Moderator: Estraven
 i gotowane miecho (surowego nie ruszy). Wymiotowała sobie co jakiś czas, tzn tak raz na tydzień. Kazdy wet po obejrzeniu kota twierdzil ze to kłaki i dlatego wymiotuje. Dla mnie to było nienormalne bo ona aż się tak zanosiła.
  i gotowane miecho (surowego nie ruszy). Wymiotowała sobie co jakiś czas, tzn tak raz na tydzień. Kazdy wet po obejrzeniu kota twierdzil ze to kłaki i dlatego wymiotuje. Dla mnie to było nienormalne bo ona aż się tak zanosiła. 
  , więc lekarz mi pozwolił bez zbóż monobialkową wiec Feringa ryba. Potem steryd na 30 dni - wszystko ok
 , więc lekarz mi pozwolił bez zbóż monobialkową wiec Feringa ryba. Potem steryd na 30 dni - wszystko ok   po kilku takich zastrzykach badania ok i przeszlismy na Encortolon 1/2 tabletki dziennie. Z karm jemy teraz Hill's Digestive Care (po konsultacji telefon. zmienilam Bagi na Hill'sa) + Kattovit Sensitivity którą wcina aż miło, no i gotowane mięcho bo lubi bardzo.
 po kilku takich zastrzykach badania ok i przeszlismy na Encortolon 1/2 tabletki dziennie. Z karm jemy teraz Hill's Digestive Care (po konsultacji telefon. zmienilam Bagi na Hill'sa) + Kattovit Sensitivity którą wcina aż miło, no i gotowane mięcho bo lubi bardzo.  Późną wiosną kolejne badania krwi i zrobimy tez USG.
 Późną wiosną kolejne badania krwi i zrobimy tez USG. (AMY
 (AMY  pamietamy)
 pamietamy)  plus Bagira
 plus Bagira 

O dziwo nigdy nie miała problemów z biegunkami. Dieta wydaje się być dla niej w miarę ok. Natomiast czasem wystarczyło, że zjadła trawkę i już to prowokowało wymioty, powodowało podrażnienie jelit, brak apetytu i ....wiadomo - wet. Teraz trawka jest dostępna, ale jakoś nie skubie jej, więc chyba z jelitami ok.
 O dziwo nigdy nie miała problemów z biegunkami. Dieta wydaje się być dla niej w miarę ok. Natomiast czasem wystarczyło, że zjadła trawkę i już to prowokowało wymioty, powodowało podrażnienie jelit, brak apetytu i ....wiadomo - wet. Teraz trawka jest dostępna, ale jakoś nie skubie jej, więc chyba z jelitami ok.
 Myśle że to wpływ leków bo wcale nie je dużo.
 Myśle że to wpływ leków bo wcale nie je dużo. (AMY
 (AMY  pamietamy)
 pamietamy)  plus Bagira
 plus Bagira 

zuza pisze: Od wczoraj dostaje jakis pre i probiotyk.

kiedyś się spotkamy
 kiedyś się spotkamyametyst55 pisze:Moja Maja ma chyba IBD , jedynym widocznym objawem jest to , że kota mocno schudła, sporadycznie wymiotuje i czasami ma luźniejszą czarną kupę. W obrazie USG cechy IBD, ale niepokojące jest to , że ma mocno podwyższoną amylazę 3730 U/l norma 433-1600 (która się podwyższyła od ostatniego badania) i cholesterol. Wet stwierdził , że to może być IBD lub podejrzewa chłoniaka

(AMY
 (AMY  pamietamy)
 pamietamy)  plus Bagira
 plus Bagira 

MonikaMroz pisze:ametyst55 pisze:Moja Maja ma chyba IBD , jedynym widocznym objawem jest to , że kota mocno schudła, sporadycznie wymiotuje i czasami ma luźniejszą czarną kupę. W obrazie USG cechy IBD, ale niepokojące jest to , że ma mocno podwyższoną amylazę 3730 U/l norma 433-1600 (która się podwyższyła od ostatniego badania) i cholesterol. Wet stwierdził , że to może być IBD lub podejrzewa chłoniaka
Biedna mała
Jakie badania przed Wami żeby sprawdzić dokładnie co w kocie siedzi?

kiedyś się spotkamy
 kiedyś się spotkamyametyst55 pisze:MonikaMroz pisze:ametyst55 pisze:Moja Maja ma chyba IBD , jedynym widocznym objawem jest to , że kota mocno schudła, sporadycznie wymiotuje i czasami ma luźniejszą czarną kupę. W obrazie USG cechy IBD, ale niepokojące jest to , że ma mocno podwyższoną amylazę 3730 U/l norma 433-1600 (która się podwyższyła od ostatniego badania) i cholesterol. Wet stwierdził , że to może być IBD lub podejrzewa chłoniaka
Biedna mała
Jakie badania przed Wami żeby sprawdzić dokładnie co w kocie siedzi?
Robiliśmy już 3 razy badania krwi i USG , teraz Maja dostała ponownie steryd i na razie czekamy (co mnie niemożebnie wkurza) , mój wet chyba doszedł do ściany jeśli chodzi o badania - ma jeszcze się skonsultować z innym wetem, a w małej mieścinie w której mieszkam nie bardzo mam możliwości zrobić więcej.
 (AMY
 (AMY  pamietamy)
 pamietamy)  plus Bagira
 plus Bagira 

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 48 gości