Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2019 15:21 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Masz konkrety do wklejenia na pierwszą stronę.

Potrzebne osoby, które mogłyby w wolnej chwili sprawdzić/sprawdzać następujące miejsca:

NADSWIŚLE. Okolice działek ROD Pelargonia między ulicami Pelargonii i Celulozy. Ul. Celulozy, Zagrodowa i Kminkowa na odcinku między nimi. Zgłoszenia z poranka i przedpołudnia (do godz. 10:30) i późnego popołudnia i wieczora (od 18 do 21:30). Duża ilość zgłoszeń, w tym zgłoszenie od karmicielki, u której stołuje się podobny, nowy kot, odpowiedniej wielkości. Zbyt płochliwy, by się przyjrzeć. Niestety karmicielka obecna jedynie w weekendy.
Link do całej mapy
https://www.google.com/maps/place/Zagro ... 9?hl=pl-PL
Miejsce do przeszukania
Obrazek

NADWIŚLE. Skład drewna na rogu Wału Miedzeszyńskiego i Ogórkowej do pierwszego zakrętu na Ogórkowej (takie blaszaki duże tam stoją), brak zgłoszeń, ale gusiek1 mignął tam czarno-biały kot dwukrotnie, mi raz, ale zwiewał aż się kurzyło. Kot wielkości odpowiedniej, a jeśli wsiadłby na ciężarówkę, to tam w piątek jest okropny korek - mógłby zeskoczyć. Ze względu na zgłoszenia z innych okolic, na razie tam odpuściłem. Brak czasu. Jeżeli ktoś mieszka w okolicy, to bardzo proszę, niech zerknie. Godziny wieczorne (od 20) i nocne.
Wałem Miedzeszyńskim kursuje autobus 146, ma przystanek Ogórkowa 02 blisko tego miejsca.

Link do mapy
https://www.google.pl/maps/place/Og%C3% ... 4d21.16104

Obrazek

FALENICA. Michalinki 10A, lasek między Patriotów i Derkaczy. Derkaczy do skrzyżowania z Żakowską i w drugą stronę do skrzyżowania z Owocową. Zgłoszenia raczej z wieczora, od godziny 17:30.
Link do mapy
https://www.google.pl/maps/place/Michal ... 21.2159029

Obrazek

JÓZEFÓW-MICHALIN. Osiedle bloków TBS przy 3 maja nr 2. Róg 3 maja i Werbeny. Godziny wieczorne.
Link do mapy
https://www.google.pl/maps/place/3+Maja ... 21.2145766

Obrazek

JÓZEFÓW-MICHALIN. Domy po obu stronach ul. 3 maja od przychodni do ul. Małej (reszta później, bo mam zapiernicz w pracy, wkleję na pierwszą)

Link do mapy
https://www.google.pl/maps/place/Armii+ ... 21.2191719

Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 28, 2019 15:23 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Świetna robota, mziel52! DZIĘKI !!!!! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 28, 2019 15:35 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Miziel52 :)

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt cze 28, 2019 15:45 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

sqbi - na FB jest tablica o nazwie TROP, jest to fantastyczna grupa ludzi w Wawrze, zajmująca się poszukiwaniem zaginionych psów.
Myślę, że mogą pomóc ogłaszając u siebie zaginięcie Bobisia, a może nawet pomogą w poszukiwaniach. Napisz do nich, proszę .... :ok: :201494
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pt cze 28, 2019 16:27 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Dzięki mziel!!!

Trop zaraz ogarnę i zaraz wychodzę dalej szukać.
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Pt cze 28, 2019 16:46 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Odp od trop: "Hej. Trop to psy. Na kotach się po prostu nie znamy".
Idę w teren, szkoda czasu.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 28, 2019 16:47 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

sqbi90 pisze:Odp od trop: "Hej. Trop to psy. Na kotach się po prostu nie znamy".
Idę w teren, szkoda czasu.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
i czekamy na wiadomości.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 29, 2019 4:30 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Nie ma Bobcia. Idę jeszcze z rowerem. Musi przecież gdzieś być.
Ksz.

sqbi90

Post » Sob cze 29, 2019 4:37 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

A. Jeszcze odpowiedź tropu na pytanie, czy skoro nie mogą pomóc w szukaniu, to chociaż z plakatami: "Trop zajmuje się łapaniem psów Bardzo mi przykro ale chyba ktoś Pana wprowadził w błąd informując, że pomożemy rozwieszać plakaty Robi Pan bardzo dużo Życzymy żeby kot się znalazł".

Tyle w kwestii pomocy.

Idę szukać.
Ksz.

sqbi90

Post » Sob cze 29, 2019 4:53 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Wczoraj pospacerowaliśmy w okolicach 3 maja. Z kotów wszystko było biało-czarne, a Bobiś przecież czarno-biały. No jeden czarny się trafił.
Skoro jest tyle zgłoszeń z tamtych okolic, to on gdzieś tam się przemieszcza, je. Super, że facet od zupy zgodził się na klatkę i kamerę - stawiałeś u niego? Coś sie nagrało. Rozumiem, ze przejrzałeś poprzednie nagrania i nie było na nich Bobcia?

gusiek1

Post » Sob cze 29, 2019 6:10 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

To nie ten się zgodził. Ten z wnęki. I niestety, nie zgodziła się jego żona. Chora jest, nie będzie z nią dyskutował. Na łeb chyba, głupia suka. Oby zdechła.

Kamerę stawiałem. Na dziko, w innym miejscu. Nic.

Jakby był, to nie miałbym ochoty sobie palnąć w łeb. Ja wiem, że wyglądam na idiotę, ale nim nie jestem. Nie do tego stopnia.

Nic nie jest super. Nie ma w ogóle powodów do optymizmu. Nie ma Bobcia, a ja przestaję się wyrabiać fizycznie. Od momentu jak wróciłem z pracy do teraz szukałem Bobika. Siada mi noga, odzywa się kontuzja. I w końcu będę musiał zasnąć, normalnie, na dłużej, chociaż nie chcę.

Z Celulozy zgłoszeń było równie dużo. A ja nawet nie mam kiedy tam zajrzeć.
Ksz.

sqbi90

Post » Sob cze 29, 2019 6:27 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Ej, może jestem złym człowiekiem, ale nigdy w życiu nie było mi tak źle. Rozstałem się kiedyś z panną tuż przed ślubem. Piłem potem kilka lat. I nie było tak tragicznie jak teraz. Umierali bliscy ludzie i nie chciało mi się wyć. Takie życie.

Chyba jestem zły, ale oddałbym chyba każdego za Bobcia. Nie lubię ludzi. W 22 dni odkąd go nie ma wyrobiłem limity poznawania ludzi na całe życie.

Nie gadam ze swoją panną, a rodzinie wprost powiedziałem, że wolałbym, żeby szlag trafił kogokolwiek z nich, byle nie mojego Bobcia.

Z pracy mnie w końcu wyrzucą. W tym tygodniu mam chodzić na 9, ale już wiem, że nie dam rady. Bo w nocy długo szukam. I w pracy czytają to, co tu piszę. Pozdro! Sram na tę robotę.

Oddałbym absolutnie wszystko, żeby cofnąć czas o miesiąc i nie czekać na zabezpieczenie pier...nego balkonu. Miało być bezpiecznie, więc zwlekałem. Pieprzony idiota.
Ksz.

sqbi90

Post » Sob cze 29, 2019 7:51 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Nic nie wnosi i nie pomaga Ci moje pisanie, ale muszę to napisać.
sqbi90, wyśpij się, zjedz coś (!), pij wodę i szukaj.
Rozumiem Cię. Patrzę na moją odzyskaną po oddaniu do nowych "domów" dwójkę i wiem, że gdybym ich nie miała po zaginięciach, byłoby strasznie. Kubuś i Kluska trzymają łapki za Bobinia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob cze 29, 2019 8:56 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

Moim zdaniem szanse na spotkanie z kotem zwiększyłyby punkty karmienia zorganizowane w każdym z tych wyliczonych poprzednio miejsc. Kot poczuje jedzenie - z walerianą - z 200 -300 m na pewno, więc trzeba się tym kierować w stosunku do całości obszaru. W zacisznym miejscu, dobrym do dyskretnej obserwacji. Potem codziennie wieczorem o stałej porze karmiciel wykonuje objazd miejsc i dokłada posiłki. Zwykłe pudła tekturowe z otwartym bokiem jako schronienie i osłona jedzenia przed deszczem.
Wtedy to kot sam znajdzie człowieka. Zacznie czekać o tej porze.
Szczególnie dotyczy to kotów płochliwych, tylko coś takiego może je przywabić.

Jest 5 punktów w sumie koło 10 km do przejechania

Tu jak wygląda ta przestrzeń na mapie

Obrazek

Obrazek
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Sob cze 29, 2019 9:01 Re: Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1

A jak zabezpieczyć jedzenie przed innymi kotami?

gusiek1

[poprzednia][następna]