
Dodatkiem są puszki: Feringa, CatzFinefood, Almo Nature i Cosma i wiele innych.
milva b pisze:Jakakolwiek by nie była Twoja opinia o Applawsie, nie jest to karma kompletna, a co za tym idzie nie może być jedynym pokarmem dla młodego kota.
milva b pisze:Ale sama przyznasz, teesa, że gdyby twoja kotka chciała jeść mokre, to nie dawałabyś jej suchego wcale
milva b pisze:Pewnie hodowca, od którego ją masz, tak ją nauczył od małego z czystego wygodnictwa.
I teraz, jak to mówią, masz babo placek. Próbowałaś różnych mokrych, kotka nie chce i koniec.
milva b pisze:Jednak autorka wątku nie próbowała chyba karmić kota inaczejZ wygody sypie jej suche i to wszystko. Choć może się mylę.....
teesa pisze:milva b pisze:Jednak autorka wątku nie próbowała chyba karmić kota inaczejZ wygody sypie jej suche i to wszystko. Choć może się mylę.....
Czasami ludzie karmią zwierzaki karmą gotową w najlepszej wierze. Myślą, że kot dostaje wszystko, co najlepsze. Reklamy robią swoje.
milva b pisze:Reklamy kłamiąKażdy człowiek to wie.
milva b pisze: Dorosły chyba nie łyka jak kaczka wszystkiego co widzi w TV lub na billboardzie
teesa pisze:milva b pisze: Dorosły chyba nie łyka jak kaczka wszystkiego co widzi w TV lub na billboardzie
Zdziwiłabyś się, jakie bzdury potrafią ludzie "łykać". Bez popitki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 104 gości