Myszolandia pisze:Ewuś,Ty wiesz .............
I po raz ęty piszę/mówię,że będziesz potrzebowała choćby pogadać wal
Cuś Wam rzeknę ...
Nie pamiętam czy kiedyś Ewy się pytałam gdzie jej Tata pracował.Ja wiem na bank,że powinien pracować gdzieś w domu dziecka,żłobku,przedszkolu etc... najlepiej tam gdzie pełno dzieci
Z takim podejściem jakie miał do nich,na pewno koło siebie non stop by miał wianuszki
Dzisiaj na żywe swoje własne oczy widziałam,jak jedno z dzieci,które Tata Ewy spotkał na swojej drodze,reaguje na info o jego odejściu..........
Kiedy zobaczyłam swoje dziecko,które usłyszało,że Pan od którego dostał drewniany samolot,Pan,którego tak polubił,nie żyje,byłam w głebokim szoku.....![]()
Pierwszy raz od 8 lat widziałam młodego w takim stanie po takiej informacji.A takowych w naszych rozmowach przewinęło się kilka.Bo a to ktoś ze znajomych,albo ktoś z rodziny znajomych,czy tam ogólnie itp.
Ewuś,ze to co słyszałaś przez telefon to był pikuś .....
WIedział co chciał CI powiedzieć,był gotowy,ale gdy przyszło co do czego głos mu ugrzązł i było co było
Potem jak go puściłam na dwór,zeby poszedł do chłopaków z klasy pograć w piłkę,widziałam że dopiero z niego uszło
Odpuściłam mu czytanie i pozwoliłam mu włączyć ulubione filmiki na komputerze,dałam mu spokój
Zawsze i wszędzie Twój Tata miał i będzie miał u mnie szacunek.Właśnie za to jaki był dla dzieci,dla mojego dziecka między innymi szczególnie
Nigdy Mu tego nie zapomnę
Mój tata miał wiele zawodów ale ostatni wykonywany to aparatowy syntezy leków w łódzkiej Polfie.
Pracował w kopalni w Knurowie jako górnik , w zakładach Pierwszej Rudzkiej jako elektryk i paru innych miejscach których nawet już nie pamiętam ale z Polfą związał się na ostatnie 30 lat i to Polfa odebrała mu zdrowie 32 lata temu.
Z dziećmi nie miał nic wspólnego ale bardzo kochał dzieci i dzieci lgnęły do niego jak muchy do lepu. Zawsze umiał zagadać, poczęstował cukierkiem ( oczywiście za zgodą rodziców ) i potrafił się z dziećmi bawić.
Reakcja Piotrusia mnie też bardzo zaskoczyła bo tego się nie spodziewałam ale to cały mój tata .