(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 01, 2019 12:15 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Tylko żeby Wam nie narobili kłopotów że wymieniliscie zamki.Jezel8 tam były ich rzeczy to może być problem
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Śro maja 01, 2019 12:20 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

majencja pisze:Tylko żeby Wam nie narobili kłopotów że wymieniliscie zamki.Jezel8 tam były ich rzeczy to może być problem

Śmieci i po niszczone rzeczy głównie. Kilka książek.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 01, 2019 12:37 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Musicie iść w zaparte że się wyprowadzili A nie chcieliście od nich kluczy bo baliście się że są skopiowane i dlatego od razu wymieniliscie zamki. Takie mendy potrafią nabruździć
Obrazek

majencja

Post » Śro maja 01, 2019 12:50 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

majencja pisze:Musicie iść w zaparte że się wyprowadzili A nie chcieliście od nich kluczy bo baliście się że są skopiowane i dlatego od razu wymieniliscie zamki. Takie mendy potrafią nabruździć

Ok.dzieki za radę.
Właśnie zrobiłam zdjęcia. Żal serce ściska. To mieszkanie zrobił od podstaw mój Tata. Tyle lat nikt tego nie zniszczył...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro maja 01, 2019 13:32 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

majencja pisze:Tylko żeby Wam nie narobili kłopotów że wymieniliscie zamki.Jezel8 tam były ich rzeczy to może być problem

Jednak są rzeczy. Spakowalam juz trzy wory. O.i musieli uciekać w popłochu wczoraj. Co w takim razie zrobić? Znalazłam też jakieś dokumenty tej baby, z sądu np. Wezmę do domu do przejrzenia. Może będzie namiar na mops i to odwioze.?

Marzenia11

Post » Śro maja 01, 2019 13:36 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Marzenko, trzymam kciuki, żebyś jakoś to wszystko ogarnęła, mieszkanie, pracę i DeeDee. Ale co do mieszkania, to najwazniejsze, że się wyprowadzili, to byla najtrudniejsza sprawa. Zniszczone sprzęty trzeba wyrzucić, najwiekszy wydatek to malowanie. A kontakty w ścianach przynajmniej zostały? Meble można czasem dostać za grosze, jak ktoś wymienia. Można też wynajmować nieumeblowane, czasem ktoś ma własne meble i nawet tak woli. Jednak do kuchni trzeba coś wstawić.

W pracy powinni zrozumieć, że masz teraz taki ciężki okres. Chyba wiedzą, przez co przeszłaś! Nie ukrywaj emocji, możesz mieć nawet mokre oczy, przeproś i obiecaj, że będziesz uważała. Oby się to rozeszło po kościach.

Jak DeeDee się dzis czuje?. Jak z jedzeniem?

A rzeczy może naprawdę przekazać do mops? Tu się nie znam... Ale jak macie się upierać, że lokatorzy się wyprowadzili, to nie wiem, czy oficjalne oddanie ich rzeczy nie będzie z tym sprzeczne? Może lepiej gdzieś schować i zobaczyć, czy się o to upomną?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro maja 01, 2019 19:56 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Wracam do Warszawy. Przez trzy godziny zabrałam rzeczy i śmieci z jednego dużego pokoju, tylko ten pokój odkurzylam i umyłam segment i dwie szafki. Zostało okno,parapet,mycie podłóg ale już ta część wygląda w miarę normalnie.
Mam dość. Nie wiem za co mnie to wszystko spotyka. Dee odchorowuje wczorajsza wizytę wet. Kotka która uwielbia jeździć, podróżować, jest tak zestresowana,ze na widok mnie krecacej się koło torby zaklinowala się między ściana a segmentem.
Strasznie się rozkichala, strasznie,mruzy oko. Wygląda bardzo biednie. Kiepski to był dla niej wyjazd. Zjadła trochę felixa.

Marzenia11

Post » Śro maja 01, 2019 20:33 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Palec wskazujący spuchl jak bania i nadal puchnie. Juz nie mogę go zginac.

Marzenia11

Post » Czw maja 02, 2019 5:40 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Jak minęła podróż? Jak DeeDee ? Jak palec? :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw maja 02, 2019 6:49 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

O rety, Marzeniu :(

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw maja 02, 2019 8:58 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Potrzebny Ci antybiotyk, najlepiej działający na bakterie beztlenowe (Augmentin, Metronidazol). To palec po ząbkach i pazurkach DeeDee? Tam zawsze są beztlenowce i różne bakterie z jamy ustnej, to się często źle goi, weź antybiotyk!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw maja 02, 2019 12:02 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Ktoś mi podpowiedział, ze bardzo dobre są też okłady z rivanolu. Tylko trzeba je zastosować szybko, żeby zakażenie nie zaczęło się rozprzestrzeniać!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw maja 02, 2019 15:22 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Jestem w Warszawie. Wczoraj w nocy czułam smród meliny, nie mogłam się opedzić ani od zapachu, ani od obrazów, jakie mi zostały w pamieci.
Dee wykończona. Zestresowana, znowu kicha jak traba jerychońska, bardzo malutko je... Dzisiaj poprosiła o wsadzenie do szafy, wsadziłam ją, niech sobie odpocznie, zrobiłam tez inhalacje.. Oby nie trzeba było znowu wdrażac antybiotyku..
Ja byłam zmasakrowana wczoraj też bardzo. Fizycznie i psychicznie. Palec ciągle spuchnięty, ale już nie taki gorący ani nie czerwony. Jak wrócę w nocy z pracy to przyłożę rywanol, mam na łapę DeeDee.
Odezwala się do mnie moja kolezanka, ta od ślubu córki i żalu do mnie, ze nie chciałam obejrzeć zdjęć. Odebrałam, wydzwaniała ostro. Nawet nie pytałam skąd wie o problemach z lokatorami, zaproponowała wyjazd ze mną i pomoc w sprzataniu oraz pozyczy mi kasę. Nie wracalysmy do tematów trudnych. Jest bardzo zadowolona, ze udalo mi się wyprowadzić lokatorów. Pomaga mi tez od strony formalnej, dowiaduje się co robić itp. Ale o tym napiszę, jak już się sprawa będzie zakańczać. Na razie nie chcę wchodzić w szczegóły.Troche się denerwuję, czy w mieszkaniu jest wszystko ok, moj brat nie pójdzie sprawdzić, bo nie widzi potrzeby, uznaje, ze panikuję. A państwo (ani on, ani ona) się nie odezwali do mnie.

Dzisiaj nad ranem przysnila mi się Mama. Jeździłysmy samochodem i robiłysmy zakupy, żeby uprzatnąć i odrestaurować troche mieszkanie. Była spokojna i już nie pamiętam konkretnych słow, ale wiem, że przekaz był taki, ze wszystko się ułozy. A ja w tym śnie, jak ją zobaczyłam to się ucieszyłam, że Mama mi się przyśniła. Po obudzeniu tez, choć ciężar bieżacych spraw mi osłabił trochę tę radość.

Marzenia11

Post » Czw maja 02, 2019 15:29 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Na pewno się ułoży, skoro tak powiedziała :oops: :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw maja 02, 2019 15:59 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Może przemyślała że zawaliła i dotarło jak się czułaś w dołku . Ciężko Jej wykrztusic przepraszam więc próbuje nadrobić zachowaniem. No i dobrze, że do Niej dotarło . Nie słowa a czyny teraz Ci są potrzebne... U nas wieje łeb mi odpada, a jak jestem nad morzem piździ i nic mi nie ma . A sen z Mamą ,piękny myślę, że da Ci ukojenie....
Obrazek

majencja

[poprzednia][następna]