(5) Moja Rodzina TAM, ja TU...czas koszmarnych rocznic..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 25, 2019 18:21 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:Agwena trochę masz racji, ale trochę i nie. To zależy tylko i wyłącznie od człowieka. Ja płaciłam mało, ale szanowałam, bo chciałabym aby moja własność też była szanowana. Nie chodziło o pieniądze tylko o podejście. Myślę, że gdyby sytuacja była odwrotna czyli ja bym wynajmowała tym poprzednim wynajmującym co to wynajmowałam od nich tak super by nie dbali, bo to jest taki typ człowieka. Nie szanują czasu ani ludzi.

Marzena ja to już po obiado- kolacji i mogę zapytać czy w tym sympatycznym garnku oni gotowali ? Jedli z niego ?

Nie wiem, ale myslę, że tak, bo inne były jeszcze tylko gorsze... :strach: :evil:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 25, 2019 18:24 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

To dobrze, że zapytałam po jedzeniu, bo już mi apetyt przeszedł na deser.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Czw lip 25, 2019 18:25 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita, to prawda. Wszystko zależy od człowieka i wielu pewnie jest takich, co uszanują. Niestety, z moich doświadczeń na różnych frontach, nie tylko na mieszkaniowym, wynika, że to jednak raczej wyjątki , potwierdzające regułę.
Fakt pozostaje faktem, że to ludzki charakter gra pierwsze skrzypce :)

Agwena

Od: Sob maja 19, 2018 12:27

Post » Czw lip 25, 2019 18:30 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:To dobrze, że zapytałam po jedzeniu, bo już mi apetyt przeszedł na deser.

ech, nie pomyślałam, to bym zaczekała z odpowiedzią. :roll: było tak fajnie, że nawet fot nie byłam w stanie zrobić tylko sruuu do wora na śmieci.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 18:43 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Się weźmie na wyjazd jutro, bo czereśnie kupiłam. W ogóle wezmę wałuwy, bo po tym garnku na żadnym przystanku w żadnej knajpie nic nie przełknę.
To jest po prostu cud i szczęście, że Tobie się tam żadne robactwo nie zalęgło, bo wytłuczenie kosztowałoby miliony.
Nie pozostaje Tobie nic innego jak szukać następnych, lepszych lokatorów. Zaraz wrzesień, studenty zjadą i będą szukać mieszkań na wynajem. A jeśli blisko Kortowa to miejsce idealne (mieszkałam kiedyś na Kortowie jak pierwszy kierunek studiów zaczynałam, nie skończyłam, bo mnie wywalili).

Chikita

Post » Czw lip 25, 2019 18:48 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:Się weźmie na wyjazd jutro, bo czereśnie kupiłam. W ogóle wezmę wałuwy, bo po tym garnku na żadnym przystanku w żadnej knajpie nic nie przełknę.
To jest po prostu cud i szczęście, że Tobie się tam żadne robactwo nie zalęgło, bo wytłuczenie kosztowałoby miliony.
Nie pozostaje Tobie nic innego jak szukać następnych, lepszych lokatorów. Zaraz wrzesień, studenty zjadą i będą szukać mieszkań na wynajem. A jeśli blisko Kortowa to miejsce idealne (mieszkałam kiedyś na Kortowie jak pierwszy kierunek studiów zaczynałam, nie skończyłam, bo mnie wywalili).

To jest za Strażą Pożarną, przy pl. Roosvelta, ul. Knosały, jeśli się orientujesz. W górę odchodzi grunwaldzka na dworzec zachodni. A w bok Warszawska i przystanki trzy są do kortowa, świetne połączenie.
ja nie mialam nigdy klopotu z wynajmem, oprócz ostatniego pół roku.. Bo to idealna lokalizacja, naprawdę. Po wstawieniu ogłoszenia wynajęte było w ciągu godziny lub dwoch, tyle osob dzwoni. Tyle że w wakacje jest trudniej zawsze, no ale...

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 19:00 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Bardzo przepraszam, ale się nie orientuje, bo to z 11 lat temu było... od razu po ogólniaku wywędrowałam do Olsztyna bez większego przemyślenia. Tą biologią na maturze to mogę się teraz podetrzeć , bo nijak moja praca jest z nią związana :wink: a kolejny kierunek to już zupełnie.

Chikita

Post » Czw lip 25, 2019 19:11 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Chikita pisze:Bardzo przepraszam, ale się nie orientuje, bo to z 11 lat temu było... od razu po ogólniaku wywędrowałam do Olsztyna bez większego przemyślenia. Tą biologią na maturze to mogę się teraz podetrzeć , bo nijak moja praca jest z nią związana :wink: a kolejny kierunek to już zupełnie.

Alez nie ma za co :D
Nie wiem czy McDonald już u był 11 lat temu... od Ratusza uliczką prosto w dol. Zresztą niewazne. :D

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 19:40 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Czerwony Tulipan, z Olsztyna.. Posluchajcie, ogrom wspomnień..

https://www.youtube.com/watch?v=SsxEoxU1FGM

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 19:59 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 20:00 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Jak oni byli w stanie tam żyć... jeść, spać, jak to dziecko z nimi ma :( toż to koszmar jakiś.

Mega gratulacje dla Ciebie, no i dobrych lokatorów :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Czw lip 25, 2019 20:02 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

kwiryna pisze:Jak oni byli w stanie tam żyć... jeść, spać, jak to dziecko z nimi ma :( toż to koszmar jakiś.

Mega gratulacje dla Ciebie, no i dobrych lokatorów :ok:

... mieli tez kota i psa...

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 20:03 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

Kot i pies może się brudem nie przejmowali ;) nie wiem...

kwiryna

Post » Czw lip 25, 2019 20:04 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

kwiryna pisze:Kot i pies może się brudem nie przejmowali ;) nie wiem...

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
kwiryna :1luvu:

Marzenia11

Post » Czw lip 25, 2019 20:05 Re: (5) Moja Rodzina TAM, ja TU... tęsknię okropnie..

:ryk:

kwiryna

[poprzednia][następna]