Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 48

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 29, 2019 21:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Mała zadymiara Mufinka :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tygrysiczka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 29, 2019 21:23 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moje biedne słoneczko Kamperek :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Sob cze 29, 2019 21:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Batonik Bati vel Dresik :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 21:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Bezik :1luvu:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 21:46 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Bystry :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 22:00 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Cud miód i orzeszki - Czaruś :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 22:09 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A dziś do kociarni przyjechał nowy kotek. Jest łagodny choć bardzo wystraszony . :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek.

Nazwałam go tak dla siebie Rudzik . Kotek jest zdezorientowany jakby nie rozumiał dlaczego tu jest . Jego spojrzenie jakby pytało : co ja tu robię ? czemu tu jestem ? chcę wrócić do domu.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 22:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Biedactwo! Ale śliczny jest, młodziutki i rudy, może szybko znajdzie domek :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 29, 2019 22:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

jolabuk5 pisze:Biedactwo! Ale śliczny jest, młodziutki i rudy, może szybko znajdzie domek :ok: :ok: :ok:

Mam taką nadzieję.
Obrazek

Ewa L.

Post » Sob cze 29, 2019 22:37 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

A jak się miewa Kamperek ? :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob cze 29, 2019 23:03 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Leży w klatce. Apetyt ma jak smok ale bardzo powoli przybiera na wadze. Nereczki i wątróbka nie sa niestety w najlepszej kondycji. Dostaje dobre jedzonko i leki i na razie to nic wiecej nie da sie zrobić. Po ostatniej wizycie u ortopedy ortopeda uznal ze jest jeszcze za slaby na operacje.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 30, 2019 6:35 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Śliczne te kotki. Aż serce boli gdy się na nie patrzy ale choć dobrze że zaopiekowane a nie na ulicy.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie cze 30, 2019 9:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

aga66 pisze:Śliczne te kotki. Aż serce boli gdy się na nie patrzy ale choć dobrze że zaopiekowane a nie na ulicy.

To prawda w kociarni mają prawie wszystko. Sa wygodne kanapy, łóżka, szerokie parapety , dużo drapaków, pełne michy wody i jedzenia ale brakuje najważniejszego - osobistego człowieka. Są miziane, przytulane które tylko chcą , zabawiane ale to jednak nie to samo co własny dom.
W kociarni są naprawdę urocze , miziaste i bardzo proludzkie koty tylko brać i kochać ale ostatnio nikt nawet o nie nie pyta.
W szpitaliku są jeszcze trzy młode kotki czekające na sterylkę. Wyglądają jak 5 - 6 miesięczne kociaki a to kotki po porodzie i odkarmieniu swoich miotów . Wyglądają na jeszcze mniejsze niż Zuzia. A w osobnym pokoju jest Witek młody miziasty i przytulaśny kocurek niestety zdecydowany jedynak bo nienawidzi innych kotów.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 30, 2019 11:27 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja to nie wytrzymie z tymi moimi dziewczynami - rozpaskudzonymi , rozkapryszonymi , rozbestwionymi jak dziadowski bicz. Zuzia jadła do tej pory Gurmeta musa i było ok. Jakiś czas temu coś jej zaczął nie pasować i przerzuciła się na Gurmeta w sosiku. Żeby kotek był zadowolony zamówiłam dla niej trochę musiku i trochę w sosiku żeby miała urozmaicenie. Od wczoraj zaczęłyśmy nowy lek na wątróbkę. Podałam jej w strzykawce z małą ilością wody ale trochę się namęczyłyśmy podając. W nagrodę dostała musika którego do wieczora opędzlowała całego . Dziś dla urozmaicenia dostała Gurmeta w sosiku a żeby zaoszczędzić jej podawania leku strzykawką po uprzednim sprawdzeniu czy lek nie jest gorzki dodałam sproszkowaną tabletkę do sosiku. Niestety Zuzia stwierdziła , że dziś nie ma ochoty na Gurmeta i spałaszowała 3/4 Felixa Poli którego ta tylko liznęła. Za to Gurmecika z lekiem 1/2 ze smakiem spałaszowała Pola .
Zuzia na znak protestu i wyrazu niezadowolenia z faktu , że raz zabrałam jej miskę z Feliksem przymierzała się do obsikania mi butów a ponieważ została w porę zauważona i udało mi się zniweczyć jej niecny plan zemsty nalała do tipi i musiałam jeszcze dzisiaj zrobić pranie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie cze 30, 2019 11:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Ja to nie wytrzymie z tymi moimi dziewczynami - rozpaskudzonymi , rozkapryszonymi , rozbestwionymi jak dziadowski bicz. Zuzia jadła do tej pory Gurmeta musa i było ok. Jakiś czas temu coś jej zaczął nie pasować i przerzuciła się na Gurmeta w sosiku. Żeby kotek był zadowolony zamówiłam dla niej trochę musiku i trochę w sosiku żeby miała urozmaicenie. Od wczoraj zaczęłyśmy nowy lek na wątróbkę. Podałam jej w strzykawce z małą ilością wody ale trochę się namęczyłyśmy podając. W nagrodę dostała musika którego do wieczora opędzlowała całego . Dziś dla urozmaicenia dostała Gurmeta w sosiku a żeby zaoszczędzić jej podawania leku strzykawką po uprzednim sprawdzeniu czy lek nie jest gorzki dodałam sproszkowaną tabletkę do sosiku. Niestety Zuzia stwierdziła , że dziś nie ma ochoty na Gurmeta i spałaszowała 3/4 Felixa Poli którego ta tylko liznęła. Za to Gurmecika z lekiem 1/2 ze smakiem spałaszowała Pola .
Zuzia na znak protestu i wyrazu niezadowolenia z faktu , że raz zabrałam jej miskę z Feliksem przymierzała się do obsikania mi butów a ponieważ została w porę zauważona i udało mi się zniweczyć jej niecny plan zemsty nalała do tipi i musiałam jeszcze dzisiaj zrobić pranie.

zabierz je następnym razem do kociarni i postrasz :mrgreen:
żartuje oczywiscie

jak dziewczyny reagują jak wracasz pachnaca obcymi kotami?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]