Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
odsyłanie do rodzinnego to jest właśnie łamanie prawa i rodzinny ma prawo odmówić i nikt z tym nic nie zrobi.Gosiagosia pisze:majencja pisze:No niestety takie jest prawo. Lekarz nie musi się pytać czy pacjent chce zwolnienie. Natomiast jeżeli pacjent powie że jest mu potrzebne to musi wypisać czy to ze SOR czy z nocnej pomocy i nie ma prawa odesłać do rodzinnego z tego powodu. Zgadza się pacjent ma prawo być skołowany ale to praca pacjenta i jego interes aby mieć usprawiedliwienie nieobecności. Lekarz przyjmując w SOR 100 pacjentów na dobę też może być skołowany . I wcale nie bronię różnych kolegów po fachu ale taka jest rzeczywistość i prawo w kwestii druku ZUS ZLA
Jednak odsylaja do rodzinnego. Wiem to z doświadczenia, nie wszystkie SOR y dają zwolnienia.
Chikita pisze:Gips już pokolorowany ? Każdy się podpisał ?
Marzenia11 pisze:Dziękuję gusiek1 za samochodowa wycieczkę po Warszawie a Kazi za pozyczenie kul.
Gusku,majencja mnie przekonała do zastrzyków. Będę robić.
jolabuk5 pisze:Marzenia11 pisze:Dziękuję gusiek1 za samochodowa wycieczkę po Warszawie a Kazi za pozyczenie kul.
Gusku,majencja mnie przekonała do zastrzyków. Będę robić.
Sobie, czy kotom?
aga66 pisze:Marzenko zdrowia życzę. Chyba juz nie masz urlopu to może faktycznie weź zwolnienie.
jolabuk5 pisze:A, no tak, sobie chyba trudniej niż kotom. A czemu musisz coś brać w zastrzykach, nie da się w tabletkach?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 49 gości