Mopik ['] Kropek i Kicia [End of story]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 04, 2019 12:58 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Dzisiaj sobie wyjal wenflon z lapki i to tak fachowo, ze nie polala sie ani kropla krwi (czego nie moge powiedziec o sobie, bo jak raz mu wyjalem to byl horror - szczegolnie ze akcja miala miejsce w lazience a tam mam biale kafelki...).

Mopik dzisiaj jakby razniejszy i apetyt CIUT lepszy, choc miesa nie ruszyl (ale Kropek tez - wiec moze miesko jakies nietakie).

Coz, zobaczymy co bedzie dalej.
Obrazek

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim życiu musieli być myszami.

Lifter

Od: Pt sie 09, 2013 10:47

Post » Sob maja 04, 2019 13:59 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

No popatrz, jakuego masz zdolnego kota! :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 05, 2019 11:57 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Dzisiaj wyciagnal sobie drugi. Rownie fachowo. Wczoraj mu go zainstalowali owineli chyba metrem specjalnego elastycznego bandaza itd. A kotel dal rade.

Cieszyc sie z jego sprawnosci, czy raczej nie?
Obrazek

Lifter

Post » Nie maja 05, 2019 12:22 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Lifter pisze:A co ma mowic - czekamy na wyniki, przez te majowke termin sie wydluza. :/
Trzustke sie leczy objawowo, co powinien dostawac dostaje, reszta w jego lapkach.

Pytanie dotyczyło opinii weta dot objawów, zachowania itp o których piszesz, np.ze tak wygląda przebieg choroby lub np nie mają związku z chorobą, bramy mi lekami itp.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 05, 2019 12:26 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Lifter pisze:Dzisiaj wyciagnal sobie drugi. Rownie fachowo. Wczoraj mu go zainstalowali owineli chyba metrem specjalnego elastycznego bandaza itd. A kotel dal rade.

Cieszyc sie z jego sprawnosci, czy raczej nie?

Ruda Łapka po powrocie z lecznicy, gdzie miała założony węglan do kroplowki dozylnej, usiadła na poduszce intensywnie we mnie się wpatrując. I nic więcej. Ucieszona ze taki grzeczny kotek wyszłam do sklepu po drugiej stronie ulicy na drobne i szybkie zakupy. Po powrocie kota dokładnie w tym samym miejscu i w tej samej pozycji. Tylko ze obok leżał Od winiety bandaż i wyjęty wenflon bez śladu krwi i futerka. Wet stwierdziła że nikt w lecznicy nie umie tak bez śladu wyciągnąć wenflonu.

Zawsze aktywność jest lepsza niż jej brak,apatia..
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie maja 05, 2019 12:43 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Marzenia11 pisze:
Lifter pisze:A co ma mowic - czekamy na wyniki, przez te majowke termin sie wydluza. :/
Trzustke sie leczy objawowo, co powinien dostawac dostaje, reszta w jego lapkach.

Pytanie dotyczyło opinii weta dot objawów, zachowania itp o których piszesz, np.ze tak wygląda przebieg choroby lub np nie mają związku z chorobą, bramy mi lekami itp.

No cóż, wet za wiele nie mówi, bo jak sam stwierdził po samym kocie choroby nie widać, a po wynikach owszem, więc ciężko coś konkretnego powiedzieć o rokowaniach, choć sam fakt, że nie rzyga, nie boli go i ma jakiś tam apetyt, dają jakieś podstawy do optymizmu. Czekamy na wyniki. Pytałem po podanie probiotyku (Amylactive Digest) ale on stwierdził, że do tego trzeba by jeszcze jeden test zrobić, bo on wspomaga jakieś tam konkretne funkcje trzustki, więc warto by sprawdzić przed podaniem jak one się mają. Tak, czy siak - czekamy na wyniki.

Generalnie wczoraj chętnie zjadl po poludniu kurczaka i podgryzal suchym. Rano olal mokre, choc zwykle je, ale porcji kurczaka nie tylko nie odmowil ale mam wrazenie, ze podjadl tez Kicie z jej czesci, bo ona memla zawsze porcje na 5 podejsc i dwa fochy. No i cos suchego tam pochrupal.
Obrazek

Lifter

Post » Nie maja 05, 2019 16:01 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

To cos tam zjadł. Wystarczy mu.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie maja 05, 2019 20:17 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Trzeba brać poprawkę na to, że jest cukrzykiem i nie przyswaja czesci tego co zje. No ale dociamkal mokrego i sporą porcyjke ryby, nie najgorzej.
Obrazek

Lifter

Post » Pon maja 06, 2019 9:53 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Raport "zdziś"
Wenflon niewyjęty, sam nie wiem czy to dobrze, czy źle :)
Apetyt rankiem całkiem niezły, co prawda do zjedzenia porannej porcji rybki musiałem go lekko zachęcać, ale jak zaczął to zmłócił do czysta. A do tego jeszcze mokrym dojadł.

Ciekawe jakie będą dziś wyniki, jeśli będą...
Obrazek

Lifter

Post » Pon maja 06, 2019 20:34 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Są wyniki???
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Pon maja 06, 2019 21:07 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Nie ma. :/ Wszystko przez majówkę bo "do 7 dni roboczych", a wzieta 7 dni temu czyli dzis mija 4 dzien roboczy. Może jutro. Dziś wszystko szło jak krew z nosa, włacznie z kroplówką, Mopik poddenerowowany, nie sika, co mnie martwi, bo dostal 200 ml kroplówki i powinien. Do tego bardzo niski cukier(*), a apetyt wieczorny taki se. O, wlasnie pociamkal z 30 g mokrego, zawsze cos.

(*) 71, czyli bardzo dobry jak na zdrowego kota a podejrzany jak na kota cukrzyka, ktory ostatni zastrzyk dostal o 6 rano (gdy mial 333), a o 18 mial 157. Leci na leb pomimo nie podania zastrzyku, co jest DZIWNE a ze niewiele wczesniej zjadl to nie ma wyrzutu glukozy do krwi.
Obrazek

Lifter

Post » Wto maja 07, 2019 20:34 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

YES! YES! YES! :ok:

Wyniki w górnej granicy normy!!! :D

Jutro ostatnia kroplówka (a przynajmniej ostatnia u weta).
Obrazek

Lifter

Post » Wto maja 07, 2019 20:36 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Świetnie!

Marzenia11

Post » Wto maja 07, 2019 20:40 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik zdrowieje!]

Póki co apetyt dość mizerny (schudł 20 dkg od ostatniego ważenia miesiąc temu) no ale...
Obrazek

Lifter

Post » Wto maja 07, 2019 21:19 Re: Mopik, Kropek i Kicia [Mopik ma zapalenie trzustki]

Lifter pisze:YES! YES! YES! :ok:

Wyniki w górnej granicy normy!!! :D

Jutro ostatnia kroplówka (a przynajmniej ostatnia u weta).

Super!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]