KASIA ODESZŁA 6.06.Rak wrócił- moje koty już bezpieczne.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 16, 2018 17:55 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Bardzo bym chciała, bo on nie ma nic... :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob cze 16, 2018 18:07 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Kropko - ja przeprowadzałam ode mnie kota indywidualistę 8 latka do mojej Cioci po śmierci Jej Misi. Nawiozłam jego ulubionych rzeczy. :mrgreen: posłanka, drapak i co? Olał na miejscu wszystko, nawet na moment nie skorzystał po kilku dniach wytresował nowych włascicieli -o 4.00 Ciocia musi wstawac żeby jaśnie panu zapalić światło w kuchni bo ma ochotę na śniadanko i tak codziennie :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob cze 16, 2018 18:08 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:Bardzo bym chciała, bo on nie ma nic... :(

Kasiu, daj spokój, naprawdę. Dostanie coś nowego, też zaakceptuje. Nie ma co się stresować rzeczami, które nie są ważne. Wiele domów tymczasowych nie daje kotom nic w wyprawce i jakoś jest. Do mnie trafiają koty, które nic nie mają swojego i są szczęśliwe.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob cze 16, 2018 19:20 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

kropkaXL pisze:Bardzo bym chciała, bo on nie ma nic... :(

Nerwa mnie wzięła - jak to nie ma nic!!!.
Ma opiekę całego forum miau!!! Mało!!! Co mają inne koty???
Kropko, nie mogę sobie wyobrazić co przeżywasz. Na pewno to okropne, ale nie pisz takich farmazonów.
Twoje skarby są w dobrych rękach. Chciałabym mieć taką polisę dla moich kocurów.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob cze 16, 2018 19:29 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

To bardzo dobre pocieszanie z tymi koloniami. Jak ktoś ma dzieci, które wysyłał na kolonie to pamięta, że jest i ulga , że trochę czasu dla siebie i okropnie się tęskni , i boi , i w ogóle niepokoi. A potem dzieci wracają opalone i wszytko w porzadku.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 16, 2018 19:31 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Julka juz jest moja koleżanka :)
Bella jeszcze schowana pod łózkiem, ale kuweta zaliczona i chrupek też troszkę ubyło
berecik w kartonie ;) futerko Belli na łóżku -może w nocy wyjdzie ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob cze 16, 2018 19:39 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Dziękuję Gosiu, Julka już Cię wylizała?

Ewakkrem dla Ciebie to farmazony, no cóż kłania się czytanie ze zrozumieniem.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob cze 16, 2018 19:44 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Na taką polisę trzeba sobie zapracować..... nawet jak własne skarby są w dobrych rekach to prawdziwy właściciel będzie przezywać ich nieobecność. Nim drugi raz masz zamiar w sytuacji Kropki napisać coś tak mundrego to się zastanów 2 razy albo i trzy...albo najlepiej nie pisz :( :oops:
Ostatnio edytowano Sob cze 16, 2018 19:47 przez majencja, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

majencja

Post » Sob cze 16, 2018 19:45 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

wytuliła się we mnie, patrzy w oczy i słucha :)
piękna bardzo , siedzi sobie na oknie i wygląda
niech odpoczywają, długa droga za nimi i stres wielki

będzie dobrze :)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Sob cze 16, 2018 19:53 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Myślę, że ewkkrem nie miała niczego złego na myśli, w tym pouczenia itd. To - sądzę - takie słowa jakie się wypowiada w odpowiedzi komuś, kto mówi, że np. nie wyzdrowieje, coś innego mu sie stanie... - i ktoś mówi 'głupoty opowiadasz'. A przecież nie zarzuca głupoty jako takiej, ani nie wyśmiewa, ani nic z tych rzeczy. I mnóstwo takich odpowiedzi czyta się na forum.
To ma do siebie słowo pisane , że nie widzi się mimiki, gestów, nie słyszy intonacji.
Chyba to tak ?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob cze 16, 2018 19:53 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Przepraszam. :oops:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 16, 2018 19:54 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

Morelowa, dzięki.
L. J. Kern
3 - Drops + koty

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Post » Sob cze 16, 2018 20:00 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

morelowa pisze:Myślę, że ewkkrem nie miała niczego złego na myśli, w tym pouczenia itd. To - sądzę - takie słowa jakie się wypowiada w odpowiedzi komuś, kto mówi, że np. nie wyzdrowieje, coś innego mu sie stanie... - i ktoś mówi 'głupoty opowiadasz'. A przecież nie zarzuca głupoty jako takiej, ani nie wyśmiewa, ani nic z tych rzeczy. I mnóstwo takich odpowiedzi czyta się na forum.
To ma do siebie słowo pisane , że nie widzi się mimiki, gestów, nie słyszy intonacji.
Chyba to tak ?

Też tak to zrozumiałam

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 16, 2018 20:04 Re: Mam raka -chcę wygrać!!!!!!

morelowa pisze:Myślę, że ewkkrem nie miała niczego złego na myśli, w tym pouczenia itd. To - sądzę - takie słowa jakie się wypowiada w odpowiedzi komuś, kto mówi, że np. nie wyzdrowieje, coś innego mu sie stanie... - i ktoś mówi 'głupoty opowiadasz'. A przecież nie zarzuca głupoty jako takiej, ani nie wyśmiewa, ani nic z tych rzeczy. I mnóstwo takich odpowiedzi czyta się na forum.
Chyba to tak ?

Niestety w takich sytuacjach trzeba być bardzo taktownym i ważyć słowa , żeby nie dodawać bólu. I patrząc na wpis Kropki zrobiło Jej się przykro stąd moja reakcja. Natomiast już tak na marginesie najgorsza rzeczą jest pacjentowi , który jest ciężko chory - /nieuleczalnie zaznaczam/ kiedy mówi ,że nie wyzdrowieje odpowiadać, że wszystko będzie dobrze bo nie będzie ! Takie "pocieszenia" dobijają pacjentów, którzy doskonale zdaję sobie sprawę ze swojej sytuacji. Zupełnie inaczej brzmi - będziemy cię wspierać i starać się żebyś czuł się jak najlepiej...
Obrazek

majencja

[poprzednia][następna]