Dobrze, że Tz jest chętny do pomocy. Sprawdza co potrzeba, aby kamerka działała (jakieś brzydkie słowa mówi :karty, kable).
Zaraz ruszamy, aby ogarnąć temat.
edit wpłaty zarejestrowane na koncie:Jeśli chodzi o wpłaty to mam już wpłaty
+ 200 pln od
Cytryna 
mega dzięki

:)
+ 50 pln od
Kwinta+ 50 pln od
Marmolada18+30 pln od
Tundra+ 100 pln
Casica+ 20 pln od
Zazusia+ 40 pln od
magicmada+ 50 pln od
Gosiagosia + 100 pln od
Nas troje+ 100 pln od
Miziel52+ 100 pln od
Ajaaa - przelane na konto Squbiego.
+ 20 pln
Shira3+ 50 pln
Aga66+ 50 pln
Hanigrazem: 960 pln z czego 860 pln zebrane na podane przeze mnie konto, 100 przelane bezpośrednio do Squbiego.
Mega wielkie podziękowania !
edit wydatki:kamera - 199
karta sd - 34,98
zasilacz do kamery - 24,99
wołowinka, rybne puszki i rybne saszetki - 40,49
razem wydatki: 299,46
Z uwagi na fakt, iż nie spodziewam się więcej przelewów, w dniu dzisiejszym 2019-06-26 (dziś przyszły ostatnie przelewy) przelałam na konto Squbiego 560,54 pln będące różnicą pomiędzy wpływem a wydatkami. Dalsze rozliczenia Squbi będzie prowadził sam. paragony:

Jeśli pozostałe deklaracje są aktualne, to uprzejmie proszę o potwierdzenie na moje pw.
Ponieważ Squbi śpi i nie mam jak z nim skonsultować, to zakładam, że nadwyżki nad wydatki przekaże na koci cel.
Rozliczenie wrzucę później.
Edit:Kamera - pierwsza kamera została zakupiona z postu
Kamera została zakupiona za 149 plus 34,98 za kartę SD, która była niezbędna aby móc nagrywać obraz z kamery.
Niestety - nie udało się uruchomić tej kamery. Wtedy też zaczęliśmy szukać innych kamer, z podobnymi parametrami, w zbliżonej cenie i trafiliśmy na kamerę z właściwego postu:
Ajaaa pisze:Hej,
pisała o tym Avian
Avian pisze:Ja polując na pewnego kota u siebie na działce, postawiłam kamerę (i modem z internetem). Miałam monitoring 24h i powiadomienia przy każdym ruchu. Widziałam, jakie koty przychodzą, o której godzinie przychodzi ten, na którego polowałam. Wiedziałam dzięki kamerze, ze to on i ze jest co noc. W końcu jak wlazł do klatki, czekałam w napięciu gapiąc się w telefon, czy klatka się zamknie. Udało się.
Może też spróbujesz z kamerą? Będziesz wiedział, czy to Bobik czy inny.
Ja używam Xiaomi MiHome Security Camera 360
Na działce mam przedłużacz, ale tam gdzie prądu nie miałam, podłączałam do powerbanku. Do tego mały modem z internetem (na baterie albo też z powerbankiem, żeby starczyło na wiele godzin pracy.
.....
Kamera ta była dostępna w Piasecznie, więc pojechaliśmy, bo co było zrobić.
W Piasecznie próbowaliśmy uruchomić pierwszą kamerę przy pomocy serwisu, serwis stwierdził uszkodzenie kamery, zwrócił pieniądze (149).
Zakupiliśmy kamerę polecaną przez Avian i dodatkowo zasilacz (opis sugerował, że zasilacz jest w komplecie).