Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 28, 2019 1:52 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Sorry. Nie zaglądam co chwilę, bo to marnowanie czasu, który mogę poświęcić na szukanie.

Do harcerzy z Falenicy się nie dodzwoniłem. Nadal jestem sceptyczny w stosunku do pomysłu, żeby najbardziej płochliwego kota jakiego w życiu widziałem szukały hałaśliwe z natury dzieci. Albo w ogóle osoby kocio niezorientowane. Ponawiam więc apel tutaj. Za to mam zamiar dzwonić do nich dalej w kwestii pomocy z ogłoszeniami, do tego dzieci się nadają idealnie.

Potrzebny mi jutro ktoś JAK NAJWCZEŚNIEJ. Do siedzenia przy mało strasznej, główniejszej ulicy. Osobie z prawkiem mogę udostępnić do siedzenia auto, udało się odpalić i nawet jeździ i hamuje. Mam zgłoszenia z tego rewiru co dziewczyna, która zgłaszała, że był u niej dwa razy Bobi. 300-350m dalej. Od dwóch-trzech tygodni pojawia się kot z białym pyszczkiem. Biega między jedną stroną dosyć ruchliwej ulicy a drugą. Przeważnie po posesjach. Potrzebny ktoś, kto po prostu posiedzi, popatrzy i w razie wu do mnie zadzwoni i jeśli zdąży - zrobi fotkę. Wg relacji pani, od której dostałem zgłoszenie, kot pojawia się prawie codziennie w mniej więcej tym samym miejscu, w różnych godzinach, ale zawsze ZA DNIA. Zgłoszenie potwierdzone przez dwie sąsiadki, również widziały tego kota, ale mieszkają nieco wgłąb uliczek, więc nie tak często.

Domyślam się, że w piątek rano, to na bank nikt nie ma czasu, ale może popołudniu? Ja mogę być na miejscu od jakiejś 17stej, ale lecę z plakatowaniem/ulotkami i paroma innymi zgłaszanymi miejscami.

Dziś z przyczyn niezależnych byłem na miejscu za późno. Spotkałem całe mnóstwo kotów. Jedna pani dzwoniła do mnie, że widziała chyba tego z ogłoszenia, ale obchodziłem okolicę na piechotę i jak się tam pojawiłem, to już go nie było! Potrzebny ktoś, kto tam posiedzi!

Edit: miejscówka 10 minut piechotą od pkp Michalin. Mój numer: 519-558-597, do 9 rano mogę nie odbierać, bo będę w drodze do roboty. Oddzwaniam.
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Pt cze 28, 2019 6:40 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

gusiek1 pisze:Przychodzi mi na myśl jeszcze kontakt ze szkolnymi kołami wolontariatu. Może ktoś z młodzieży szkolnej wolontariackiej mógłby pomóc.

Czy ktoś z osób dysponujących czasem mógłby ten temat spróbować ogarnąć? Ja w godzinach kiedy można się kontaktować z sekretariatem niestety w pracy :(

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Pt cze 28, 2019 6:53 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Przepraszam że zabieram głos, ale może w przypadku braku osób które mogłyby pomóc, może warto by było rozważyć po prostu zapłacenie komuś za naglądanie w konkretnych miejscach?

Moja znajoma kiedyś wyjechała z kotem na wakacje, niestety właściciele nieopatrznie kota wypuścili z domu i słuch po kocie zaginął.
Po 2 tygodniach bezowocnych poszukiwań, dali ogłoszenie w lokalnym serwisie internetowym że dadzą pracę - stawka godzinowa w miejscach gdzie ponoć widziane były podobne koty.
I właśnie jedna z tych osób kota znalazła prawie 5 km od miejsca gdzie kot uciekł.
Nie wiem, może tak spróbować?

jago.dzianka1@o2.pl

Od: Nie paź 29, 2017 17:49

Post » Pt cze 28, 2019 8:29 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

jago.dzianka1@o2.pl pisze:Po 2 tygodniach bezowocnych poszukiwań, dali ogłoszenie w lokalnym serwisie internetowym że dadzą pracę - stawka godzinowa w miejscach gdzie ponoć widziane były podobne koty.
I właśnie jedna z tych osób kota znalazła prawie 5 km od miejsca gdzie kot uciekł.

A tłum żądnych zarobku, których trudno zweryfikować...
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 28, 2019 8:31 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

gusiek1 pisze:
gusiek1 pisze:Przychodzi mi na myśl jeszcze kontakt ze szkolnymi kołami wolontariatu. Może ktoś z młodzieży szkolnej wolontariackiej mógłby pomóc.

Czy ktoś z osób dysponujących czasem mógłby ten temat spróbować ogarnąć? Ja w godzinach kiedy można się kontaktować z sekretariatem niestety w pracy :(

Wakacje są :(
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Pt cze 28, 2019 8:32 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Harcerze to nie tylko dzieci-zuchy to także 15-17letnia młodzież, na pewno dadzą sobie radę z ogłoszeniami.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pt cze 28, 2019 8:34 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

LimLim pisze:Harcerze to nie tylko dzieci-zuchy to także 15-17letnia młodzież, na pewno dadzą sobie radę z ogłoszeniami.

I może z oglądem miejsc także. Nie znam harcerzy osobiście, ale może są jacyś dojrzalsi, którzy sami mają koty i się znają. Może nie wszyscy wyjechali.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt cze 28, 2019 9:01 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

MalgWroclaw pisze:
LimLim pisze:Harcerze to nie tylko dzieci-zuchy to także 15-17letnia młodzież, na pewno dadzą sobie radę z ogłoszeniami.

I może z oglądem miejsc także. Nie znam harcerzy osobiście, ale może są jacyś dojrzalsi, którzy sami mają koty i się znają. Może nie wszyscy wyjechali.

Sama wywodze się z harcerstwa. Trzeba by było dac im szansę- jeśli oni zechcą pomóc. Różnie bywa z tymi chęciami.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 28, 2019 9:23 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

kwiryna pisze:
gusiek1 pisze:

Wakacje są :(

Sekretariat pracuje. Tam osoby są zatrudnione na normalne,administracyjne etaty.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt cze 28, 2019 10:02 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Tak, ale nie działają w kołach wolontariatu :lol: Szkolne koła wolontariatu działają w roku szkolnym i dorwanie kogoś, kto się tym zajmuje w wakacje graniczy z cudem. Jak komuś się chce, to niech spróbuje, ale mówię - bez szans. A do wolontariuszy kontaktu nie dadzą, bo rodo srodo.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 28, 2019 11:46 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Zrób na pierwszej stronie listę miejsc i adresów do przeszukiwania przez chętnych. Wtedy, gdy się komuś zechce popróbować, nie musi z nikim się kontaktować ani umawiać, może wybrać dogodny dla siebie moment. Dotyczy to szczególnie mieszkańców linii otwockiej.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 28, 2019 12:37 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

O, a to akurat jest świetny pomysł! Dzięki, mziel52.
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 28, 2019 13:53 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Potrzebne osoby, które mogłyby w wolnej chwili sprawdzić następujące miejsca:

NADSWIŚLE. Okolice działek ROD Pelargonia między ulicami Pelargonii i Celulozy. Ul. Celulozy, Zagrodowa i Kminkowa na odcinku między nimi. Zgłoszenia z poranka i przedpołudnia (do godz. 10:30) i późnego popołudnia i wieczora (od 18 do 21:30). Duża ilość zgłoszeń, w tym zgłoszenie od karmicielki, u której stołuje się podobny, nowy kot, odpowiedniej wielkości. Zbyt płochliwy, by się przyjrzeć. Niestety karmicielka obecna jedynie w weekendy.

NADWIŚLE. Skład drewna na rogu Wału Miedzeszyńskiego i Ogórkowej do pierwszego zakrętu na Ogórkowej (takie blaszaki duże tam stoją), brak zgłoszeń, ale gusiek1 mignął tam czarno-biały kot dwukrotnie, mi raz, ale zwiewał aż się kurzyło. Kot wielkości odpowiedniej, a jeśli wsiadłby na ciężarówkę, to tam w piątek jest okropny korek - mógłby zeskoczyć. Ze względu na zgłoszenia z innych okolic, na razie tam odpuściłem. Brak czasu. Jeżeli ktoś mieszka w okolicy, to bardzo proszę, niech zerknie. Godziny wieczorne (od 20) i nocne.

FALENICA. Michalinki 10A, lasek między Patriotów i Derkaczy. Derkaczy do skrzyżowania z Żakowską i w drugą stronę do skrzyżowania z Owocową. Zgłoszenia raczej z wieczora, od godziny 17:30.

JÓZEFÓW-MICHALIN. Osiedle bloków TBS przy 3 maja nr 2. Róg 3 maja i Werbeny. Godziny wieczorne.

JÓZEFÓW-MICHALIN. Domy po obu stronach ul. 3 maja od przychodni do ul. Małej (reszta później, bo mam zapiernicz w pracy, wkleję na pierwszą)
Ksz.

sqbi90

Post » Pt cze 28, 2019 14:19 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Skopiuj to wszystko do pierwszego postu, bo tu za chwilę przeleci i nikt nie znajdzie. I zaznacz w tytule "Wwa Falenica, kto pomoże namierzyć kota, adresy, s. 1". Szerzej w pierwszym poście wyjaśnij, o co chodzi.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Pt cze 28, 2019 14:40 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Ok, wpisałem na razie żeby było bo mnie dokumenty zasypaly w domu poprawię
Ksz.

sqbi90

[poprzednia][następna]