Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prakseda pisze:Widzę, że muszę tu zabrać głos. To ja powiedziałam Iwonie, o mówieniu ciszej. Było to w dniu przyjazdu Julki, która była wtedy zestresowana drogą i zmianą miejsca. Oczywistym jest, że w takich momentach spokojny, ściszony głos człowieka uspokaja kota.
Napomknelam o tym Iwonie, bazując na tym, że jako najlepsze koleżanki mówimy sobie co myślimy. Nie było to ani złośliwe ani wynikające z jakichś złych intencji.
No ale niestety, widzę, że urosło to rangi problemu.
Iwonka o jakiej zmianie Ty wogole mówisz? Czy ja sugerowałem, że masz się jakoś zmienić? Tak to odebrałaś? Jako krytykę? No nieprawdopobne. Każdy ma głos jakis. To co mam powiedzieć o sobie. Mam słaby, dziecinny głos, który jest moim kompleksem od momentu gdy stałam się dorosła, czyli wieki temu. I co mam z tym zrobic. Nic. Ale przecież każdy z nas może sciszyc lub podnieść ten głos, jaki ma, stosownie do sytuacji. I to mi chodzilo. Ten pierwszy dzień Julki był taka sytuacja.
Jeżeli jednak to Cię uraziło, to Cię bardzo üprzepraszam.
Prakseda pisze:Nie tylko weci potrafią pazury obciaci tak nie
Iwonami pisze:Prakseda pisze:Nie tylko weci potrafią pazury obciaci tak nie
![]()
![]()
Aluzju poniał
Iwonami pisze::1luvu: Mam informację, że Julka ma ok. 6 lat. Gdy patrzę jak rozkwita i z każdą godziną czuje się u mnie lepiej, nie mogę uwierzyć, że to kotka 6-letnia.
Wyjęłam dzisiaj z zakamarków wędkę z piórek. Zostały mi nowe po Rysiu, który z nimi kiedyś szalał.
Jula przystąpiła do zabawy i zaczęła biegać z jednego końca mieszkania na drugi. Aż wiatr gwizdał dookoła
Identycznie biegali Rysio za nim Tosia, ale oni mieli wtedy po dwa lata.
Dlatego tak trudno mi uwierzyć w sześć lat Julki
l]
Iwonami pisze:Julka czuje się u mnie coraz lepiej. Dzisiaj już za mną nie drepcze i nie sprawdza, czy gdzieś nie wyszłam. Staram się zresztą być w domu, żeby nabrała pewności, że dobiła wreszcie do swojej przystani. Naszej wspolnej. Takiej na zawsze.
Zaczęła wskakiwać mi na kolana, ale chyba sama się sobie dziwi, że to robi.![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek i 77 gości