moderator

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 28, 2005 11:06

Yoasia pisze:
Keti pisze:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:
Keti pisze:a ja mam pytanie, dlaczego uwazacie, ze cos nie tak jest w ukrywaniu swojej obecności na forum? 8O

Ja odbieram to jak podglądanie sąsiadów przez dziurkę od klucza :)

ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Skoro "czytanie bez logowania" jet tym samym, co "ukrywanie swojej obecności", to tym bardziej postuluję zlikwidowanie funkcji "Ukryj moją obecność na Forum". Bo po co dwie takie same funkcje? ;) :)

bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora
poza tym jesli cos piszesz bez logowania to jako anonim
a anonimów w cywilizowanym, świecie sie nie uznaje

Keti więc czym innym jak nie anonimem jest napisanie czegoś pod kontem Moderator bez indywidualnego podpisania sie nickiem jak nie anonimem...?

Moderator to funkcja, jak zauważyłaś, Moderator nie udziela sie w wątkach, pilnuje jedynie porządku aby ludzie do oczu sobie nie skakali

jak osoba , która w danej chwili jest Moderatorem, bedzie polecała żwirek czy weta to na pewno bedzie pisac to pod "zwykłym" nickiem
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Od: Pt wrz 13, 2002 11:44

Post » Sob maja 28, 2005 11:10

Keti pisze:
Yoasia pisze:
Keti pisze:
Anonymous pisze:
Keti pisze:
Wojtek pisze:
Keti pisze:a ja mam pytanie, dlaczego uwazacie, ze cos nie tak jest w ukrywaniu swojej obecności na forum? 8O

Ja odbieram to jak podglądanie sąsiadów przez dziurkę od klucza :)

ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Skoro "czytanie bez logowania" jet tym samym, co "ukrywanie swojej obecności", to tym bardziej postuluję zlikwidowanie funkcji "Ukryj moją obecność na Forum". Bo po co dwie takie same funkcje? ;) :)

bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora
poza tym jesli cos piszesz bez logowania to jako anonim
a anonimów w cywilizowanym, świecie sie nie uznaje

Keti więc czym innym jak nie anonimem jest napisanie czegoś pod kontem Moderator bez indywidualnego podpisania sie nickiem jak nie anonimem...?

Moderator to funkcja, jak zauważyłaś, Moderator nie udziela sie w wątkach, pilnuje jedynie porządku aby ludzie do oczu sobie nie skakali

jak osoba , która w danej chwili jest Moderatorem, bedzie polecała żwirek czy weta to na pewno bedzie pisac to pod "zwykłym" nickiem

Więc jaka różnica jest w anonimowym podpisywaniu sie Moderator a jaka gdy ktoś występuje pod swym codzinnym nickiem?
Nie rozumiem...boi sie, moze konsekwencji swojej wypowiedzi czy boi sie szczerość swojej wypowiedzi ewentualnie czy brakuje mu/jej odwagi cywilnej by podpisac sie pod swoimi słowami o zamknięciu wątku?

Yoasia

Od: Czw lut 05, 2004 0:30

Post » Sob maja 28, 2005 11:10

Wojtek pisze:Cytat nr 1:
Keti pisze:ee bez przesady, to tak samo jak czytasz cos a sie nie zalogowałeś, bo np. chcesz zobaczyc odpowiedź a nic nie napiszesz bo np. nie masz czasu

Cytat nr 2:
Keti pisze:bez logowania nie możesz wejśc na niektóre podfora

Więc jednak "czytanie bez logowania", to nie to samo co "ukrywanie swojej obecności". :)
I tym samym argument "braku czasu na logowanie" jest chybiony :)

pierwszy cytat był jedynie do Twojej wypowiedzi dotyczącej podglądania sąsiadów przez dziurke od klucza - w tym momencie czy podglądasz w jednej klatce schodowej czy w dwóch to bez róznicy - podglądanie jest podglądaniem

a ja po prostu nie zgadzam sie z tym, że ukrywanie obecnosci = podglądanie przez dziurke od klucza

i tylko tego to dotyczyło, wiec jednak chyba nie chybiony :wink:
Australia jest jak otwarte drzwi, za którymi majaczy błękit. Wychodzimy ze świata i wkraczamy w Australię.(D.H.L.)

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 11:12

Keti pisze:pierwszy cytat był jedynie do Twojej wypowiedzi dotyczącej podglądania sąsiadów przez dziurke od klucza - w tym momencie czy podglądasz w jednej klatce schodowej czy w dwóch to bez róznicy - podglądanie jest podglądaniem

a ja po prostu nie zgadzam sie z tym, że ukrywanie obecnosci = podglądanie przez dziurke od klucza

i tylko tego to dotyczyło, wiec jednak chyba nie chybiony :wink:

W takim razie, każde z nas pozostaje przy własnym zdaniu :)
Ostatnio edytowano Sob maja 28, 2005 11:18 przez Wojtek, łącznie edytowano 1 raz

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 28, 2005 11:15

Keti, daj pyska bo dobrze gadasz dziewucho :-*
Wiece co? Żałośni momentami jesteście. No po prostu. Bo tamten na mnie ksywo spojzaaaał :roll:
Wiecie dlaczego w średniowieczu kat nosił maskę na twarzy? Żeby go po pracy (wykonaniu zadania) nikt nie rozpoznawał.
Dla dobra osób/osoby którzy/które są moderatorem/ami dajmy spokój tej dyskusji i przyzwyczajmy się wreszcie, ze nigdy nie może być za dobrze.

A może Rafał po prostu stworzył sztuczną kociarska inteligencje? I o co tyle hałasu? :mrgreen:

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Sob maja 28, 2005 11:17

Wojtek pisze:W takim razie, każde z nas pozostaje przy własnym zdaniu :)

:D

Yoasiu nie zgadzam sie z Toba, uwazam że Moderator powinien być "uniwersalny" i nie powinien być kojarzony z żadną osobą, bo zaraz bedziemy doszukiwac sie czy swojej kolezance zamknął tyle razy wątek ile mojej kolażance, a po co Ci to?

ja wole sie powkurzac na Moderatora, a potem normalnie rozmawiac z ludxmi :wink:

no ale to moje prywatne zadanie i ostani głos w dyskusji na ten temat

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 11:20

kociamatka pisze:Keti, daj pyska bo dobrze gadasz dziewucho :-*
Wiece co? Żałośni momentami jesteście. No po prostu. Bo tamten na mnie ksywo spojzaaaał :roll:
Wiecie dlaczego w średniowieczu kat nosił maskę na twarzy? Żeby go po pracy (wykonaniu zadania) nikt nie rozpoznawał.
Dla dobra osób/osoby którzy/które są moderatorem/ami dajmy spokój tej dyskusji i przyzwyczajmy się wreszcie, ze nigdy nie może być za dobrze.

A może Rafał po prostu stworzył sztuczną kociarska inteligencje? I o co tyle hałasu? :mrgreen:

kociamu, zgadzam sie z w 100%

a w ogóle fajnie Cie widziec kochana :D :D :D

Keti

Keti pisze:

Yoasiu nie zgadzam sie z Toba, uwazam że Moderator powinien być "uniwersalny" i nie powinien być kojarzony z żadną osobą, bo zaraz bedziemy doszukiwac sie czy swojej kolezance zamknął tyle razy wątek ile mojej kolażance, a po co Ci to?

ja wole sie powkurzac na Moderatora, a potem normalnie rozmawiac z ludxmi :wink:

Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

Yoasia

Przykład z katem troche niefortunny, ale mam nadzieje, ze obrazowy ;)

kociamatka

Od: Śro mar 20, 2002 13:44

Post » Sob maja 28, 2005 11:23

Yoasia pisze:
Keti pisze:

Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

a po co Ci ta wiedza Yoasiu?
śledztwo?
chcesz zawęzić krąg osób mogących mieć dostep do konta Moderator? :lol:

Keti

Post » Sob maja 28, 2005 11:25

NattyG pisze:
Beliowen pisze:
..., pisalam, ze to jest forum PRYWATNE.
:

rozwala mnie to okreslenie
ponad 4 tys uzytkowników ......

A jednak jest to forum prywatne nalezace do lrafala, wiec tak naprawde nie ma o czym dyskutowac.
Po prostu. Ten temat byl wielokrotnie omawiany - lrafal jest administratorem forum, lrafal podejmuje decyzje, mozemy ich nie lubic, ale jesli chcemy korzystac z jego forum prywatnego, musimy je akceptowac.
Ktos przytaczal bardzo ladna wg mnie analogie - jesli korzystamy z czyjejs uprzejmosci i w domu tej osoby wolno nam czuc siejak u siebie, waroby chyba uszanowac zasady ktore wlasciciel domu wprowadzil. Tak zwyczajnie.

A ta dyskusja udowadnia, ze bezosobowy moderator byl znakomitym rozwiazaniem. Strach myslec co by sie dzialo, gdyby byla to konkretna osoba :wink: kolejna awantura zwolennicy vel przeciwnicy gotowa. :wink:

Tez jestem za zablokowaniem mozliwosci pisania bez logowania.
8 kocich ogonów i spółka (z.b.o.o.)

eve69

Od: Pt sie 23, 2002 15:09

Post » Sob maja 28, 2005 11:30

kociamatka pisze:Przykład z katem troche niefortunny, ale mam nadzieje, ze obrazowy ;)

Uśmiechnijcie się :) http://www.historycy.org/Kat-t5631.html

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob maja 28, 2005 11:31

Keti pisze:
Yoasia pisze:
Keti pisze:

śledztwo?

Napisałam (nie czytasz) z ciekawości. no i po to by sprawdzić Twoją poprawnośc polityczną. Swoje typy mam, a i tak wiem że nie dowiem sie na forum prawdy, bo pewne osoby nie przyznają sie do posiadania "licencji na zabijanie" ups zamykanie wątków. :twisted:

Yoasia

Post » Sob maja 28, 2005 11:32

kociamatka pisze:Przykład z katem troche niefortunny, ale mam nadzieje, ze obrazowy ;)

dla mnie przykład swietny :ok:

NattyG

Od: Nie cze 20, 2004 15:20

Post » Sob maja 28, 2005 11:33

Keti pisze:
Yoasia pisze:Keti mamy swoje zdania...ale tak z ciekawości czy Tobie Moderator zamknął jakiś wątek?

śledztwo?

Zawęzić? Ciekawe podejście :wink: Ja mogę żyć bez wiedzy kim jest Moderator. Przypuszczam, że Yoasi pytanie wynikało z odczucia, że Moderator nie jest bezstronny. Też mam takie odczucie.
Gość

[poprzednia][następna]