moderator

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2005 19:47

Mysia pisze:
Beliowen pisze:
Mysia pisze:O, jednak nie mogę. Dyziu, płacą za forum jego uczestnicy, co mogę Ci udowodnić prezentując odpowiedni wyciąg z banku z zeszłego roku.

Przepraszam, ale nie rozumiem, Mysiu.
Czy zechcialabys mnie, laikowi, wyjasnic :?:

Cóż, w zeszłym roku (i podejrzewam, że w poprzednich też) była "akcja" wpłacania pieniędzy na działalność forum. Kwota została określona przez Irafała (chyba, nie pamiętam dokładnie), został podany numer konta, na który należało wpłacać pieniądze - nieduże, bo podzielone na ileś tam osób, ale jednak. O szczegóły, link do wątku itd. zapytaj, proszę, innych, bo ja w tej chwili nie potrafię sobie przypomnieć, jaki był jego tytuł.

wiec odszukaj, Mysiu, bo podajesz niepelne i mylne informacje.

Kwota NIE zostala okreslona przez lrafala, a przez uzytkownikow. Kazdy mial mozliwosc wplaty dowolnej kwoty - kwota podana nie byla obowiazujaca. Numer konta podany zostal po naleganiach uzytkownikow i biorac go, z cala pewnoscia czytalac warunki wplaty. Nie musialas sie z nimi zgadzac, nie musialas wplacac pieniedzy. Wplata byla calkowicie dobrowolna.

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Sob maja 28, 2005 19:48

Beliowen pisze:
Mysia pisze:O, jednak nie mogę. Dyziu, płacą za forum jego uczestnicy, co mogę Ci udowodnić prezentując odpowiedni wyciąg z banku z zeszłego roku.

Przepraszam, ale nie rozumiem, Mysiu.
Czy zechcialabys mnie, laikowi, wyjasnic :?:

Aneta, poniewaz serwe jest drogi a lrafal sam go utrzymywal, czesc forumowiczow miala ochote sie dolozyc, lrafal nie byl do tego przekonany - obawiajac sie podobnych sytuacji jak powyzsze.
W koncu dal sie przekonac liczac na klase uzytkownikow
Niestety, przeliczyl sie w niektorych przypadkach jak widac.
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Sob maja 28, 2005 19:50

Mysia pisze:
Kaska pisze:dla odswiezenia pamieci zawodnej;
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16998&start=0

bez zadnego obowiazku
i bez zadnych uprawnien

Nie spodziewam się w związku z tym żadnych przywilejów, ale pisanie, że Irafał sam utrzymuje forum nie jest prawdą i tyle.

Rozumiem iz fakt, ze wplacilas jakiekolwiek pieniadze na forum czynia Cie jego wlascicielem, tworca, autorem i osoba za niego odpowiedzialna?

Teraz juz rozumiem, dlaczego lrafal mial tak ogromne opory przed przyjeciem tych drobnych wplat.

Myszka.xww

Post » Sob maja 28, 2005 19:53

Mysia pisze:
Kaska pisze:dla odswiezenia pamieci zawodnej;
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=16998&start=0

bez zadnego obowiazku
i bez zadnych uprawnien

Nie spodziewam się w związku z tym żadnych przywilejów, ale pisanie, że Irafał sam utrzymuje forum nie jest prawdą i tyle.

a ja mam gleboka nadzieje Mysiu, ze dotrzymasz slowa i sie z nami pozegnasz
bo zachowujesz sie w tym momencie ponizej wszelkiej krytyki
jak nie pamietasz to przeczytaj watek
' to uzytkownicy chcieli poniesc czesc kosztow utzrymania forum - Rafal- jak widac slusznie sie przed tym bronil

jak widze masz wizje prowadzenia forum
i kilka osob innych tez
sprobujcie moze samodzielnie i dajcie lrafalowi prowadzic jego forum
na jego zasadch
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob maja 28, 2005 19:58

Tak, zanim się pożegnam, napiszę tylko, że czytacie jedynie to, co chciecie przeczytać. Nigdzie nie napisałam "płacę - wymagam", ustosunkowałam się jedynie do wypowiedzi Dyzia, piszącego, że "ktoś to forum utrzymuje" - tak, między innymi jego uczestnicy. Nie widzę nic złego w tych opłatach, bo nie było to pierwsze forum, na które się dobrowolnie opodatkowałam.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob maja 28, 2005 20:04

Mysia pisze:Tak, zanim się pożegnam, napiszę tylko, że czytacie jedynie to, co chciecie przeczytać. Nigdzie nie napisałam "płacę - wymagam", ustosunkowałam się jedynie do wypowiedzi Dyzia, piszącego, że "ktoś to forum utrzymuje" - tak, między innymi jego uczestnicy. Nie widzę nic złego w tych opłatach, bo nie było to pierwsze forum, na które się dobrowolnie opodatkowałam.

No i prawdę napisał - ktoś utrzymuje.
Nikt nie pytał "kto konkretnie".
Twoja gorliwość w wyjaśnianiu, że między innymi Ty jesteś tym ktosiem, jest (delikatnie mówiąc) niewłaściwa.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 28, 2005 20:05

Wiec pozwol, ze Ci wyjasnie:

Mysia pisze:Cóż, w zeszłym roku (i podejrzewam, że w poprzednich też) była "akcja" wpłacania pieniędzy na działalność forum. Kwota została określona przez Irafała (chyba, nie pamiętam dokładnie), został podany numer konta, na który należało wpłacać pieniądze - nieduże, bo podzielone na ileś tam osób, ale jednak. O szczegóły, link do wątku itd. zapytaj, proszę, innych, bo ja w tej chwili nie potrafię sobie przypomnieć, jaki był jego tytuł.

1.NIE
2.NIE
3.NIE

Najpierw sprawdz informacje, potem je przytaczaj. Podane przez Ciebie sa nieprawdziwe i pokazuja nieprawdziwe intencje Administratora oraz uzytkownikow, ktorzy byli ich zrodlem.
To przeczytalam, i do tego sie ustosunkowalam.
Nie pierwszy raz tak robisz.
Nie pierwszy raz prosze o podawanie sprawdzonych informacji o wypowiedziach uzytkownikow.

Myszka.xww

Post » Sob maja 28, 2005 20:12

Przeczytalam caly watek o zrzutce.
Mysiu, dziekuje za odpowiedz na moje pytanie, ale mam prosbe - jesli juz sie decydujesz podawac informacje, niech one beda rzetelne.
Chocby dlatego, ze nie kazdy ma czas i ochote siegnac do zrodla.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 28, 2005 20:13

co nie zmienia faktu że gdyby nawet Irafał nie dokłądał ani złotówki do forum że to jest jego forum i to on decyduje, skoro ja, zarejesterowany kilka dni temu uznaję zwierzchnictwo admina i moderatorów dlaczego tak trudno zrozumieć to niektórym jak widzę stałym bywalcom forum - przy okazji nadmienię że czterdziestkę mam już za sobą, więc światopogląd mam już wyrobiony.

Przewinął się przez wątek o ile pamiętam powiew demokracji :), na prywatnym forum nie ma demokracji, a na statku jest jeden kapitan i to on rządzi, nawet jeśli statek nie jest jego własnością a wszelkie kwestionowanie rozkazów kapitana było onegdaj traktowane jako bunt i karane wywieszeniem na maszcie - tu ammy tylko modetrowanie wątków i ban dla coniektórych.

pozdrawiam (szczerze ubawiony)
ObrazekObrazek

dyzio_miszcz

Od: Wto maja 03, 2005 23:06

Post » Sob maja 28, 2005 20:31

Dziwne, Myszko, że nie zaznaczyłaś także mojego "chyba, nie pamiętam", odnoszącego się do tego, że nie pamiętałam dokładnie,czy to Irafał został poproszony o podanie kwoty, która jego zdaniem wystarczy (tzn. na samym początku wątku określił, ile kosztuje utrzymanie forum, a podziału "na osobę" dokonali forumowicze), czy też wypłynęło to w czasie dyskusji.
Numer konta, na który "należało" wpłacić pieniądze, gdy ktoś już tę decyzję podjął - czy naprawdę trzeba to interpretować w inny sposób? Oczywiście, mogłam to napisać o wiele bardziej zawile "numer konta, na który można było wpłacać pieniądze, gdyby ktoś się zdecydował, pamiętając, że jest to dobrowolne i nie idą za tym żadne przywileje".

Piszesz, Dyziu, o moderowaniu - ależ ja się na nie zgadzam, jedynie nikt mi nie potrafi odpowiedzieć na proste pytanie, NA CZYM owo moderowanie ma polegać, jeśli NIE POLEGA ono na usuwaniu obraźliwych treści bądź dyscyplinowaniu wulgarnych uczestników i jeśli utrzymanie porządku na forum NIE LEŻY w interesie moderatora ani admina.

Mysia

Od: Wto lip 06, 2004 20:19

Post » Sob maja 28, 2005 20:37

nie mogę Ci powiedzieć na czym polega moderowanie na TYM forum, na moich forach polega na moim widzimisię, jak mi się ktoś nie podoba to dostaje kopa, jak wątek nudny, albo taki sam jak 5 innych - won. Na tym polega moje moderowanie mojego forum - straszne ? , może, takie moje prawo na moim forum. Kiedyś byłem idealistą, demokratą, dopóki nie miałem własnego forum - polecam każdemu kto nie wie na czym polega moderowanie, albo ma wątpliwości co do jakości moderowania: założyć własne forum i pomoderować - wiele kwesti się wyjaśnia już przy dziesiątym poście :)

P.S.
Żebym był dobrze zrozumiany: móje posty nie są kierowane do żadnej z konkretnych osób i jeśli ktoś je odbierze jako atak to już jego problem :)
ObrazekObrazek

dyzio_miszcz

Post » Sob maja 28, 2005 20:41

Mysiu a coz cie tak interesuje zarzadzanie i moderowanie na forum, z ktorym po raz kolejny sie pozegnalas ?
I caly czas wracasz ?
Nie ty ustalasz reguly gry - mozesz to zrobic na wlasnym forum.
Forum nie ma wobec ciebie zadnych obowiazkow
Ty masz obowiazek zachowywac sie tak jak ustali admin
I tyle

Nikt tu nikogo sila nie trzyma
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob maja 28, 2005 20:43

Estravenie, skoro juz jestes - moze by tak zamknac ten watek :?:
Za duzo juz emocji, za duzo pretensji.
Ja wiem, ze nowy i tak pewnie powstanie - ale moze troche odpoczniemy od siebie :wink:
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob maja 28, 2005 20:44

i trzeba będzie telewizor włączyć :(
ObrazekObrazek

dyzio_miszcz

Post » Sob maja 28, 2005 20:44

Beliowen pisze:Estravenie, skoro juz jestes - moze by tak zamknac ten watek :?:

Można - udzielając w ten sposób cząstkowej odpowiedzi, na czym polega moderowanie :wink:

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

[poprzednia]