Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ewar pisze:Naprawdę mogę sobie teraz wyobrazić, co czują ludzie mieszkający na równiku, Saharze, ale tam podobno noce są chłodne. W Stalowej gdzieniegdzie jest cień, bo nie zdążyli jeszcze wyciąć wszystkich drzew, ale w większości miejsc jest patelnia. Cóż, "ludzie ludziom zgotowali ten los". Kontekst inny, ale pasuje jako żywo![]()
Jadzia siedziała pod samochodem, szukała cienia, biedactwo. Miała apetyt, wszystkie serca drobiowe zjadła, poprawiła saszetką i poszła jak zwykle pod blaszak. Zostawiłam jeszcze trochę jedzenia na murku, odpoczęła sobie i jeszcze na pewno trochę zjadła. Woda jest w trzech miskach. Oczywiście po drodze znowu dałam pić psu, tym razem amstaffce, jęzor wisiał jej do ziemi. Bardzo miłe psisko. Powinnam mieć przyczepkę i wozić bańki z wodą, tudzież miski i przy okazji edukować niezbyt mądrych opiekunów.
ewar pisze:Szkoda gadaćSiostra wracała z pogrzebu, zadzwoniła do mnie i w tle słyszałam piły
Wycinali dorodne sosny.
W domu mam zamknięty balkon, żaluzje spuszczone. Koty śpią, bo tak najlepiej przetrwać. Chodzę po domu w płóciennych, krótkich spodenkach i luźnej bluzce z cieniutkiej bawełny. Wiatrak włączony, oby do wieczora. Jutro ma być jeszcze cieplej![]()
![]()
ewar pisze:Z pewnością.
Nie wiem, co koty wyprawiały w nocy, było przyjemnie chłodno, spałam, ale trudno opisać efekty kociej działalności. Między innymi przewróciły telewizor. Nic mu się nie stało, najwyraźniej nie jest to jakieś wyjątkowo delikatne urządzenie. Dzisiaj ma być bardzo, bardzo gorąco, koty będą spały w dzień, w nocy znów urządzą sobie dzikie harce.
Między innymi przewróciły telewizor.[...] w nocy znów urządzą sobie dzikie harce.
Nul pisze:Zdolne te zwierzaki...
Nie wiem, co koty wyprawiały w nocy, było przyjemnie chłodno, spałam, ale trudno opisać efekty kociej działalności. Między innymi przewróciły telewizor. Nic mu się nie stało, najwyraźniej nie jest to jakieś wyjątkowo delikatne urządzenie. Dzisiaj ma być bardzo, bardzo gorąco, koty będą spały w dzień, w nocy znów urządzą sobie dzikie harce.
waanka pisze:Po prostu dzikie bestie
Użytkownicy przeglądający ten dział: muza_51, puszatek i 5 gości