Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2019 8:05 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

moim zdaniem poszukiwania w ciagu dnia w te upały moga niewiele dac
ja nie widzialam zadnego kota z wyjatkiem 1 wychodzacego, ktorego wytarmosilam
okolo 21 dopiero pojawil sie jakis czarny
moze trzeba wieczorem wykladac karme w okreslonych miejscach przez kilka dni i obserwowac kto sie schodzi? :20147
np. o 21.30?
a wczesno rano posprzatac zeby nie zniechecic mieszkancow
jesli jest w okolicy to do miejsca karmienia w koncu przyjdzie, wydaje mi sie

a poszukiwac tam skad sa sygnaly ze podobny kot byl widziany?

tak kombinuje bo zupelnie nie wiem jak to z sensem przeprowadzic i zeby sie nie zniechecic brakiem efektu
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro cze 26, 2019 8:07 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Tadek znalazł się o 12 w południe, podszedł pod balkon ( wcześniej od tego miejsca odganiały go okoliczne, bytujące koty)
nie ma jednej reguły
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro cze 26, 2019 8:08 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Maryla, przecież sprawdzam Każdy sygnał gdzie ktoś twierdzi ze go widział............
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Śro cze 26, 2019 8:11 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Ale sygnały mam z różnych cholernych miejsc
a pomoc mizerna
Poszukam harcerzy bliżej może pomogą z plakatami chociaż jakoś wątpię
Mi jest potrzebna fizyczna pomoc w obstawianie miejsc gdzie są sygnaly
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 26, 2019 8:12 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Na ten moment to 5 miejsc
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 26, 2019 8:15 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Mi harcerze pomagali właśnie szukać, sprawdzali miejsca gdzie Kubek się podobno pojawiał. Dawno to bardzo było ale pamiętam, że tę pomoc wykorzystali do zdobywania jakiejś odznaki. Kubek wrócił do domu sam po prawie trzech tygodniach, zmarnowany i bardzo wychudzony ale odnalazł drogę pod dom.
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro cze 26, 2019 10:18 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Bobinia nie ma od 19 dni.

LimLim, pomagała Ci jakaś jedna drużyna, czy coś? Znalazłem nr do miejscowego drużynowego, ale w tej chwili i przez następnych kilka godzin mogę nie mieć jak zadzwonić. Maili też nie wyślę, mogę wysłać tylko wewnątrz firmy. Zgłoszenia mam z kilku dosyć odległych od siebie miejsc, to bym chyba musiał jakoś namówić kilka drużyn...

Maryla - tylko też żeby wykładać i obserwować potrzeba więcej osób. W sensie do obserwacji. Bo najzwyczajniej w świecie jedna czy dwie osoby nie dadzą rady na tak rozległym terenie. Poza miejscem, gdzie byłaś wczoraj, jest róg Sztumskiej i Brzostowskiej, Michalinki (to wszystko jest w miarę niedaleko od siebie, łuk długości 1,2-1,5km) ale też oddalone dużo bardziej Celulozy/Pelargonii i jeszcze mam dwa (hm, jak wliczyć zapytanego na miejscu miejscowego chłopaka, to trzy) nowe zgłoszenia z Józefowa, z okolic cmentarza.

Nie rozumiem pytania o poszukiwanie tam, skąd były sygnały. Przecież od wielu dni nie robię w zasadzie nic innego, wliczając w to spanie (zaczynam zasypiać w komunikacji miejskiej, bo w domu zwyczajnie szkoda mi na sen czasu), jedzenie (-12/15kg w 19 dni) i pracę (aż się dziwię, że jeszcze ją mam, ale też nie wiem jak długo to potrwa jak będę w niej bywał tak jak obecnie).

Udało się na 90% wykluczyć wiadukt przy zjeździe na Wiązowną w Józefowie, dzięki uprzjemości Marzeni, której chciało się ze mną spędzić tam dwa wieczory. I tyle. Tylko tyle.

Nie wiem po wała ja to w ogóle tutaj piszę.
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 26, 2019 10:22 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Sqbi, bardzo Ci kibicuję. Pisz tutaj. Wiele osób jest z Tobą i kibicuje Bobiniowi. Niestety ja nie mam możliwości pomóc fizycznie, i pewnie inni z daleka też nie. Ale czekają na info o Bobisiu, martwią się... :(
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Śro cze 26, 2019 10:22 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Ja bym obstawiała Werbeny i 3 maja - jak się mają te nowe lokalizacje do tych miejsc?
Spośród 5 trzeba wybrać najbardziej prawdopodobne.. nie da się inaczej nie majac 5 drużyn harcerskich.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 26, 2019 10:31 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Napisałem Ci smsem. Werbeny raczej odpada. Jest tam inny kot. Podobnie umaszczony przód pyszczka, ale poza tym zero podobieństwa. Gruby, biało-ciemnoszary, biały kark... Złapałby się wczoraj w klatkę, ale go przepłoszyłem jak przyszedłem sprawdzić, widać na kamerze. Na wsiaki słuczaj zostawiłem klatkę na noc, odbiorę po pracy, ale skoro nikt nie dzwonił, to nic się nie złapało.

Edit: No i ci ludzie później powiedzieli, że ten sam kot przychodził do nich i rok temu. A w przypadku Bobinka to zwyczajnie niemożliwe.

Edit 2: Na jakiej podstawie stwierdzać prawdopodobieństwo? Podstaw brak. Podobna liczba zgłoszeń póki co i te trzy nowe z cmentarza. Muszę tam oplakatować i roznieść ulotki. I jest tam okropna, okropna kocia bieda. Wolnożyjące. Dzikusy z przeraźliwie miziastej, udomowionej niegdyś kotki. Miauczała tak długo aż za nią poszedłem. Zaprowadziła mnie do innych kotów...
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 26, 2019 10:42 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Ok, smsa nie dostałam.. Szkoda, ze ludzie się nie ogarnęli i od razu nie powiedzieli, zę rok temu tez przychodził..
A gdzie ten cmentarz? Tam gdzie jeździliśmy w nocy? Możesz mi napisać nazwę ulicy_ Bo wtedy to jeszcze w ogole nie kojarzyłam terenu...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 26, 2019 11:11 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Cmentarz w Józefowie. Samorządowa i Puszkina (równoległe, między nimi puste parcele m.in.) oraz róg Polnej/Wawerskiej w kierunku lasu idącego ku cmentarzowi.
Ksz.

sqbi90

Post » Śro cze 26, 2019 11:14 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Maryla, ja też byłam w dzień i widziałam mnóstwo kotów. Tylko, że to o niczym nie świadczy.
Chociaż... w sumie wtedy było chlodniej, może jest tak, że koty w ten upał śpią i faktycznie teraz ma sens szukanie tylko nocą?
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro cze 26, 2019 11:17 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

Acha, co do harcerzy- jedna drużyna to kilka zastępów po kilkoro dzieci, więc jak najbardziej mogą drużynowo być w kilku miejscach naraz :ok:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro cze 26, 2019 11:27 Re: Wwa Falenica Bobi POTRZEBNA POMOC W SZUKANIU!

O ile pomogą. Nie wiem, nie wierzę w to za bardzo. Nie w tym posranym mieście.

Zgłoszenia o Bobim dostaję również w ciągu dnia. Także sprawdzam i w ciągu dnia.
Ksz.

sqbi90

[poprzednia][następna]