Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 27, 2019 17:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja powiem szczerze ani nie umiem powiedziec jak jest bo ostatnio widze swiat glownie zza duzych okien.
Praca dom zakupy, obowiakzi do zrobienia. Ani sie ogladam jest noc i rano powtorka.
A ciagle mam wrazenie ze jestem w lesie

Zdrowia z ta noga. Uwazaj na siebie. a nie moglabys isc na L4? W pracy stac na tej nodze? Nie wiem czy to pomaga.
Cierpliwosci i siły i przedewszystkim zdrówka!
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro lut 27, 2019 19:44 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu, myślałam dzisiaj o tobie robiąc akupy w Stokrotce :D

Chyba wszyscy ostatnio jacyś tacy zalatani. Ja też w niedoczasie. Dzisiaj kroiłam barfa dla pannic bo znów zostało mi tylko na 2 dni :strach: W domu artystyczny nieład, staram się co nieco ogarniać na bieżąco żeby się do brudu nie przylepiać :oops: No i planów dużo, czasu mało. Wyliczyłam że w tym tygodniu brakuje mi przynajmniej jednego dnia.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw lut 28, 2019 0:08 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja dziś przejeżdżałam obok Stokrotki. Miałam lekcję obok najbardziej znanego z wrocławskich barfnych sklepów

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lut 28, 2019 2:01 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ja naprawdę coraz bardziej nie lubię ludzi a czasami wręcz ich nienawidzę.
Binladen dziś nie przyszedł do pracy . Zadzwonił by powiedzieć , że źle się czuje i nie przyjdzie . I tak jest co tydzień bo w ubiegłym tygodniu nie przyszedł we wtorek bo się źle czuł. Może jak taki chory to powinien na rentę iść a nie zawracać sobie głowy pracą. Wkurza mnie to bo nie można na niego liczyć bo nigdy nie wiadomo kiedy znów będzie się tak źle czół żeby nie przyjść do pracy.
I jeszcze mnie dzisiaj facet wkurzył i powiedział , że na mnie skargę napisze na co mu odpowiedziałam żeby pisał nawet do samego Boga jeśli tylko dzięki temu nie będę musiała go oglądać.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw lut 28, 2019 7:39 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Praca z ludźmi jest ciężka, niestety, Doświadczyłam tego parę lat temu jak pracowałam w Urzędzie Paszportowym, działy się dantejskie sceny. Więc dobrze Cie rozumiem. A Bin Laden jak by mógł pójść na rentę to by poszedł bo się spracował biedaczek i schorowany jest. Ale przeciez musi przesdstawić L4 jak ma zamiar pracować dalej.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw lut 28, 2019 7:53 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ty Ewuniu jesteś na pewno bardziej chora niż on (choćby z piwodu chorej nogi). A może on ma jakiś nałóg (alkohol, narkotyki?) i jak poprzedniego dnia skorzysta z używek, to następnego dnia jest chory? :evil:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw lut 28, 2019 11:13 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Wiecie co wcześniej się nie zastanawiałam nad tym ale z nim naprawdę jest coś nie tak. Jak złożyć wszystkie informacje o nim do kupy co do kogo powiedział to wychodzi , że to naprawdę dziwny typ. Bierze leki na ciśnienie , jakieś leki na wyciszenie bo nerwowy jest, insulinę choć nigdy nie mówił , że cukrzykiem jest , miał usuwane żylaki z jednej nogi a przy tym wszystkim przedwczoraj wieczorem na wyjście kupił sobie setkę + energetyka i podobno to nie pierwszy raz. Wczoraj przyszedł mail z góry odnośnie skargi na niego przez klienta i kierowniczka ma wnioskować o udzielenie nagany. Naprawdę niezły z niego zawodnik jak w nowej pracy po kilkunastu dniach ma dostać naganę. Ciekawa jestem czy dzisiaj przyjdzie .Jeśli znów on nawali i ruda małpa nie wróci z L4 bo ma do dzisiaj to mamy przesrane bo zostaniemy we dwie na stoisku.
Ruda też sobie pogrywa i zachowuje się jak księżna udzielna bo nie ma zamiaru nikogo informować , że dostała zwolnienie ( tak mówiła do Anki ). Poprzednio też była w poniedziałek czy wtorek , środę miała wolną a do pracy miała przyjść w środę to zażądała dnia na żądanie bo ona musi do lekarza. Piątek, sobota , niedziela , poniedziałek znów miała wolne i do Anki mówiła , że ona na L4 to nie pójdzie po czym miała przyjść we wtorek i w środę na noc a ona we wtorek się wcale nie pojawiła nie dając nikomu znać po czym jak zaczęłyśmy dopytywać czemu jej nie ma i wtedy binladen też nie przyszedł to jak kierowniczka do niej zadzwoniła to dopiero powiedziała , że jest na L4. Jej zdaniem to kierowniczki obowiązek żeby jak ona się nie pojawi w pracy dzwonić i dopytywać czy jest na zwolnieniu czy nie. A tak naprawdę to nie ma obowiązku dostarczyć L4 do zakładu pracy bo te są już elektroniczne ale ma obowiązek poinformować o swojej nieobecności w miejscu pracy. Do dziś ma L4 , jutro w grafiku ma mieć wolne a w sobotę ma być od 6 do 14 ze mną a jak nie przyjdzie to jestem na stoisku od rana sama i mam przerąbane bo ludzi jest tyle , że jak się o 8 ustawi kolejka to jest do 13. A jak do tego binladen nawali to możemy od razu zamknąć stoisko.
Mnie za to dzisiaj tak napitalała w nocy noga , że do 3,35 nie mogłam zasnąć. Gdy w końcu udało mi się usnąć obudziło mnie rwanie o 4,40 . Wytrzymałam do 5,25 i zdecydowałam się na przyklejenie plastra przeciwbólowego który przepisała mi lekarka. Dostałam Transtec 35 qp/h - po przeczytaniu ulotki włos mi się zjeżył na głowie ale tak niesamowicie mnie rwało , że zdecydowałam się jednak nakleić. Plaster działa do 96 godz i co godzinę uwalnia dawkę leku przeciwbólowego. Dzięki niemu udało mi się przespać do 9.
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lut 28, 2019 12:24 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Po ostatnich gorszych dniach dziś Zuzi apetycik dopisuje. Michę dostała 2 godz temu a już dobre 3/4 z niej zjadła . Co chwile dochodzi i wylizuje musika. Pola też zjadła już z 1/3 saszetki Feliksa w galaretce. Ostatnio przekonała się do galaretki choć zawsze była dla niej błeeeeee......
Obrazek

Ewa L.

Post » Czw lut 28, 2019 14:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuziu :1luvu: Polu :1luvu:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt mar 01, 2019 9:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ciekawy typ z tego binladena, a ta skarga na niego to czego dotyczy?

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt mar 01, 2019 9:29 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewa L. pisze:Po ostatnich gorszych dniach dziś Zuzi apetycik dopisuje. Michę dostała 2 godz temu a już dobre 3/4 z niej zjadła . Co chwile dochodzi i wylizuje musika. Pola też zjadła już z 1/3 saszetki Feliksa w galaretce. Ostatnio przekonała się do galaretki choć zawsze była dla niej błeeeeee......

u mnie jest odwrotnie, ostatnio zjadły shebę w sosie i była dobra
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 01, 2019 11:26 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Anna2016 pisze:Zuziu :1luvu: Polu :1luvu:

Dziękujemy Ciociu :201494 :201494 :201494
Zuzia i Pola
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 01, 2019 11:36 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ewciu jak ty opisujesz tych ludzi w swojej pracy to mi sie to po prostu w mojej glowie nie mieści.
Nawet słów nie mam żeby to opisać. Ci ludzie jacyś nienormalni są.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt mar 01, 2019 12:10 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Ziemosław pisze:Ciekawy typ z tego binladena, a ta skarga na niego to czego dotyczy?

Bo się kłócił z klientem i facet nie podarował i napisał na niego skargę.
Dziwny jest i problemowy. Wczoraj pół dnia się nie odzywał bo się źle czół podobno miał ciśnienie wysokie ( ja też mam zwłaszcza jak mnie wkurza i jakoś do pracy przychodzę ). Później mu się poprawiło to się rozgadał ale wieczorem znów się ze mną posprzeczał. Pakuje mięso w pojemniki ,on myje brudne tace i kuwety i jest ok. Myję szyby w lodówce patrzę co on robi a on przykrywa wędliny i wyłącza światło w lodówce. Z ciekawości spojrzałam na zegarek a tam 21.49 a sklep do 22.00 no i się wkurzyłam. Mówię mu , że jeszcze 10 min jest sklep otwarty i nie wolno mu już przykrywać wędlin bo może jeszcze przyjść klient a on już zamknął stoisko a on mi na to , że klient już nie ma prawa przyjść. No to mnie zagrzał i mówię , że nie bo klient ma prawo nawet o 21.59 przyjść i kupić co chce. A on znów do mnie , że nie bo jak on by w wypłacie miał 4 z przodu to nawet po 22 by jeszcze obsługiwał a tak to on ma to gdzieś. No to mi podniósł znów ciśnienie i mówię do niego : jeśli chcesz mieć 4 z przodu przy wypłacie to musisz sobie znaleźć inną robotę bo tu mieć nie będziesz . Zgodziłeś się na taką wypłatę jaką będziesz miał i na zakres obowiązków które do ciebie należą więc wykonuj je nie na odwal się tylko najlepiej jak potrafisz. Fajnie , że masz swoje zasady ( bo wtrącił , że on ma swoje zasady ) ale przychodząc tutaj swoje zasady zostawiasz za drzwiami i puki tu jesteś działasz według zasad które tutaj obowiązują i jeśli mówię , że sklep jest czynny do 22.00 to przykrywasz wędliny nie wcześniej niż o 22.00 i ani minuty wcześniej bo takie mamy tutaj zasady. Jeśli tego nie jesteś w stanie ogarnąć to powinieneś zacząć szukać inne pracy. Nie chcę się z tobą kłócić ani dyskutować bo to nie podlega dyskusji po prostu dostosuj się do zasad panujących tu a będzie ok.
Już się nie kłócił i nie dyskutował tylko przytaknął , że ok.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 01, 2019 12:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MonikaMroz pisze:Ewciu jak ty opisujesz tych ludzi w swojej pracy to mi sie to po prostu w mojej glowie nie mieści.
Nawet słów nie mam żeby to opisać. Ci ludzie jacyś nienormalni są.

Nie wiem czy tylko nam się tacy trafiają czy ogólnie tacy są ale trafiają się takie egzemplarze , że szok. :strach: :strach: :strach:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]