Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
ASK@ pisze:(...)
Przyroda budzi się. na krzalunach widać więcej zieleni. Przebija się przez zaciśnięte jeszcze pąki. Pcha na świat. Zły jeszcze i zimny. Kwiaty ostrymi listkami orzą ziemię by choć czubek wystawić. Spojrzeć w niebo. Nie zawsze przychylne. Łyse połacie gleby śmiesznie wygladają ozdobione zielonymi czuprynkami. Na gołych gałęziach drzew, ostro rysujących się na niebie, przysiadają już ptasiory. Małe i niepozorne. Ale o wielkim talencie wokalnym. Nieustannie dziwi mnie, jak takie małe ciałko może wydać tak czysty i mocny dźwięk. Geniusze! (...)
waanka pisze:„Aż raz ptaków król dał mu flecik tak czarowny,
Że dziś mały miś śpiewa prawie jak słowik.
Fiu fiu fiu fiu fiu fiu. Fiu!”
Albo „Jadą, jadą misie”![]()
Przy czołówce „Dziadku, drogi dziadku” ryczałam jak bóbr, i to wspomnienie mojej słabości, do dziś jest mocno akcentowane wśród różnych opowieści rodzinnych
waanka pisze:Wszystko to prawda Asiu; 19.20 to była godzina zaczarowana. Te 10 minut bajki na dobranoc, pięknie zamykało dzień
I edit: mnie też bardzo porusza styl Asi - wiele razy tu sugerowałam, żeby wzięła się za pisanie książek. Ale nie słucha....
Alienor pisze:Teatrzyk zielone oko jest na youtubie jak chcecie powspominać. Ten stary mimo kiepskiej jakości nagrań wymiata - od nowego zęby mnie bolą...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości