Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2018 21:50 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Norma0204 pisze:A będą jakieś nowe zdjęcia malucha? :201461

Malucha? :) haha , weterynarz nieśmiało zasugerował , ze z Korka robi się GRUBCIO

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

kaarolina1

Od: Śro sie 01, 2018 14:47

Post » Nie wrz 02, 2018 22:10 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Pięknieje Koreczek oj pięknieje, a w kapturze wymiata :ryk: :ryk: :1luvu:
No i dał głos nareszcie, brawo maluchu :ok: :D
Przed nim cudowne życie z ludźmi o pięknych sercach :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Pon wrz 03, 2018 15:28 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Boski jest! :1luvu:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pon wrz 03, 2018 17:56 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Zjawiskowy kawaler!
„ Istnieją dwa sposoby ucieczki od prozy życia: muzyka i koty. ” (Albert Schweitzer)

Norma0204

Od: Wto sie 18, 2015 16:55

Post » Pon wrz 03, 2018 23:56 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Obrazek Obrazek Obrazek

kaarolina1

Post » Wto wrz 04, 2018 11:43 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Pochwale się Wam, ze chyba wysyłam jakieś kocie fluidy , bo mam dwóch nowych kolegów / koleżanki :1luvu:
Jeden zawsze chce iść ze mną do domu :) jakieś kotki , które chyba ktoś wypuszcza (maja obroże i są zadbane) ... bardzo do mnie lgną i jak je spotkam to zawsze się spóźniłam bo muszę je pomiziac :kotek:
Obrazek Obrazek

Miałam tez nieprzyjemna sytuacje - otóż mam w domu dużo karmy , takiej typu Whiskas - jak ktoś przychodził w odwiedziny , a wiedział ze mamy Koreczka to coś mu przynosił :) i ja ta karmę znosiłam koło śmietników , bo widziałam , ze tam czasem kręciły się koty bezdomne... zrobiłam miski z takich pudełek po lodach, karma znikała i klika razy wracając późno wieczorem widziałam tam koty . Wczoraj wysypywały tam karmę po raz kolejny i dopadła mnie starsza kobieta , która zaczęła krzyczeć , ze kotów dokarmiać nie wolno , ze naskarży na mnie w administracji i zadzwoni po straż miejska :strach: Co robić w takich sytuacjach ?

kaarolina1

Post » Wto wrz 04, 2018 11:54 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Uświadomić takiej, imitacji człowieka, że administracja ma obowiązek opieki nad bezdomniakami i pewnie da Ci medal. Straż Miejska raczej pomaga kotom a nie szkodzi.
A tak poważnie, to staraj się załagodzić, żeby nie odbiło się na kotach. U mnie na osiedlu zdarzało się trucie kotów :( My (karmicielki) staramy się nie rzucać w oczy i nie drażnić "ludzi".
Korneliusz mega extra śliczny :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Wto wrz 04, 2018 12:02 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

ewkkrem pisze:Uświadomić takiej, imitacji człowieka, że administracja ma obowiązek opieki nad bezdomniakami i pewnie da Ci medal. Straż Miejska raczej pomaga kotom a nie szkodzi.
A tak poważnie, to staraj się załagodzić, żeby nie odbiło się na kotach. U mnie na osiedlu zdarzało się trucie kotów :( My (karmicielki) staramy się nie rzucać w oczy i nie drażnić "ludzi".
Korneliusz mega extra śliczny :1luvu:

Mi się wydaje ze skoro koty i tak do tego śmietnika przychodzą , to lepiej żeby miały ta karmę , a nie rozrywały worki ze śmieciami :kotek: Pani była mega niesympatyczna , ja się w awanturę nie wydawałam bo raczej nie mam takiego charakteru , ale jestem zdziwiona takim zachowaniem ?

kaarolina1

Post » Wto wrz 04, 2018 16:21 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Prawo jest po Twojej stronie. Po pierwsze Ustawa o ochronie zwierząt, a po drugie zakaz dokarmiania to pogwałcenie Konstytucji. Tak w skrócie. Kilka pań karmicielek wygrało w sądzie z prezesami działek chociażby, zakaz dokarmiania może pojawić się w regulaminie, ale jest niezgodny z ustawą , a regulamin jest niżej w hierarchii prawnej.
https://adwokatmielczarczyk.pl/czy-mozn ... -zwierzat/
Takich artykułów jest mnóstwo.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto wrz 04, 2018 17:02 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Po cichu podczytuję i podziwiam ślicznego białaska :1luvu:
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Czw wrz 06, 2018 14:40 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Super Korek :) lubie do Ciebie zagladac :)
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Śro wrz 12, 2018 23:25 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Dobry wieczór ❤️
Wiem , ze ostatnio mało tutaj jestem z Koreczkiem :( ale dziś go zważyłam i kawaler wazy równiutkie dwa kilo !!!
Wiec pomyślałam, ze z tej okazji wkleję Wan kilka zdjęć grubaska !!!
Ah , i wiecie co? Korek ma zeza :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kaarolina1

Post » Śro wrz 12, 2018 23:30 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

A tutaj brudny i skruszony Korek , który wlazł za szafę ! Nakrzyczałam na niego !
Tak w ogóle to „uwielbiam” te momenty kiedy uważam , ze w domu jest super czyściutko posprzątane a nagle nie wiadomo skąd wyloni się kot cały szary ,ciągnący pajęczyny , kurz i śmieci 8O
Obrazek

kaarolina1

Post » Śro wrz 12, 2018 23:39 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Ahhh , i tak w ramach sprostowania to Korek nie chodzi w ubrankach ❤️ Znalazłam stare jeansy , obcięłam nogawkę i zrobiłam mu super kamizelkę :1luvu: nie mogłam się powstrzymać ... ale to tylko na chwilkę , chociaż o dziwo mu nie przeszkadzała !!!
Obrazek Obrazek

kaarolina1

Post » Czw wrz 13, 2018 9:45 Re: Głucha znajdka - pierwsze dni w nowym domu, POMOŻECIE? :

Jestem cichą wielbicielką Korka. :)
Ten maluch powinien mieć na imię Szczęściarz. :)
Powodzenia życzę całej zwierzo-ludzkiej rodzince! :1luvu:

teesa

Od: Wto cze 23, 2009 22:32

[poprzednia][następna]