Chemioterapia metronomiczna

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt kwi 19, 2019 10:30 Chemioterapia metronomiczna

Moja kotka ma nieoperycyjnego raka wątroby i raka ucha. Dostaje steryd, leki przeciwbólowe, hepaxan i co kilka dni kroplówkę podskórną. Onkolog zaproponowała nam chemioterapię metronomiczną - podawanie małej dawki leukeranu codziennie czy co drugi dzień, żeby powstrzymać rozrost raka.
Chciałam zapytać czy stosowaliście taką terapię u swoich kotów? Czy przyniosła spodziewany skutek? Jak kot ją znosił? Czy były skutki uboczne podawania leukeranu w taki sposób?
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Śro kwi 24, 2019 10:24 Re: Chemioterapia metronomiczna

Moja nieodżałowana Pysia miała dziada w nosku i bardzo silne IBD, z podejrzeniem drugiego dziada. Dostawała Leukeran, ale czy pomógł, trudno powiedzieć. Natomiast na zmianę na nosku stosowałam maść Aldara, całkiem dobrze działała. Zostało mi 2/3 opakowania, gdybyś potrzebowała.

Dużo sił i zdrowia dla kici :ok: :201461

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw maja 09, 2019 9:50 Re: Chemioterapia metronomiczna

Dziękuję Erin za odpowiedź.
U nas już sprawa nieaktualna:(
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw maja 09, 2019 15:20 Re: Chemioterapia metronomiczna

Bardzo mi przykro :(
Ja od wczoraj mam jeszcze do odstąpienia preparaty dla nerkowca.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43