Cosia Czitka Balbi i dachowce. Walka z pchłami...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 08, 2018 9:48 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

czitka pisze:Jakoś jej wrzucam w pysio, ale nie jest łatwo, Poszukam tej strzykawy cudotwórczej do tabletek. Gdzie to kupić?

Ja zamówiłam tu https://lekidlazwierzat.pl.
Czekam na przesyłkę więc jeszcze nie wiem czy się sprawdzi.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie lip 08, 2018 9:59 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

ewkkrem pisze:
czitka pisze:Jakoś jej wrzucam w pysio, ale nie jest łatwo, Poszukam tej strzykawy cudotwórczej do tabletek. Gdzie to kupić?

To ja poczekam, czy się sprawdzi :mrgreen:
Będziemy w czwartek w lecznicy, może mają!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie lip 08, 2018 10:02 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

bozena640 pisze:Garsonka jutro się nie przyda bo jutro poniedziałek (nie niedziela)
Cosię w samej piżamie poleciałabym szukać :oops: Cosia to cudowna kotka :ok:

Masz rację, to chociaż szpilki :roll:
Rozmawiałam z Wojtkiem, zna moje koty i czasem zostaje jako opieka :ok:
To powiedział, że doskonale rozumie sytuację i że jak tu bywał, to też wybiegał na ulicę, ale bez szlafroka :ryk:
Obrazek

czitka

Post » Nie lip 08, 2018 10:03 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

czitka pisze:
ewkkrem pisze:

Może to czekanie trwać długo. Na razie nie mają zaordynowanych żadnych tabletek 8) . Zamówiłam, żeby mieć w razie co :mrgreen: Mam nadzieję, że jeszcze długo nie będę sprawdzać.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie lip 08, 2018 10:08 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

ewkkrem pisze:
czitka pisze:
ewkkrem pisze:

Może to czekanie trwać długo. Na razie nie mają zaordynowanych żadnych tabletek 8) . Zamówiłam, żeby mieć w razie co :mrgreen: Mam nadzieję, że jeszcze długo nie będę sprawdzać.

A to przepraszam, oby jak najdłużej a najlepiej nigdy! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

czitka

Post » Nie lip 08, 2018 10:13 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Tą strzykawką to trzeba operować w taki sposób, że wkłada się ją na całą długość do pysia tak, żeby końcówka zawierająca tabletkę była tuż przy gardziołku. Wtedy szybko naciska się spust i hops! Tabletka połknięta! Tylko końcówka tłoczka też musi być już przygotowana tuż przy tabletce.

W lecznicach raczej nie ma tego. Trzeba przez internet zamawiac
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie lip 08, 2018 11:02 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Tiaaaa.... u mnie możliwości kończą się na złapaniu kota - jeśli chodzi o czarne bądź włożeniu całej długiej strzykawy do pyska - jeśli chodzi o bure.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lip 08, 2018 11:29 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

czitka pisze:
bozena640 pisze:Garsonka jutro się nie przyda bo jutro poniedziałek (nie niedziela)
Cosię w samej piżamie poleciałabym szukać :oops: Cosia to cudowna kotka :ok:

Masz rację, to chociaż szpilki :roll:
Rozmawiałam z Wojtkiem, zna moje koty i czasem zostaje jako opieka :ok:
To powiedział, że doskonale rozumie sytuację i że jak tu bywał, to też wybiegał na ulicę, ale bez szlafroka :ryk:

8O 8O 8O :strach:

Co do tabletek, ja nospę wciskałam ofelii w kapsułce tranu, po rozcięciu i wylaniu tegoż tranu. To był jedyny sposób żeby to gorzkie okropieństwo jakoś wylądowało w kocie.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Nie lip 08, 2018 12:21 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

a u Mychy kapsułki w ogóle się nie sprawdziły, za duże. Wrzucam leki siłowo, bez szczypczyków, prosto do gardła. W żarciu nikt niczego nie weźmie. Problem miałam jedynie z amitryptiliną, którą Mycha dostawała w ilości 1/4 maciupkiej tabletki. To był dosłownie łepek od szpilki, ale kota reagowała histerycznie. A było tak maleńkie, że szczypce by nie uchwyciły.
Mimo wszystko wolę własne palce, wolę jak kot mnie użre, szczypcami boję się, że wsadzę za głęboko i uszkodzę kotu gardło. A procedura podawania jest taka sama, też paszczę kotu trza rozdziawić i do tego gardła trafić

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie lip 08, 2018 13:02 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

czitka pisze:Niedziela rano. Cosia nawiała. Chodzę w szlafroku (czerwonym) po ulicy i zaglądam pod samochody Romów (a jakie wypasione 8O ) bo tam wlazła. Ludzie elegancko ubrani idą do kościoła, a ja.... :roll:
Nie, już nie. Przegięłam. Tato mojego sąsiada mecenasa (uroczego), pan doktor (przystojny bardzo) mija mnie na rowerze i informuje, że pod autem kota nie ma bo widział z daleka. Oczywiście, że nie ma , bo kot (Cosia) już pod furtką i chce do ogrodu. Wstydzę się za siebie okropnie :oops: :oops: :oops:
Na jutro przygotuję elegancką garsonkę i szpilki. Koniec kretyńskich pomysłów. Nie, no nie, mam dosyć :201435

:ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Nie lip 08, 2018 13:14 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Ja pamiętam jak moja wyskoczyła mi przez balkon (jeszcze nie był osiatkowany), zima i mróz, a ja wyskoczyłam w swojej pidżamie i kapciach (szorty i koszulka z krótkim rękawem) kota ratować. Z emocji nawet mrozu nie czułam. Historia skończyła się szczęśliwie. Kot złapany i zaniesiony do domu.
Sąsiedzi patrzyli na mnie jak na wariatkę jak w zaspach chodziłam na kolanach szepcząc maleńka chodź, maleńka, bo nikt nie wiedział, że kota miałam (i mam).
Historię wspominają do dziś.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Nie lip 08, 2018 13:26 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Ojtam szlafrok, ojtam mróz.
Szukałyście kiedyś na dworze kota o imieniu Myszka, który nie reagował na "kici kici", tylko wyłącznie na "miau"?

"Myszko, myszko, miau! Myszeńko, miau, miau!"
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Nie lip 08, 2018 13:33 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Już sobie wyobrażam elegancką panię w szpilkach i garsonce (na krótki rękaw) pełzającą wśród zasp i wołającą miau, miau :ryk: Najtrudniej teraz jest mi sobie wyobrazić zaspy.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Nie lip 08, 2018 16:17 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Knedelki z patyczków smakołyczki Vitakraftu, albo z Rossmana czy z Aldiego? Z serka topionego?
Aczkolwiek po pewnym czasie (albo na pewien czas) może przestać być smakowite. Czasem niestety ten pewienczas następuje od razu...
Kicia ? - 09'96 ['] Czarnulka 1.06.97 - 24.12.08 ['] Myszka 26.05.96 - 4.06.11 ['] Mrówcia 05/06'13-13.03.16 ['] Szarusia Agatka ? - 7.02.18 ['] Kicia Liza 04/05'2000 - 29.05.18 ['] Pusia ~'2006/2007? -11.10.22 ['] Bercia ~11'2013 - 25.01.25 ['] Chudzina Mechatka ~2016 - 15.02.2025 ['] Misiu ~05'2012 - 9.06.2025
Taki mały kot; taki wielki brak......

włóczka

Od: Sob kwi 25, 2009 16:43

Post » Nie lip 08, 2018 16:24 Re: Cosia Czitka Balbi i dachowce. Bezsensowne upały.

Dziewczyny, ja tu monitor oplułam.

Też miałam z Nalą podobny numer.
Deszcz leje, a ta menda, pod drzwiami, drze pyska.
Tłumaczę łosiowi, że deszcz, że zimno, że rano i w piżamie. Nie dociera.
Założyłam smycz i niosę tę kocinę, na ten deszcz. W cienkiej piżamie, bez stanika, w samych laczkach.
Stawiam na chodniku. A kot co? Hyc do przodu i się ogląda, i wrzeszczy. No mamo, mamo, ale tu fajnie, no chodź pobiegamy.
Myślałam, że ją na szalik przerobię, jak tak ganiałam, za nią, po mokrej trawie. :evil:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

[poprzednia][następna]