» Czw maja 09, 2019 14:17
Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?
Deeś jest w lecznicy - ponieważ powiedziałam, że mogę ją odebrać przed 22 to nawet się wet ucieszyła, że dostanie wlew z metronidazolu do żyły.
Zmiany na jelicie cienkim były trzy - jedna, widoczna wczoraj na usg 1cm, druga chyba podobna i trzecia mniejsza. Zlokalizowane blisko siebie i to jeszcze pod jakimś kątem. Ze wszystkich opcji wet wybrała wycięcie 10cm jelita wraz ze wszystkimmi zmianami i zapasem. Pozostałe narządy, żołądek, wątroba, dwunastnica, i trzustka oraz pozostała część jelita cienkiego są zdrowe. Dlatego wet nie wie i nawet nic jej nie mówi intuicja, co to moze być. Bo to nietypowe dla chłoniaka, bliskość trzech zmian plus w innych odcinkach zdrowe jelito. Być mozę to jakieś ciało obce (kłak?) które utknęło w jelicie i się przesunęło i podrażniło jelita. W każdym razie te zmiay są przy końcówce cienkiego na styku z jelitem grubym. I były tak jakby w poprzek jelita, czyli nie w świetle, ani nie na ścianie, tylko w poprzek (przynajmniej ja to tak zrozumiałam) i były na granicy niedrożności. Tak więc operacja w ostatnim momencie.
I teraz może to być wlaśnie coś nie groźnego albo już uogólniona choroba nowotworowa.