Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2019 11:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Ja to nie wytrzymie z tymi moimi dziewczynami - rozpaskudzonymi , rozkapryszonymi , rozbestwionymi jak dziadowski bicz. Zuzia jadła do tej pory Gurmeta musa i było ok. Jakiś czas temu coś jej zaczął nie pasować i przerzuciła się na Gurmeta w sosiku. Żeby kotek był zadowolony zamówiłam dla niej trochę musiku i trochę w sosiku żeby miała urozmaicenie. Od wczoraj zaczęłyśmy nowy lek na wątróbkę. Podałam jej w strzykawce z małą ilością wody ale trochę się namęczyłyśmy podając. W nagrodę dostała musika którego do wieczora opędzlowała całego . Dziś dla urozmaicenia dostała Gurmeta w sosiku a żeby zaoszczędzić jej podawania leku strzykawką po uprzednim sprawdzeniu czy lek nie jest gorzki dodałam sproszkowaną tabletkę do sosiku. Niestety Zuzia stwierdziła , że dziś nie ma ochoty na Gurmeta i spałaszowała 3/4 Felixa Poli którego ta tylko liznęła. Za to Gurmecika z lekiem 1/2 ze smakiem spałaszowała Pola .
Zuzia na znak protestu i wyrazu niezadowolenia z faktu , że raz zabrałam jej miskę z Feliksem przymierzała się do obsikania mi butów a ponieważ została w porę zauważona i udało mi się zniweczyć jej niecny plan zemsty nalała do tipi i musiałam jeszcze dzisiaj zrobić pranie.

zabierz je następnym razem do kociarni i postrasz :mrgreen:
żartuje oczywiscie

jak dziewczyny reagują jak wracasz pachnaca obcymi kotami?

Zero jakiejkolwiek reakcji. Nawet mnie nie obwąchują .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 30, 2019 11:58 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

To dobrze że nie są zazdrosne.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pon lip 01, 2019 7:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Dzisiaj idę do podologa. Przyznam , że mam pietra bo boje się bólu .
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 8:16 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Powiedz, że się boisz i każ miejscowo znieczulić.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pon lip 01, 2019 9:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oj na pewno powiem. Z powodu bólu nóg już się sporo wycierpiałam i kolejny nie jest mi potrzebny.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 9:17 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wracamy do XX wieku.
Pamiętacie czasy jak w lipcu wyłączali ciepłą wodę na pół miesiąca ? Nie wiem jak w innych miastach ale chodzi mi konkretnie o Łódź - Widzew. Przez pół miesiąca labo i dłużej byliśmy odcięci od ciepłej wody, na zmywanie czy kąpiel grzało się wodę w garach albo myło w miskach. Na początku XXI wieku wpadli na pomysł przełączenia nas na okres konserwacji węzła ciepłowniczego do innej elektrociepłowni i od tego czasu nie bylo problemu z ciepłą wodą. Od kilku dni wisi w klatce kartka , że od 2 lipca od godz. 0,00 do 15 lipca do godz. 23,59 zostajemy pozbawieni ciepłej wody . Cóż to będzie wyzwanie wziąć prysznic w misce. :roll:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 9:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Pamiętam te czasy :evil:
A obecnie okresowo w bloku robią płukanie węzła czy coś takiego i tradycyjnie za każdym razem po takiej akcji nie mam gorącej wody w kranie , leci letnia taka ze 30 stopni i trzeba dzwonić do nich żeby po sobie naprawili. Dobrze jeśli od razu wpadną na to co zepsuli....gorzej jeśli przerzucaja sprawę ciepłownicy na spółdzielnie a spółdzielnia na ciepłownikow. ..

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pon lip 01, 2019 9:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oni piszą taki termin zawsze ale u nas (w Kutnie) zawsze to wszystko szybciej szlo i wode cieplą włączali wcześniej.
Najgorzej w taki czas mieć okres i myć sie w misce brrrr :roll:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pon lip 01, 2019 11:18 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Wracamy do XX wieku.
Pamiętacie czasy jak w lipcu wyłączali ciepłą wodę na pół miesiąca ? Nie wiem jak w innych miastach ale chodzi mi konkretnie o Łódź - Widzew. Przez pół miesiąca labo i dłużej byliśmy odcięci od ciepłej wody, na zmywanie czy kąpiel grzało się wodę w garach albo myło w miskach. Na początku XXI wieku wpadli na pomysł przełączenia nas na okres konserwacji węzła ciepłowniczego do innej elektrociepłowni i od tego czasu nie bylo problemu z ciepłą wodą. Od kilku dni wisi w klatce kartka , że od 2 lipca od godz. 0,00 do 15 lipca do godz. 23,59 zostajemy pozbawieni ciepłej wody . Cóż to będzie wyzwanie wziąć prysznic w misce. :roll:

ale zimna będzie? to po co myć sie w misce jak można brać zimny prysznic, w te upały to moze nie będzie tak źle
żartuje, nie zazdroszcze
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon lip 01, 2019 16:33 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Gosiagosia pisze:To dobrze że nie są zazdrosne.

Szybciej o siebie są zazdrosne zwłaszcza Pola o Zuzię.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 16:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Anna2016 pisze:Pamiętam te czasy :evil:
A obecnie okresowo w bloku robią płukanie węzła czy coś takiego i tradycyjnie za każdym razem po takiej akcji nie mam gorącej wody w kranie , leci letnia taka ze 30 stopni i trzeba dzwonić do nich żeby po sobie naprawili. Dobrze jeśli od razu wpadną na to co zepsuli....gorzej jeśli przerzucaja sprawę ciepłownicy na spółdzielnie a spółdzielnia na ciepłownikow. ..

Ot nasi fachowcy :?
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 16:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MonikaMroz pisze:Oni piszą taki termin zawsze ale u nas (w Kutnie) zawsze to wszystko szybciej szlo i wode cieplą włączali wcześniej.
Najgorzej w taki czas mieć okres i myć sie w misce brrrr :roll:

U nas od prawie 20 lat przełączali nas na inną elektrociepłownię i braku ciepłej wody nie było.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 16:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

mir.ka pisze:
Ewa L. pisze:Wracamy do XX wieku.

ale zimna będzie? to po co myć sie w misce jak można brać zimny prysznic, w te upały to moze nie będzie tak źle
żartuje, nie zazdroszcze

Zimna woda fajna do pluskania ale pod prysznicem nie polecam. Ja biorę prysznic bardzo letni bo przy moich schorzeniach gorące kąpiele nie są wskazane ale całkowicie zimnej wody nawet w upał nie zniosę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pon lip 01, 2019 16:55 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Byłam u podologa.Przemiła młoda pani podolog obejrzała moje paznokcie i stopy . Tak jak przypuszczałam mam wrastające skręcające paznokcie .Powycinała mi paznokcie które wrastały co nie powiem trochę bolało ale nie był to ból nie do zniesienia. Po wycięciu wrastających części paznokcia od razu odczułam ulgę. Wyczyściła wały przypaznokciowe i założyła klamry . W prawej nodze gdzie paznokieć był bardziej wrośnięty założone mam dwie klamry a na lewej nodze jedną. Ma to na celu nadać kierunek wzrostu paznokcia. Umówiłam się z nią na 27 sierpnia na wymianę klamer bo przez ten czas paznokieć urośnie i trzeba będzie zmienić położenie klamer. Przy okazji założymy klamry na czwarte paznokcie u obu nóg bo też się zawijają i bardzo krzywo rosną co uniemożliwia ich normalne obcięcie.
Lewy paluch

Obrazek

Prawy paluch w opatrunku który mam usunąć po 24 godz.

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]