Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 46

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 07, 2018 9:31 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Moli25 pisze:Jak po wizycie? Grzeczna była Zuzia? :1luvu:

Zuzia jest zawsze grzeczna.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 07, 2018 10:19 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Duża zawsze mnie strofuje, Ciociu Ewo, jak próbuję dogonić Florentynkę przy kuwecie albo fontannie
Noniu
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro lis 07, 2018 10:59 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:Duża zawsze mnie strofuje, Ciociu Ewo, jak próbuję dogonić Florentynkę przy kuwecie albo fontannie
Noniu

Duża ma rację Noniu bo przypadkiem niechcący kotek może sobie zrobić krzywdę a Duża bardzo tego nie chce.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 07, 2018 20:32 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Pomału zaczynam się zbierać bo dziś na noc idę do pracy. dziewczyny dzisiaj śpią same a ja dołączę do nich rano.
Okazało się , że mamy lodówka jednak wysiadła a szkoda bo od zakupu nie minęło nawet 7 miesięcy. Dzwoniłam na infolinię i zgłosiłam awarię sprzętu. Mają oddzwonić w ciągu kilku dni roboczych i umówić się na wizytę naprawczą. Jeśli nie da się naprawić wymienią na nową bo jest na gwarancji. Moim zdaniem musiał trzasnąć agregat bo światło jest tylko nie chłodzi i nie mrozi i nie słychać żeby chodziła. Zaciekawiło mnie jeszcze jedno jak rozmawiałam z panem , że jeśli okaże się , że awaria jest skutkiem usterki lub wady fabrycznej to servis w ramach gwarancji pokrywa wszelkie koszty a jeśli awaria nastąpiła z innych przyczyn to będziemy musiały pokryć koszt przyjazdu servisu do naprawy lodówki a naprawią w ramach gwarancji. Decyzja należy do nich.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 07, 2018 20:40 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Zuzia dostała już drugą dawkę Kalmvetu . Przez dwa dni - dziś i jutro - mam jej podawać 2 razy dziennie rano i wieczorem a później raz dziennie a dostałyśmy 10 kapsułek. Zachowuje się po nich ok. Przespała się ze mną , była w kuwetce, apetycik dopisuje , trochę posiedziała na balkonie.
Pola też większość dnia przespała koło mnie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 07, 2018 20:50 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Oj, to pech z tą lodówką. A;e dobrze chociaż że jeszcze na gwarancji.
Moja lodówka ma 8 lat, chucham na nią i dmucham żeby pochodziła jak najdłużej.

Spokojnej pracy, Ewciu. I oby szybko minęło :ok: :ok:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 07, 2018 21:04 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:Oj, to pech z tą lodówką. A;e dobrze chociaż że jeszcze na gwarancji.
Moja lodówka ma 8 lat, chucham na nią i dmucham żeby pochodziła jak najdłużej.

Spokojnej pracy, Ewciu. I oby szybko minęło :ok: :ok:

Moja przeżyła 15 lat ale zaczęła warczeć i dziwnie się zachowywać więc jej koniec był już bliski dlatego kupiłam nową. Miesiąc po tym jak kupiłam swoją rodzicom zaczęła szwankować ich lodówka więc kupiłyśmy tę . Ja chciałam inną ale mama się uparła na tę bo szersza, bo głębsza , bo większa......cóż jej wybór choć teraz dla siebie samej kupiłaby mniejszą.
W nocy powinno być ok bo ja lubię pracować w nocy a poza tym jestem z moja fajną koleżanką. Wspólnie uczymy się nowych rzeczy i razem nam raźniej - ona z pozycji zastępcy kierownika ja z pozycji pracownika.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 07, 2018 21:20 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

W nocy się śpi, szkoda, że nie możesz. Trzymaj się mocno
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lis 07, 2018 21:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:W nocy się śpi, szkoda, że nie możesz. Trzymaj się mocno

Dzięki Małgosiu ale ja naprawdę lubię pracować w nocy. Mam spokój , nikt mi się nie kręci i mogę wszystko zrobić na spokojnie a dziś mam gazetkę.
Obrazek

Ewa L.

Post » Śro lis 07, 2018 21:43 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

No, macie w gazetce parę fajnych rzeczy. Np mięso odkościowane z kurzych udek w niezłej cenie. Jutro będę kroić barfa dla pannic :mrgreen:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Śro lis 07, 2018 22:12 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
isabell36 pisze:a ja sobie umyśliłam, że po kremacji Samanta ma mnie rozsypać gdziekolwiek

Nie wolno gdziekolwiek

a kto jej udowodni ?
:P
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Śro lis 07, 2018 22:22 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

isabell36 pisze:
MalgWroclaw pisze:
isabell36 pisze:a ja sobie umyśliłam, że po kremacji Samanta ma mnie rozsypać gdziekolwiek

Nie wolno gdziekolwiek

a kto jej udowodni ?

Ktoś, kto zechce wiedzieć, gdzie jest grób.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Śro lis 07, 2018 23:14 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

Najbardziej lubię pracować od 11 do 22.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw lis 08, 2018 7:48 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MalgWroclaw pisze:
isabell36 pisze:
MalgWroclaw pisze:

Nie wolno gdziekolwiek

a kto jej udowodni ?

Ktoś, kto zechce wiedzieć, gdzie jest grób.

w grobie moze byc pusta urna
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 08, 2018 10:30 Re: Słodziaczek Zuzia i Gryzelda Polusia zapraszają po raz 4

MB&Ofelia pisze:No, macie w gazetce parę fajnych rzeczy. Np mięso odkościowane z kurzych udek w niezłej cenie. Jutro będę kroić barfa dla pannic :mrgreen:

No fakt polecam choć ja dziś z mięsa gazetki nie robiłam. Miałam zamiar jak zdążę ale cóż .......nie zdążyłam.
A tak poważnie to naprawdę nie miałam kiedy zrobić bo byłyśmy tylko we dwie a roboty było ful. Wygenerowało się ponad 1500 fiszek do zmiany które trzeba było po wymieniać , pozakładać stopery promocyjne i inne oznaczenia , wymienić plakaty reklamowe, zawiesić nowe oznaczenia bo dziś rozpoczyna się nowa akcja ( za zakup za 20 zł otrzymuje się znaczek który wkleja się do kuponu i za uzbieranie jakiejś ilości punktów można nabyć naczynia ceramiczne do pieczenia np. muffinek, tarty czy innych rzeczy za 1 gr. ) więc musiałyśmy na szczęście dzień wcześniej zmontowany regał wystawić na sklep i zamontować naczynia ekspozycyjne by klient wiedział jak to wygląda. W mojej pracy oprócz bycia sprzedawcą, kasjerem, magazynierem, operatorem paleciaka ,wykładaczem towaru na półki, sprzątaczką , punktem informacji muszę też być planistą, monterem różnorakiego sprzętu i mebli bo na facetów pracujących u nas nie ma co liczyć ( na montaż regału przez naszego magazyniera czekałyśmy ponad tydzień i się nie doczekałyśmy więc w godzinę zmontowałyśmy go same.
Jeśli ktoś używa płynu do płukania to polecam Cocolino za 1,8 l zapłaci się obecnie 8,99 zł a wczoraj jeszcze kosztował 18,99 zł za te samą pojemność.
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]