koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 30, 2019 15:58 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

alinkaka pisze:Czytam ten wątek i szkoda ,że mieszkam tak daleko bo chętnie pomagałabym fizycznie dokarmiać te kociaki i nie tylko.A tak mogę tylko dać datek ,co już uczyniłam.Ale w ramach pomocy zmalałam takiego coś może sie przyda na domki dla kotów ,trzeba tylko ogarnąć transport.
https://www.olx.pl/oferta/oddam-za-darm ... 9c83a34b83

No bardzo szkoda. :roll: Próbowałam tutaj na miejscu małego werbunku- chociaż na dwa dni w tygodniu na podmianę.Niestety.Ale ja rozumiem.Teren trudny.Bagnisty.Mokre wysokie trawy krzaki i drzewa.Kocie stołówki bardzo odległe.To nie jest przyjemne karmienie.A będzie gorzej kiedy pogoda jeszcze się pogorszy i zrobi się zimno.Zimno jak zimno ale jeszcze bardziej mokro.znajomy od budek mnie dzisiaj pytał jak sie przedzieramy na lotnisko bo wejście całe zalane.cóż...przejść trzeba i tyle.

Pięknie dziękuję za wsparcie :1luvu: :D :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon wrz 30, 2019 16:02 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Jeśli dostaniemy budki dzisiaj musimy je jutro koniecznie zawieżć.Mama kociaków tych większych co dostają lek - zajęła budkę.Nie wiem czy pozwala im wchodzić -bo były na zewnątrz.Tak czy inaczej różnica w zachowaniu i wyglądzie jest duża.Ten srebrny dzisiaj rozrabiał.Lek i ciepłe schronienie zrobiły swoje.Jak widać schronienia są tam bardzo pożądane i bardzo szybko zajmowane przez koty.Tego na pewno bardzo im brakowało.

iza71koty

Post » Pon wrz 30, 2019 16:11 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Dziękujemy bardzo pani Annie W oraz DaRo za dzisiejsze wpłaty :) :201461 :201494

Każda złotówka pomoże ratować kociaki .Na zdjęciach widać, że codzienne wizyty , zabiegi i zabezpieczenie przed chłodem przynoszą pierwsze efekty

A wszystko to dzięki wysiłkom i pracy niezmordowanej Izy .Ja tylko sprzątam ..znaczy organizuję :mrgreen:

aistionnelle

Od: Nie mar 31, 2019 17:53

Post » Pon wrz 30, 2019 16:50 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Zresztą sami zobaczcie na zdjęciach :

Ktoś przyszedł do nas w odwiedziny

ObrazekObrazek

i chyba ma przyjazne zamiary ... :)
Obrazek

lepiej pójdę i powiem kolegom : :ok:
ObrazekObrazek[/url

..i przyniósł coś dobrego do jedzenia :kotek: :201461

[url=https://naforum.zapodaj.net/fc14dd36613e.jpg.html]Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 30, 2019 17:16 przez aistionnelle, łącznie edytowano 1 raz

aistionnelle

Post » Pon wrz 30, 2019 17:14 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

A my potrzebujemy dobrze jeść, wtedy będziemy lepiej wyglądać :

ObrazekObrazek

..i może wtedy poskaczemy przez kałuże jak kolega ?

Obrazek

i będziemy rozglądać się ciekawie dokoła :

Obrazek

aistionnelle

Post » Pon wrz 30, 2019 17:36 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Jakie biedactwa :placz: Iza, co one by bez Ciebie zrobily :roll: Jestes Aniolem :aniolek: :aniolek: :aniolek:
Zgodnie z obietnica, grosik przelalam :201461 :201461 :201461 :201461 :201461
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon wrz 30, 2019 18:32 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

iza71koty pisze:Jeśli dostaniemy budki dzisiaj musimy je jutro koniecznie zawieżć.Mama kociaków tych większych co dostają lek - zajęła budkę.Nie wiem czy pozwala im wchodzić -bo były na zewnątrz.Tak czy inaczej różnica w zachowaniu i wyglądzie jest duża.Ten srebrny dzisiaj rozrabiał.Lek i ciepłe schronienie zrobiły swoje.Jak widać schronienia są tam bardzo pożądane i bardzo szybko zajmowane przez koty.Tego na pewno bardzo im brakowało.

P.Izo, proszę o kontakt:) Napisałam P. wiadomość, dotarła już do nas zamówiona karma, do tego mamy kilka kocyków polarowych, oraz przy okazji żwirek drzewny (jeśli Pani koty taki akurat używają:) I miałabym też kilka pytań :) Mieszkamy na prawdę blisko Pani - proszę tylko o sygnał a podrzucimy migiem:))
:20141

JózefK.

Od: Sob wrz 28, 2019 19:28

Post » Pon wrz 30, 2019 18:45 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Cindy pisze:Jakie biedactwa :placz: Iza, co one by bez Ciebie zrobily :roll: Jestes Aniolem :aniolek: :aniolek: :aniolek:

Pięknie dziękujemy za wsparcie !To bardzo, ale to bardzo ważne ! :ok: :kotek: :kotek: :kotek:

aistionnelle

Post » Pon wrz 30, 2019 21:07 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Dzisiaj tak wyglądało wejście na lotnisko:

Trzeba było iść naokoło:

A tutaj cel wędrówki:

Wejście na lotnisko:
Obrazek Obrazek Obrazek

Miejsce, w którym jest około 20 kotów. Spora część śpi na strychu altany, ale jak widać woda zalewa cały teren.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jutro postaram się dostarczyć tam budki- na razie jest jedna, którą dzisiaj zajęła mama kociaków. Budka, którą zniszczono służy jako stołówka "pod daszkiem".
Obrazek

W krzakach natomiast znalazłam coś co chyba jest kocią budką- dwa otwory(przeciąg), zero wyściółki:
Obrazek Obrazek

Dobry Duszek :1luvu: dostarczył dzisiaj trzy budki, trochę polarków. Jutro planuję przynajmniej dwie dostarczyć w ten teren.

iza71koty

Post » Pon wrz 30, 2019 21:12 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Iza zajrzyj jeszcze na pw i ostatecznie odpowiedx, proszę :)
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pon wrz 30, 2019 21:19 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

aistionnelle pisze:Dziękujemy bardzo pani Annie W oraz DaRo za dzisiejsze wpłaty :) :201461 :201494

Każda złotówka pomoże ratować kociaki .Na zdjęciach widać, że codzienne wizyty , zabiegi i zabezpieczenie przed chłodem przynoszą pierwsze efekty

A wszystko to dzięki wysiłkom i pracy niezmordowanej Izy .Ja tylko sprzątam ..znaczy organizuję :mrgreen:

Ja również gorąco dziękuję. :1luvu: To wielka radość kiedy człowiek czuje ze nie jest sam..... :roll: :ok: Sprzątasz :lol: Pilnujesz porządku tutaj a ja na miejscu. :D :ok:

iza71koty

Post » Pon wrz 30, 2019 21:22 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Cindy pisze:Jakie biedactwa :placz: Iza, co one by bez Ciebie zrobily :roll: Jestes Aniolem :aniolek: :aniolek: :aniolek:

Kochana jesteś. :1luvu: Dziękuję Cindy. :1luvu: :D :1luvu:

Wczoraj Murzynek ten wielki z oczkami chorymi dostał antybiotyk.No szkoda ze nie da rady mu na razie zakroplić.Muszę poczekać może bardziej zaufa - ale sam lek dał już trochę efekt- bo dziś oczka były lepsze.Podam jeszcze przez kilka dni i zrobię zdjęcie dla porównania.

iza71koty

Post » Pon wrz 30, 2019 21:31 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

JózefK. pisze:
iza71koty pisze:Jeśli dostaniemy budki dzisiaj musimy je jutro koniecznie zawieżć.Mama kociaków tych większych co dostają lek - zajęła budkę.Nie wiem czy pozwala im wchodzić -bo były na zewnątrz.Tak czy inaczej różnica w zachowaniu i wyglądzie jest duża.Ten srebrny dzisiaj rozrabiał.Lek i ciepłe schronienie zrobiły swoje.Jak widać schronienia są tam bardzo pożądane i bardzo szybko zajmowane przez koty.Tego na pewno bardzo im brakowało.

P.Izo, proszę o kontakt:) Napisałam P. wiadomość, dotarła już do nas zamówiona karma, do tego mamy kilka kocyków polarowych, oraz przy okazji żwirek drzewny (jeśli Pani koty taki akurat używają:) I miałabym też kilka pytań :) Mieszkamy na prawdę blisko Pani - proszę tylko o sygnał a podrzucimy migiem:))

Bardzo sie cieszę. :1luvu: :D Może jutro-proszę o maila.Sporo czasu dziś zeszło na lotnisku a normalnie nam do obsłużenia jeszcze swoje stado.Droga wjazdowa - co widać- była tam zalana że kaczki pływały.Trzeba było iść na około.Wróciłam przemoczona - bo nie pomyślałam- że będzie cofka i woda tak się podniesie.A jeszcze musiałam lecieć na poczte i przy okazji wejść do Rossmana żeby kupić domowym kotom coś na kolację.Więc nawet nie miałam kiedy tutaj przyjść i odebrać.
-kocyki bardzo się przydadzą :ok: - Znajomy tak jak obiecał przez weekend zrobił nam 3 budki i to naprawdę takie solidne, cieplutkie dodatkowo ocieplane. :ok: Dzisiaj je przywiózł i jeszcze trochę jedzonka dla kotków z Lotniska.Puszki butchers i paszteciki z Rossmana.

Koty w domu używają tylko żwirku drewnianego- więc przyjmę oczywiście z wielką radością. :D

iza71koty

Post » Pon wrz 30, 2019 21:32 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

maczkowa pisze:Iza zajrzyj jeszcze na pw i ostatecznie odpowiedx, proszę :)

Odpisałam. :D

iza71koty

Post » Wto paź 01, 2019 12:24 Re: Koty- lotnisko. Tak tam dalej być nie może...

Znowu pada......

iza71koty

[poprzednia][następna]