1m2 na kota!Koty u zbieraczki.Zastraszona Fela prosi o dom !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2018 20:14 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

W przelocie donoszę, że u Mikotki - temperatura spadła 38,1 dostałam dla niej tabletki - antybiotyk i przeciwbólowe, zjadła dzisiaj u weterynarza całą puszkę jedzenia i dostała kroplówkę, mamy w czwartek wizytę kontrolną. Siedzi dalej za fotelem i nie wychodzi odkąd wróciłyśmy, ale za to w nocy nieźle mi dała w kość
Aż się boję zapytać, co zmajstrowała :strach:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt sie 31, 2018 20:51 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Ufff..

Wygląda na to, że teraz już będzie z górki.
Ale ciekawość, cóż ta Mikotka zmalowała nocą?

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt sie 31, 2018 20:59 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Może poznawala swoje włości :D
Jak rozrabia to znaczy że zdrowieje.
I jak widać nadrabia zaległości w jedzeniu :D
Mam nadzieję że pani się nie zniecheci do niej, tfuuuuu :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 31, 2018 21:22 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Ale się dzieje :) same dobre wiadomości :)
Może jest jakaś szansa że tylko któryś smak butchersa jest fuj a inne zjadliwe..? Bo aż tak by się futerkom podniebienie wyostrzylo..? Dopiero jadly wszystko, a teraz taki foch..?
Podejrzewam że jutrzejsza trasa omija Rzeszów, ale jakby było inaczej, to Karolowi na drogę mogę smille tylko dorzucić i któryś drapak.. specjalnie to się jechać nie opłaca, bo dużo też tego nie ma. I jakby co, to trzeba mnie budzić do skutku, bo już dziś czuje się jakby mnie coś zjadlo i wyplulo, a następnie przemaszerowalo po mnie :)

Aga.ta

Od: Pt lip 20, 2018 23:39

Post » Pt sie 31, 2018 22:46 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Mikotka wojowala od 3 do 5/6 rano. Stracala rzeczy, drapala w drzwi i okno. Na razie siedzi w jednym pokoju, może czas żeby jej resztę domu pokazać. Ale tylko w nocy jest aktywna. Znudził się jej ten jeden pokój.
Aga.ta zapakowana im po ouszeczce smilla od ciebie żeby miały na początek. Reszta na razie czeka u Beaty. Ja mam jeszcze dużo tej co przyszła. Więc nie szaleje. Trasa Rzeszów omija.
Baba płacze. Ile musiałam jej tłumaczyć to szok. Bo Karolek taki kochany.... A Kokos z nią śpi.... I na pewno I'm tam w tych domach źle będzie...
Moja dyplomacja i cierpliwość się pomału wyczerpuje. Na szczęście doszła do wniosku, że to ja mam koty do transporterow wpakował, bo ona im tego nie zrobi. Więc jest nadzieja, że się uda. A Karol pojedzie w koszyku, bo pchania go do transportera nie zaryzykuje. "

jasdor

Post » Pt sie 31, 2018 22:52 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Wiesz, lepiej ze jest aktywna niż spokojna nadto. Pewnie drugi pokój by można było pokazać chyba że pani łatwiej będzie zapanować nad lekami, gdy ona jest w jednym.
A kokos i Karol... Tak może być ze z nią śpią i są kochane... Niech im będzie dobrze w nowych miejscach i niech nie robią zwłaszcza Tobie, żadnych numerów.. :ok:
A coś wiadomo o Macho?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt sie 31, 2018 23:00 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Joasia pisała wcześniej. Ja z telefonu to dużo nie nawymyslam. I tak pewnie paszkwile wychodzą.

jasdor

Post » Pt sie 31, 2018 23:02 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Faktycznie. Doczytalam. Też z telefonu. Znam ten ból..

Marzenia11

Post » Pt sie 31, 2018 23:15 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

jasdor pisze:Mikotka wojowala od 3 do 5/6 rano. Stracala rzeczy, drapala w drzwi i okno. Na razie siedzi w jednym pokoju, może czas żeby jej resztę domu pokazać. Ale tylko w nocy jest aktywna. Znudził się jej ten jeden pokój.
Aga.ta zapakowana im po ouszeczce smilla od ciebie żeby miały na początek. Reszta na razie czeka u Beaty. Ja mam jeszcze dużo tej co przyszła. Więc nie szaleje. Trasa Rzeszów omija.
Baba płacze. Ile musiałam jej tłumaczyć to szok. Bo Karolek taki kochany.... A Kokos z nią śpi.... I na pewno I'm tam w tych domach źle będzie...
Moja dyplomacja i cierpliwość się pomału wyczerpuje. Na szczęście doszła do wniosku, że to ja mam koty do transporterow wpakował, bo ona im tego nie zrobi. Więc jest nadzieja, że się uda. A Karol pojedzie w koszyku, bo pchania go do transportera nie zaryzykuje. "

No to :ok: :ok: :ok: , żeby się udało :201494

egwusia

Post » Pt sie 31, 2018 23:19 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

A Mikotka sama siedzi w tymże pokoju?
Toż ona w życiu sama nie była :cry:
Może stąd stres i choroba.

egwusia

Post » Sob wrz 01, 2018 0:30 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Czy ja dobrze liczę, czy wraz z wyjazdem chłopaków zmniejszamy liczbę kotów u Pani poniżej 10? 8O
Aż trudno uwierzyć. Tyle ich było na pierwszej stronie, a zaraz... taka w miarę rozsądna liczba się robi :mrgreen:

Olbrzymia robota wszystkich zaangażowanych, przede wszystkim Jasdor :201494 ale wszystkich tych, co wspomogli, byli, pomagali, wspierali :201494

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob wrz 01, 2018 7:54 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Za zdrowie Mikotki i powodzenie dalszych akcji potrzymam kciuki. :ok:

Jasdor czy myślisz, że pani byłaby zadowolona z pamiątki po Maczusiu, Rubim i Kropce, którą by dostała od nowych opiekunów?
Bo mogłabym wydrukować zdjęcia, włożyć w passe partout i wysłać Ci.
Można na ścianie powiesić, może by się trochę udobruchała, że koty oddaje?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob wrz 01, 2018 8:42 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

mimbla64 pisze:Za zdrowie Mikotki i powodzenie dalszych akcji potrzymam kciuki. :ok:

Jasdor czy myślisz, że pani byłaby zadowolona z pamiątki po Maczusiu, Rubim i Kropce, którą by dostała od nowych opiekunów?
Bo mogłabym wydrukować zdjęcia, włożyć w passe partout i wysłać Ci.
Można na ścianie powiesić, może by się trochę udobruchała, że koty oddaje?

Alez to jest świetny pomysł :) Pani tez zobaczy ze kociakom nie dzieje sie krzywda :)
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Sob wrz 01, 2018 9:03 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Kciuki za dzisiejsze podróże :ok: :ok: :ok:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Post » Sob wrz 01, 2018 9:47 Re: 1m2 na kota! Maraton po lepsze życie kotów u zbieraczki

Mocne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: żeby Karol do dziury nie wlazł.

Marzenia11

[poprzednia][następna]