Wwa Falenica, Bobi ZNALEZIONY po 25 dniach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 16, 2019 12:04 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Marzenia11 pisze:
gusiek1 pisze:
sqbi90 pisze:Umówiłem się na 17.

Spróbuj mimo wszystko do czasu spotkania złapać jakąś drzemkę i skombinować klatkę-łapkę.
Spróbuję móc się wyrwać i pomóc ze sprawdzaniem wskazanego miejsca.

jeśli nie macie klatki-łapki to piszcie natychmiast do alix76 - ma wypożyczalnię sprzętu.

Z tego co wiem, to teoretycznie mamy dostęp do klatki, ale na wszelki wypadek napiszę do Alix76 - dzięki :)

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Nie cze 16, 2019 12:05 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0576215881
Udostępniajmy. Ja już to zrobiłam.
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie cze 16, 2019 12:15 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Klatkę łapkę w razie czego będę miał skąd na szybko skombinować. Dziękuję, Bastet. Dzięki wszystkim. Na razie kasy nie potrzebuję, ze stówą sobie poradzę, jeszcze mam debet nie do końca wykorzystany, myślałem, że u Jackowskiego to droższa impreza będzie.
Ksz.

sqbi90

Od: Śro sie 31, 2016 2:17

Post » Nie cze 16, 2019 12:17 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Żadnych drzemek, jestem w połowie energetyka i szukam rzeczy Bobcia... On ma wszystko wspólne z Hanełką, ale wziąłem poduszkę, na której lubił leżeć, jego ukochane piórko i obróżkę z czasów jak był kociakiem, myszkę, którą się lubi bawić...
Ksz.

sqbi90

Post » Nie cze 16, 2019 12:22 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

sqbi90 pisze:Klatkę łapkę w razie czego będę miał skąd na szybko skombinować. Dziękuję, Bastet. Dzięki wszystkim. Na razie kasy nie potrzebuję, ze stówą sobie poradzę, jeszcze mam debet nie do końca wykorzystany, myślałem, że u Jackowskiego to droższa impreza będzie.

Weź może ze sobą walerianę. I jakąś mocno pachnacą karmę. Sardynki albo tuńczyka.
Trochę wyżej dorzuciłam swoje trzy grosze odnośnie poszukiwań.
Kilka kotów udało się odnaleźć. Z tym, że np. ja znalazłam swoją zgubę po 5 miesiącach. :(
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Nie cze 16, 2019 12:23 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Iwonami, widziałem, dziękuję. Zadzwonię do Wiązownej na pewno. Resztę - poza podaniem wysokości nagrody - w zasadzie zaliczyłem. Do UM pójdę jutro lub we wtorek, nie wiem jak zdążę po pracy, w sensie w który dzień. Walerianę mam, śmierdzącą jak sto diabłów karmę też - tuńczykową.
Ksz.

sqbi90

Post » Nie cze 16, 2019 12:31 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Iwonami pisze:Nie mam w tej chwili czasu czytać całego wątku. Dodam od siebie, nie wiem czy ASK pisała.
W lecznicach i sklepach, które pozwolą - powiesić ogłoszenia, zamiast pisania maili. Mail trzeba wydrukować, powiesić na tablicy. Nie każdemu się chce, nie każdy ma czas.

Dalej. Wyszukać miejsca dokarmiania kotów, może będą stać miski, wtedy zostawić ogłoszenie w tym miejscu i przycisnąć kamieniem. Ogłoszenia rozwiesić na przystankach autobusowych (nie wolno ale jeszcze nie słyszałam o ukaraniu kogokolwiek za ogłoszenia o poszukiwanych zwierzętach) . Będą zrywać, więc uzupełniać. Przybić też (pineskami albo stacerem chyba tak się nazywa przyrząd tapicerski) do drzew w pobliżu przystanków i w ruchliwych miejscach, w taki sposób, żeby idący ludzie musieli zobaczyć.
Bezwzględnie podać wysokość nagrody. Mojej Ogryni nawet policjanci szukali, nie wspominając o menelach i pijaczkach. Mówili, że robią to dla kasy.

Do instytucji chodziłam osobiście i zostawiałam ogłoszenia na portierniach. Czasem pozwalali mi wieszać na tablicach ogłoszeń. Np. w Bibliotece Narodowej.
Ogrynię znalazłam dzięki ogłoszeniu przybitemu do drzewa.

Oprócz tego wydrukować małe ulotki i dawać spacerującym z psami, biegajacym, rowerzystom.

Sugerowałabym zatelefonować do Wydz. Ochrony Środowiska w Wiązownej. Byli tam super ludzie. I chyba dalej są. Dogadać się z nimi, bo oni mają tam punkt przetrzymań zwierząt i umieszczają ogłoszenia na swojej stronie internetowej.

Ponieważ istnieje możliwość, że kot wsiadł do samochodu, oblepiłabym przystanki autobusowe na trasie do Mińska Mazowieckiego i na trasie do Kołbieli.

I KONIECZNIE! zrobić wydarzenie na Facebooku. Oddzielne i stale udostępniane. Nie tylko na tablicach "zgubione zwierzęta".
Dzięki wydarzeniu na Facebooku odnalazł się Racuch zaginiony w Otwocku, a znalazł się w Karczewie. Historia też opisana na forum.

I na koniec: kot, który się zgubił, nawet gdy właściciel stanie obok potrafi zachować się tak, jakby go nigdy nie znał. Jest w takim stresie.

O ile pamiętam Jackowski nie jest dobry w szukaniu zwierząt. Ten, z usług którego ja korzystałam sam ma (miał bo to jednak było parę lat temu) kotkę, którą bardzo kochał. Niestety też nie każdemu pomógł.

Iwonko - jeśli znajdziesz chwilkę czasu - przeczytaj wątek, podobnie jak wątek Bobiego, link w podpisie Sqbiego.
Sqbi zrobił już chyba wszystko, tak jakbyś prowadzila go za rękę. Ale może jeszcze coś Ci się skojarzy.
Wydarzenie udostępniamy, ja nawet częściej niż Polę :oops: :oops:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 16, 2019 12:40 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Squbi, weź od razu "nasze" piżamki, to po wizycie nie będziemy tracić czasu,tylko podjedziemy.

gusiek1

Post » Nie cze 16, 2019 12:41 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Jasne.
Ksz.

sqbi90

Post » Nie cze 16, 2019 12:50 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

gusiek1 pisze:Squbi, weź od razu "nasze" piżamki, to po wizycie nie będziemy tracić czasu,tylko podjedziemy.

jeżu - chociaż do śmiechu nie jest, ale pliiisss - pokażcie te piżamki :mrgreen:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 16, 2019 12:50 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

I ogłoszenia, bo może trzeba będzie od razu obklieic okolice.

gusiek1

Post » Nie cze 16, 2019 13:04 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

izka53 pisze:
gusiek1 pisze:Squbi, weź od razu "nasze" piżamki, to po wizycie nie będziemy tracić czasu,tylko podjedziemy.

jeżu - chociaż do śmiechu nie jest, ale pliiisss - pokażcie te piżamki :mrgreen:

Tego foto nie odda,to trzeba zobaczyć na własne oczy ;)

gusiek1

Post » Nie cze 16, 2019 13:06 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Jak mniemam, chodzi o specjalne ciuszki do łażenia po krzaczorach..? :lol:
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie cze 16, 2019 13:12 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Może się wtrącę bez sensu, ale wydaje mi się bardzo cenne to, co napisała Avian - że zaznaczała na mapie stąd dochodziły info o kocie podobnym do zaginionego. Wydaje mi się to być bardzo mądre, metodyczne podejście do sprawy, być może na początku nic z tego nie wyniknie, ale jeśli więcej kropek zacznie się pojawiać z jednego miejsca, albo z jakiegoś kwadratu, terenu, to moim zdaniem bardzo pomoże.
Mam klatę jakby coś, jestem na Grochowie.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie cze 16, 2019 13:13 Re: Warszawa/Wawer/Falenica ZAGINIONY BOBI

Carmen201 pisze:Może się wtrącę bez sensu, ale wydaje mi się bardzo cenne to, co napisała Avian - że zaznaczała na mapie stąd dochodziły info o kocie podobnym do zaginionego. Wydaje mi się to być bardzo mądre, metodyczne podejście do sprawy, być może na początku nic z tego nie wyniknie, ale jeśli więcej kropek zacznie się pojawiać z jednego miejsca, albo z jakiegoś kwadratu, terenu, to moim zdaniem bardzo pomoże.
Mam klatę jakby coś, jestem na Grochowie.

Z tego co wiem Squbi zaznacza miejsca skąd mamy zgłoszenia.
Jeśli chodzi o klatkę, podaj proszę na pw numer do siebie :) - dzięki za propozycję :)

gusiek1

[poprzednia][następna]