(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 27, 2019 10:22 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

U mnie tak się nie daje. Wymieszałam z ukochaną pastą, ale DeeDee jedynie powąchała, a pozostałe wylizały pastę dokładnie oblizując części optixcare. Muszę wymysleć dla DeeDee jakiś myk. To mozna rozpuszczać w wodzie?
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro mar 27, 2019 15:16 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Nie mam pojęcia ale to się chyba rozpuszcza. Spróbuj okruszek w odrobinie wody , musi trochę czasu poleżeć ale chyba się rozpuści. ☺

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro mar 27, 2019 17:25 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Jedziemy. Notusia przerażona. Miauczy ile sił w pluckach.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2019 18:48 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Serce piękne, zdrowe, ciśnienie w normie. Notka dostała pochwalę za zachowanie i nagrane za otyłość..
Wracamy. Ogląda wszystko za szyba autobusu.

Marzenia11

Post » Śro mar 27, 2019 19:00 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Marzenko i dla Ciebie w końcu zaświeci słońce. Wszystko się jakoś ułoży. Zadbaj o siebie, o swoje zdrowie...Myślę o Tobie często i codziennie zaglądam na wątek. Sił i zdrówka dla Ciebie i Twoich kociaków.I nadziei na lepsze jutro.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Śro mar 27, 2019 19:25 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Jesteście obie bardzo dzielne! :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Śro mar 27, 2019 21:24 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Anna2016 pisze:Jesteście obie bardzo dzielne! :ok: :ok:

A zwłaszcza ja. Nie wiem jak Notka to zrobiła, naprawdę nie wiem, ale... otworzyła górną połać torby i wyskoczyła. Na szczęście: 1. byłam w bloku, zdążyły się zamknąć wejściowe drzwi, 2. złapałam ją w połowie i przycisnąwszy do siebie niosłam na drugie piętro i musiałam jeszcze drzwi domofonowe otworzyć - zeskoczyła mi tuż za nimi i popędziła na ugiętych łapach w kierunku drzwi do mieszkania..

Teraz już ochłonęłam ja , a Notusia chyba w zabawie odreagowała dzisiejszy stres.

Marzenia11

Post » Czw mar 28, 2019 6:33 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Marzenia11 pisze:
Anna2016 pisze:Jesteście obie bardzo dzielne! :ok: :ok:

A zwłaszcza ja. Nie wiem jak Notka to zrobiła, naprawdę nie wiem, ale... otworzyła górną połać torby i wyskoczyła. Na szczęście: 1. byłam w bloku, zdążyły się zamknąć wejściowe drzwi, 2. złapałam ją w połowie i przycisnąwszy do siebie niosłam na drugie piętro i musiałam jeszcze drzwi domofonowe otworzyć - zeskoczyła mi tuż za nimi i popędziła na ugiętych łapach w kierunku drzwi do mieszkania..

Teraz już ochłonęłam ja , a Notusia chyba w zabawie odreagowała dzisiejszy stres.

Zawsze się ogromnie boję takich sytuacji. Niektóre koty jak moja Kitka nie daje sie w takiej sytuacji zlapać więc :strach: Trzymaj się Marzeniu, dzielna jesteś. Oby Ci kocinki nie chorowały bo to i zmartwienie kolejne i finanse.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw mar 28, 2019 14:42 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Dziękuję. Za dobre słowa i za obecność.
Notusia wieczorem chyba odreagowywała stres bo ciągle mnie nawoływała do zabawy - a to machania piórem, a to wędką, a to pod kocem, a to za pudelkiem itp. I nie miała dość. Głównie się z nią wczoraj bawiłam.
No i pierwszy raz od fatalnego pobierania krwi czyli jakichś 3 tygodni (nie wiem, mam potworne zaburzenie poczucia czasu) pierwszy raz przespala ze mną całą noc. Ja też większość nocy spałam bo zaczęłam znowu brać leki na sen.. Ale i tak płaczę znowu dzisiaj. Tak bardzo złe to było ze strony Czegoś co mi zabrało Mamę.. wiem, że nigdy nie ma dobrego momentu no ale ten był fatalny i jeszcze w takich okolicznościach.. Przecież Los=Bóg=Coś doskonale wie, że mam tendencję do brania odpowiedzialności na siebie, po co mi takie doświadczenie które dodatkowo mnie zwala z nóg????

Muszę odchodzić Notkę, wiecie może jakie są suche karmy bez ryżu z dużą ilością mięsa a małą węglowodanów? lbo jaki jest maks poziom węglowodanów w suchej karmie aby nie była ona tucząca?

Marzenia11

Post » Czw mar 28, 2019 14:47 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Marzenia11 pisze:Muszę odchodzić Notkę,

Jeśli chodzi o rodzaje karm nie pomogę.
Mama odchudzila Amy dając jej zwyklą karme al w ilości do wagi 4 kg kota czyli 60 gram dziennie.
Byla to porcja głodowa dla tego kota, i karma wydzielana 4x (te 60 gram rozdzielone na 4 czy 5 porcji) w ciągu dnia po kilka ziarenek ale podziałało.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw mar 28, 2019 15:07 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

MonikaMroz pisze:
Marzenia11 pisze:Muszę odchodzić Notkę,

Jeśli chodzi o rodzaje karm nie pomogę.
Mama odchudzila Amy dając jej zwyklą karme al w ilości do wagi 4 kg kota czyli 60 gram dziennie.
Byla to porcja głodowa dla tego kota, i karma wydzielana 4x (te 60 gram rozdzielone na 4 czy 5 porcji) w ciągu dnia po kilka ziarenek ale podziałało.

To jest mozliwe jak masz jednego kota a nie cztery i kazdy z innym problemem.. I dodatkowo jesteś w domu.
Jak mnie nei ma to one i tak nie dostają lub bardzo mało dostają suchej karmy.. Na wyjazdy , jak zostają same, to im sypię, przecież nie mogą zostać bez jedzenia.

Marzenia11

Post » Czw mar 28, 2019 15:14 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Mama ma dwa i jak na 14 wychodziła do pracy to niestety oba koty zostawały bez jedzenia.
Wiem że z jednym kotem łatwiej, z dwoma trudniej a z 4 to mega trudno.

Moze ktoś inny podpowie odnośnie rodzaju karmy :D
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Czw mar 28, 2019 18:34 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

MonikaMroz pisze:Mama ma dwa i jak na 14 wychodziła do pracy to niestety oba koty zostawały bez jedzenia.
Wiem że z jednym kotem łatwiej, z dwoma trudniej a z 4 to mega trudno.

Moze ktoś inny podpowie odnośnie rodzaju karmy :D

Moje też zostają bez suchej jak wychodzę do pracy. Jak mnie nie ma kilkanaście godzin wtedy mają trochę suchej w miseczce. Ale jak wyjeżdżam i zostają same to musza mieć suche i to dużo. I wtedy wiem, że najwięcej wyjada Notka, bo jedynie ona jest wagowo bez zmian, jak wracam i je biorę na ręce. :wink:
Poza tym głodzenie Mileny nie daje dobrych efektow - jak wracam z pracy szybko yka chrupki czy karmę i często potem wymiotuje. Ona ma nadwrażliwość układu pokarmowego (ostatnio na usg było widać wyciszone IBD) i to trochę klopot jest...

Marzenia11

Post » Czw mar 28, 2019 18:35 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

To ta pora w pracy, gdy już po zrobieniu większości rzeczy rozmawiałam z Mamą. Ból i tęsknota jest tak straszna, silna i zaciska całe ciało, że jest to nie do wytrzymania. Teraz zamiast rozmawiać płaczę...

Marzenia11

Post » Czw mar 28, 2019 19:49 Re: (4) Mika(*), Tato(*), Mama(*), Szaronka (*)..co dalej?

Karmy odchudzające to takie, które zawierają duzo białka, np. Purizon, porta21(zwlaszcza wersja bezzbożowa), Taste of the Wild. Chyba najtańsza z nich jest porta21, wersję bezzbożową moje koty bardzo lubią, ale Calineczka jest na wszystkie bezzbożowe uczulona, a Uszatka nie może zjeść dużo, bo ma cukrzycę, więc też muszę kombinować :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

[poprzednia][następna]